Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτιας: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

15/09/2018 - 09:19

Σας ενημερώνουμε ότι στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας την Τετάρτη 12/09 στις 13:00 στην ΔΔΕ (Ηγουμενίτσα) με αιχμή την έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων στο ΕΠΑΛ Φιλιατών και καλούμε σε μαγική συμμετοχή τους συναδέλφους. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ (Πέμπτη 13/09, 13:00) θα καταθέσουμε προς συζήτηση και ψήφιση τα παρακάτω θέματα:

 

ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

 

  • Χωρισμός τμημάτων γενικής παιδείας και κατευθύνσεων στα ΓΕΛ του νομού εκεί που παρουσιάζονται υπερμεγέθη τμήματα (π.χ Α’ ΓΕΛ Φιλιατών, Γ’ θεωρητική ΓΕΛ Παραμυθιάς) και επιστημονική στήριξη και βοήθεια σε περιφερειακά σχολεία που λόγω ειδικών συνθηκών το χρειάζονται (π.χ Γυμνάσιο Φιλιατών).
  • Οργάνωση της δράσης για την προστασία των περιφερειακών ΕΠΑΛ και ΓΕΛ που μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές αλλά και την υποβάθμιση των σχολείων από πλευράς μορίων κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με συρρίκνωση, συγχώνευση ή κλείσιμο. Το παράδειγμα του ΕΠΑΛ Φιλιατών είναι χαρακτηριστικό όπου ακόμη ούτε η Α’ τάξη δεν έχει εγκριθεί.
  • Άμεσες δράσεις για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική μαθητών και εκπαιδευτικών. Καταγραφή των αναγκών και ενδεχόμενων κινδύνων και δράση για την λύση τους μέσω των αρμόδιων δημοσίων φορέων.

 

ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ):

 

  • Σχεδιασμός δράσης απόχης από την αξιολόγηση σε επίπεδο ΕΛΜΕ μετά τις σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ. Οργανώνουμε με αποφάσεις σωματείων, συλλόγων διδασκόντων των αγώνα για την αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης.
  • Οργάνωση της πάλης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων (με τα αριθμητικά δεδομένα και το νομικό πλαίσιο που ήδη ισχύει, διότι με επαναφορά ωραρίου και μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα οι ανάγκες είναι περισσότερες)! Από τις 17 Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΕΛΜΕ για τα θέματα των αναπληρωτών με προοπτική της πραγματοποίηση Πανελλαδικής μέρας δράσης για τους διορισμούς στις 28/9.
  • Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προμνημονιακά επίπεδο και μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα (20 γενικής, 15 κατεύθυνσης, 12 εργαστήρια και ξενόγλωσσα).
  • Ανταπόκριση στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, για συνέχιση της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους.
  • Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα