Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Λέσβου: Για την πλειοψηφία του Δ.Σ.

21/06/2018 - 19:35

Επικίνδυνα ξεκαπίστρωτος κυβερνητικός συνδικαλισμός απ’ την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) Λέσβου!

 

Φουριόζικα και στα μουλωχτά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ( ΔΑΚΕ), με απόφασή της ξετσίπωτα επιχειρεί (αλήθεια πώς;;;) να αναιρέσει παλαιότερες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων σχετικές με τη διάδοση και υιοθέτηση φασιστικών - ρατσιστικών ιδεών και εθνικιστικών εξάρσεων καθώς και την αυτονόητη καταδίκη ή διαγραφή « κάθε οπαδού ή νοσταλγού του ναζισμού που βρίσκεται στους κόλπους του συλλόγου»(από παλ. απόφαση ΓΣ που επιχειρείται η αναίρεσή της).

Όσο όμως κι αν θολώνουν τα νερά, αφήνοντας δήθεν αδιευκρίνιστο το σε ποιες αποφάσεις αναφέρονται, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η προσοχή τους είναι στραμμένη και στοχοπροσηλωμένη στον ευνουχισμό των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, την υποβάθμιση και την παραπέρα αποστέωσή τους.

Οι αποφάσεις των ΓΣ δεν αναιρούνται από αποφάσεις των ΔΣ.

Είναι επικίνδυνοι και προκλητικοί!!

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) μετατρέπεται σε επικίνδυνο πλυντήριο αντιδραστικών και φασιστικών αντιλήψεων αφού μοιράζοντας άφεση αμαρτιών, συγχωροχάρτια και συγγνώμες κλείνει το μάτι ανάβοντας το πράσινο φως παρείσφρησης στα σωματεία απ’ την πίσω πόρτα τέτοιων αντιλήψεων και πρακτικών.

Αμφισβητεί ανερυθρίαστα το δικαίωμα και την υποχρέωση των εργαζομένων και των Γενικών Συνελεύσεών τους να παίρνουν παρόμοιες αποφάσεις για τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα αφού κρίνονται ως αναρμόδιες σύμφωνα με την απόφασή τους!!!

Φτάνει στο σημείο να «παραχωρήσει» (άραγε με γονική παροχή;;;) στις δικαστικές αποφάσεις, στις ΕΔΕ του Υπουργείου και της διοίκησης το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι ενός σωματείου να καταδικάζουν – καταγγέλλουν ή να αποφασίζουν για το ποια θα είναι τα μέλη τους.

Τρέχει να πάρει τα εύσημα της πολιτικής νομιμοποίησης του φασισμού που κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ( ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και λοιποί φτωχοί συγγενείς του αστικού πολιτικού συστήματος ) άλλες φορές ξεχωρίζουν την κακή απ’ την καλή Χρυσή Αυγή, ή κάνουν ‘’κρουαζιέρα’’ στο Καστελόριζο ή με δικαστικές αποφάσεις κ.τ.λ. απενοχοποιούν το φασισμό με τα δικά τους κάθε φορά συγχωροχάρτια.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΔΑΚΕ έχει αναλάβει πια πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο, να βγάλει ασπροπρόσωπο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να καλύψει τις ανάγκες του μετά το πρόσφατο ναυάγιο του προηγούμενου ‘’αριστερού προεδρείου’’ της ΕΛΜΕ.

Χτυπά κατευθείαν στο ψητό!! Η υπεράσπιση-στήριξη και προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής όλο το προηγούμενο διάστημα, οι επιδόσεις της στην απεργοσπασία, η απουσία της από οποιαδήποτε κινητοποίηση δε φτάνουν μπροστά στην επίθεση και τις αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζονται μετά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δομές και την αξιολόγηση.

Βάζουν μπροστά τις μηχανές στήριξης με κάθε τρόπο και μέσο, ακονίζουν τα μαχαίρια υπεράσπισης της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής προίκας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως εκφράζεται με την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, του Πολυνομοσχεδίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της 4ης αξιολόγησης με τα ματωμένα πλεονάσματα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς , την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΦΠΑ και της φοροληστείας, δίνοντας καθημερινές εξετάσεις για τον αναβαθμισμένο ρόλο που της επιφυλάσσει τυχόν επικείμενη αλλαγή στη σκυτάλη της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι συνάδελφοι και μνήμη έχουν, αλλά και αγωνιστικές και δημοκρατικές αξίες και ιδανικά. Θα δώσουμε την απάντησή μας συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στην οργάνωση της πάλης για μορφωτικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε αντιδραστικές και φασιστικές αντιλήψεις κόντρα στην επίθεση της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του Κεφαλαίου στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα