Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Φωκίδας: Για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Φωκίδας

25/11/2017 - 08:52

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας.

Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε με αυτά τα αποτελέσματα, αντίθετα μας γεμίζουν ευθύνες για το αύριο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι σκοπός των αλλαγών στη παιδεία που γίνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και από τις προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι να οικοδομήσουν ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο. Ένα σχολείο όπου η μεγάλη μάζα των μαθητών που θα τελειώνει στα 16 της χρόνια τη βαθμίδα γενικής εκπαίδευσης, θα

έχει ένα πασάλειμμα γνώσεων, θα κατέχει απλώς ορισμένες δεξιότητες που θα την κάνουν ικανή να ανταπεξέλθει στο όραμα του τη«δίκαιη»/καπιταλιστική ανάπτυξη. Ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει να μπαίνει στην παραγωγική διαδικασία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ανειδίκευτος εργάτης των 400 ευρώ.

Οι επιπτώσεις αυτού του σχολείου στις χώρες της ΕΕ που έχει εφαρμοστεί χρόνια τώρα είναι τραγικές. Ορθώνουν ταξικούς φραγμούς στα παιδιά της εργατικής τάξης, δίνουν την όποια γνώση με το σταγονόμετρο, κοιτάζουν τους μαθητές και τους γονείς στην τσέπη.

Οι αλλαγές αυτές πέρα από το πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα θα έχουν άμεσες συνέπειες και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Είναι φανερό ότι η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους στην εργασιακή αβεβαιότητα μιας και δεν υπάρχει το αντικείμενο τους για να το διδάξουν ή στην καλύτερηπερίπτωση θα οδηγήσει γενικευμένες δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, όπου όλοι θα μπορούν να διδάξουν τα πάντα. Το σίγουρο είναι ότι θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, η πληθώρα των πολλαπλών μαθημάτων επιλογής θα οδηγήσει σε μόνιμη κινητικότητα των εκπαιδευτικών όπου θα «τρέχουν» από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο.

Τα σχέδια αυτά θα μας βρίσκουν αντίθετους, μπορούμε να τους τα χαλάσουμε !

Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα να πρωτοστατήσουμε στην πάλη μέσα από τις ΕΛΜΕ. Να μπλοκάρουμε αυτή την αντιδραστική αλλαγή στην εκπαίδευση.Όλοι μαζί, μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που θα δίνει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, ένα σχολείο που θα αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητα του μαθητή, που θα τον εφοδιάζει με την κριτική ικανότητα, για να μπορεί να εξηγεί τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει. Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει μπροστά της σωματεία αποφασισμένα, που έχουν καθαρό με ποιον είναι, που παλεύουν για συμμαχίες, για τη μέγιστη συσπείρωση, για δράση που χαλάει τα σχέδια κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών να γίνουν βήμα αναζωογόνησης του σωματείου , απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και αντεπίθεσης των εργαζομένων!

 

 

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ . ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ 14-11-17 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 17
     
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 45(ΕΔΡΕΣ 2) 60 (ΕΔΡΕΣ 3)
ΔΑΚ 34(ΕΔΡΕΣ 2) 35 (ΕΔΡΕΣ 2)
ΑΡΙΣΤ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 22(ΕΔΡΕΣ 1) 25 (ΕΔΡΕΣ 1)
ΣΥΝΕΚ(συριζα) 20(ΕΔΡΕΣ 1)  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΑ 28 (ΕΔΡΑ 1) 18 (ΕΔΡΑ 1)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ   17 (ΕΔΡΕΣ 0)
     
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΥΡΩΝ 149 155
Ακυρα- λευκα 7 5
ΣΥΝΟΛΟ 156 160
     
     
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    
ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) 45 (ΕΔΡΕΣ 3) 55(ΕΔΡΕΣ 3)

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα