Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Χίου: Για το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ

30/09/2018 - 14:41

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών του εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου καθώς και του 1ου ΕΠΑΛ, για να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα.

Ο αγώνας αυτός μαζί με την εικόνα του κλεισίματος τμημάτων ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα καταρρίπτουν τα φούμαρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, περί «κανονικότητας» στην εκπαίδευση και «εξόδου από τα μνημόνια». Ευχολόγιο αποδεικνύεται και η προσπάθεια των τοπικών Βουλευτών και παραγόντων να εκμεταλλευτούν την κατάσταση δημιουργώντας την εντύπωση ότι με «παρακλήσεις» θα λυθούν τα προβλήματα των ΕΠΑΛ, όπως και πέρυσι που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό.

Αποδείχθηκε με βάση και την περυσινή εμπειρία ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όσο η πολιτική για την εκπαίδευση ακολουθεί τις «ανάγκες της αγοράς», κλείνοντας τμήματα ως «ασύμφορα», λογαριάζοντας τα πάντα στη λογική «κόστους – οφέλους». Όσο η εκπαίδευση προσαρμόζεται στις ανάγκες των επχειρηματικών ομίλων τόσο θα μεγαλώνει η ανάγκη για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε σε διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση! Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους καθηγητές, γονείς και τους εργαζόμενους του νησιού διεκδικώντας το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει:

  • Για να μην κλείσει καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Να ανοίξει το σύστημα εγγραφών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι μαθητές
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα