Α.Σ.Ε. στην Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Για τη στάση των Παρεμβάσεων

31/10/2018 - 07:58

 

Σσσσσς….. σιγά συνάδελφοι!!!!!

Μη μιλάμε δυνατά, η «Αγωνιστική Παρέμβαση» στην Ε΄ ΕΛΜΕ «τσαντίζεται»!!!!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στην Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας (Παρεμβάσεις), απέναντι στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο του Θησείου. Η στάση αυτή εκφράζεται με ηλεκτρονική επιστολή του Προέδρου Ηλία Μούρη προς τους συναδέλφους του εν λόγω σχολείου. Ούτε λίγο – ούτε πολύ μας λέει πως θύμωσε και δεν πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση για τα προβλήματα του σχολείου!!!! Ο λόγος της «τιμωρίας» είναι, όπως υποστηρίζει, ότι εφόσον η ΑΣΕ τοποθετήθηκε δημόσια με το ίδιο κείμενο που έστειλε στο σχολείο ο ίδιος (δηλαδή με την πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ), το κείμενο «κάηκε»!!!! Δηλαδή, δεν εγκρίνεται κάτι με βάση τον αν είναι σωστό ή λάθος αλλά με βάση ποιος το έθεσε!!! Κι αυτή την τόσο σημαντική δήλωση την κάνει ο «δημοκράτης» Πρόεδρος, χωρίς καν να έχει ενημερωθεί, πόσο μάλλον να συνεδριάσει το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ. Και μάλιστα τώρα που έχουν χάσει την απόλυτη πλειοψηφία, που διέθεταν προηγούμενα.

Το θέμα, αν δεν ήταν τραγικά επικίνδυνο, θα ήταν απλά γελοίο. Δυστυχώς, όμως, η αντίληψη που προωθεί ο Πρόεδρος λέει, ουσιαστικά και με άλλα λόγια, «έξω τα κόμματα και οι παρατάξεις από τα σχολεία και τα σωματεία»!!! Δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν, να ζυμώνουν τις θέσεις τους, ούτε τα σωματεία μπορούν να υιοθετούν (αυτούσιες ή τροποποιημένες) τις προτάσεις τους. Η λογική της αντίθεσης στην «παραταξικοποίηση», με την οποία τόσο έχουν ασχοληθεί οι αστικές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, προκειμένου διαχρονικά να απαγορεύσουν την έκφραση στις ταξικές δυνάμεις!!! Πολλές φορές και εμείς και άλλοι, έχουμε συμφωνήσει και στηρίξει  προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο ΔΣ και έχουν δημοσιοποιηθεί, στο πλαίσιο της ανάδειξης προβλημάτων των σχολείων. Όπως επίσης πολλές φορές θέσεις παρατάξεων, σε κεντρικά ή επιμέρους προβλήματα, έχουν γίνει θέσεις της Ομοσπονδίας ή ΕΛΜΕ. Έτσι λειτουργούν τα συνδικάτα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά όταν η αλήθεια είναι αυτή, μπροστά στη «μήνη» της Παρέμβασης, τόσο το χειρότερο και για την αλήθεια και για την πραγματικότητα.

Εννοείται ότι αν σκοπεύουν να μας κάνουν να σωπάσουμε, κάτι τέτοιο να το βγάλουν από το μυαλό τους. Ωστόσο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τιμωρούν συναδέλφους και σχολεία για να προωθήσουν την συγκεκριμένη επικίνδυνη και φασίζουσα αντίληψη της παράταξής τους. Δεν μπορούν να κηρύττουν «σιωπή νεκροταφείου», όπως θέλει η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι συνοδοιπόροι τους, προκειμένου να πληγεί η ΑΣΕ στο σωματείο. Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν την τακτική του Προέδρου και της παράταξής του. Να διεκδικήσουν μέσα από το σωματείο λύσεις στα προβλήματά τους. Να απαιτήσουν ένα σωματείο δημοκρατικό, ανοιχτό στις προτάσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Ένα σωματείο που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και όχι στην έκφραση των συναδέλφων είτε αυτό γίνεται ατομικά είτε μέσω παρατάξεων και κομμάτων, πόσο μάλλον όταν αποτυπώνεται μέσα από διαδικασίες συλλόγων διδασκόντων ή ΓΣ των ΕΛΜΕ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα