ΑΣΕ στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Νίκη για το ΕΠΑΛ Κορωπίου

27/06/2018 - 14:49

Νίκη για το ΕΠΑΛ Κορωπίου

Η Α.Σ.Ε. της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει τους συναδέλφους του ΕΠΑΛ Κορωπίου που δεν δέχθηκαν ως τετελεσμένη την αιφνιδιαστική κατάργηση από το Υπουργείο της ειδικότητας “Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών”, αλλά διεκδίκησαν και πέτυχαν την έγκριση λειτουργίας της και για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητούσε την έγκριση λειτουργίας της ειδικότητας, απευθύνθηκε στην ΕΛΜΕ, κινητοποιήθηκε, διεκδίκησε.

Ως Α.Σ.Ε. επισκεφτήκαμε άμεσα το σχολείο και συζητήσαμε με τους συναδέλφους. Θέσαμε το ζήτημα στην ΟΛΜΕ και προτείναμε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με  άλλα σωματεία για αυτά τα ζητήματα, η οποία και πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου. Οι παρατάξεις που πλειοψηφούν στο σωματείο μας ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ δεν απάντησαν καν  στην πρότασή μας και οι εκπρόσωποί τους ήταν απόντες από τη συνάντηση μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων ΕΛΜΕ με  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (κ. Μπαξεβανάκη – κ. Κοτσυφάκη) υπεύθυνη για την επαγγελματική εκπαίδευση.  

Αποδεικνύεται και πάλι ότι, όταν οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στον “ρεαλισμό” της υποταγής, μπορούν να βάζουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγουμένων, η οποία κατεδαφίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, θυσιάζει το παιδαγωγικό έργο στο βωμό της ανάπτυξης για τους λίγους, κόβει μισθούς και στοιβάζει ή μετακινεί μαθητές προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, ενώ από την άλλη χαρίζει πακτωλό εκατομμυρίων στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Οι συνάδελφοι μέσα από την πείρα της ίδιας της δράσης μπορούν και πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα για την ανάγκη να αλλάξουν με τη στάση τους τα πράγματα στα συνδικάτα. Να βγουν τα σωματεία  από τον βάλτο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να απαλλαγούν από τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική με όποιο κυβερνητικό μανδύα και αν φορούν κάθε φορά. Να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, τη γραμμή του αγώνα όλων των εργαζομένων για παιδεία και ζωή με δικαιώματα.

 

27-6-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα