Α.Σ.Ε. στη Ζ΄ ΕΛΜΕ: Για τη στάση του Δ.Σ.

27/09/2018 - 07:18

Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ μαζί με τους αναπληρωτές, αποφάσισαν την οργάνωση Πανελλαδικής ημέρας δράσης στις 28 Σεπτέμβρη και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 13:30, με αιχμή των αιτημάτων τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Καλέσαμε το Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ να πάρει έγκαιρα απόφαση για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση και την προετοιμασία για την επιτυχία της δράσης. Οι ΣΥΝΕΚ καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των αναπληρωτών ως πολιτικά απαράδεκτο (!!!). Η ΔΑΚΕ δεν απάντησε, όμως από εκπρόσωπό της, μάθαμε ότι καταψηφίζουν και αυτοί. Οι παρεμβάσεις στήριξαν την πρόταση του ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στην ΟΛΜΕ κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα, με οργάνωση και στήριξη κινητοποιήσεων, συσκέψεις με τις Ενώσεις Γονέων, προετοιμασία μαζικών Γενικών Συνελεύσεων για να συζητηθούν όλα τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων (κλείσιμο τμημάτων, υποχρηματοδότηση, νέες δομές εκπαίδευσης, αντιδραστικές αλλαγές στο Λύκειο κλπ), αποφάσεις αποχής από κάθε μορφή αξιολόγησης, Γενική Απεργία στις 8 Νοέμβρη. ΔΑΚΕ–ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ καταψήφισαν την πρόταση.

Άξιος κυβερνητικός συνδικαλισμός! Και στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία!

«Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές διεκδικούν: Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή, να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια, να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς, να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Όλοι στον αγώνα - Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης

στις 28 Σεπτέμβρη».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα