ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν η μέρα Σάββατο

01/10/2018 - 18:45

Κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν η μέρα Σάββατο…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής μας παραμένουν και οξύνονται. Πολυπληθή τμήματα, πολύ σοβαρές και χρόνιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (σχολεία σε κοντέινερ, αίθουσες προκάτ, ακατάλληλοι αύλιοι χώροι). Ολοήμερα που λειτουργούν με περισσεύματα, πρωινά τμήματα χωρίς δάσκαλο τάξης, υπεράριθμα τμήματα, κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ενώ στην Αν. Αττική υπάρχουν πάνω από 250 γνωματεύσεις για παράλληλη στήριξη, έγιναν μόνο 66 προσλήψεις…

Παρόλη την συνεπή προσπάθεια της κυβέρνησης να «εξοικονομήσει» θέσεις εκπαιδευτικών για ακόμα μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρώνουν τον εαυτό τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ τεράστιος είναι ο αριθμός των μονίμων που είναι εγκλωβισμένοι μακριά από τα σπίτια τους, καθώς οι μεταθέσεις και οι μετακινήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο…

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αν. Αττική είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μέσα από τα σωματεία τους, συμμετείχαν σε  κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών για την επίλυση αυτών των προβλημάτων (κτηριακό, ελλείψεις στη Ειδική Αγωγή, κενά σε πρωινά ολοήμερα κα). Κάλεσαν σε όλα τα σωματεία τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 28-9 για την κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών στα σχολεία με 25.000 μαζικούς διορισμούς.

Το ότι η παράταξη των «Προοδευτικών Ρευμάτων», που έχει την πλειοψηφία στο ΣΕΠΕ του Δελμούζου  καταψήφισε την πρόταση της ΑΣΕ για την συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις  που είχαν ψηφιστεί από 45 ΕΛΜΕ και Συλλόγους  Εκπαιδευτικών Π.Ε. δεν μας κάνει εντύπωση. Το ότι δεν κουνάνε το μικρό τους δακτυλάκι για να οργανώσουν την πάλη, να συμβάλλουν στην επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλα αυτά τα προβλήματα είναι κάτι το αναμενόμενο, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις πολιτικές τους επιλογές.

Με την πλήρη ταύτιση τους με την γραμμή της κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών που υπαγορεύει τον εξορθολογισμό των δαπανών στην Παιδεία, τον κόφτη στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου, το πάγωμα των προσλήψεων.

Αυτή τους η γραμμή τους αναγκάζει, να «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα», να εντοπίζουν τον εχθρό στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να αφήνουν στο απυρόβλητο της Κυβέρνηση και την πολιτική της.

Αυτή τη φορά βάλθηκαν να τα βάλουν και με το δικαίωμα των συναδέλφων να ζητήσουν μια αμοιβαία απόσπαση, με το δικαίωμα δηλαδή δύο συναδέλφων να αλλάξουν μεταξύ τους για μια χρονιά τις οργανικές θέσεις μεταξύ τους, προκειμένου να διευκολύνουν προφανώς την καθημερινότητα τους. Μια διαδικασία απολύτως διαφανή που δεν εμπλέκει δεν στερεί θέσεις από άλλους συναδέλφους, καθώς γίνεται μέσα από μια αμοιβαία διαδικασία, που το ΠΥΣΠΕ ενέκρινε κατά την χρονική διαδικασία των αποσπάσεων.

Η συνδικαλιστική αυτή παράταξη, αντί να συμβάλλει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, ουσιαστικά υπονομεύει και τα κεκτημένα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει, προκειμένου να ρίξει για ακόμα μια φορά λάσπη σε συναδέλφους, συναγωνιστές που παλεύουν μέσα στις γραμμές του ταξικού κινήματος και στηρίζουν τα ψ/δ της ΑΣΕ.

Επιδίωξη τους είναι να κρατήσουν το σωματείο στη γραμμή του συμβιβασμού, να χτυπήσουν τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στις αρχαιρεσίες στα  Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ) όπου ανακοίνωσαν την εκλογική τους συνεργασία με τους Ενωμένους Εκπαιδευτικούς  και άλλους «ανεξάρτητους» υποψηφίους. Αυτή η εκλογική συμμαχία συγκεντρώνει ότι  πιο παλιό και χρεωκοπημένο σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική έχουν προτάξει τα βολικά για τις κυβερνήσεις καλέσματα για στημένους κοινωνικούς διαλόγους, έχουν αναπαραγάγει τα ψευτοεπιχειρήματα για μια άλλη «καλή» αξιολόγηση, βάζουν πλάτη σε αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί καλλιέργησαν μέσα στους χώρους δουλειάς αυταπάτες για «την πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά» που φόρτωσε στις πλάτες μας νέα μνημόνια και ρίζωσε τα προηγούμενα.

Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε να παλέψουμε μια αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που δεν καταλαβαίνει από λόγια, αλλά από τον οργανωμένο αγώνα. Αυτό που μπορεί να βάλει εμπόδια, να μας δώσει μια ανάσα είναι να έχουμε σωματεία που πραγματικά είναι το δεύτερο σπίτι μας, βάζουν τα δυνατά τους για να στηρίξουν τα αιτήματα μας, το δίκιο μας. Δεν έχουμε ανάγκη από δυνάμεις που σπέρνουν την αδράνεια και τη φαγωμάρα, απέχοντας ουσιαστικά από τους αγώνες.

Μόνος δρόμος να ενισχύσουμε τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, να ενισχύσουμε τα Ψ/Δ της ΑΣΕ να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση σε αυτούς που λένε ότι οι εργαζόμενοι ανέχονται αυτή την κατάσταση, ότι έχουν πολύ χαμηλές απαιτήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 5/10, 1 ΜΜ. ΜΕ ΤΟ

ΣΥΝΘΗΜΑ

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα