ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ "Ελλη Αλεξίου": Για τη συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής στο Δήμο Περιστερίου

13/04/2018 - 13:57

Για τη συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής στο Δήμο Περιστερίου

Δυναμώνουμε τον αγώνα για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά!

Στις 3 Απρίλη συνεδρίασε η τριμερής γνωμοδοτική επιτροπή για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στους Δήμους της Γ΄ Αθήνας. Για τον Δήμο Περιστερίου, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου Παιδείας Περιστερίου, υπήρξε θετική εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η θετική εισήγηση βασίστηκε στο ότι τα προβλήματα που θα προκύψουν στα Νηπιαγωγεία θα αντιμετωπιστούν με αλλαγές ορίων και υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών με βάση πάντα τα 25αρια τμήματα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, συμμετείχε στην τριμερή επιτροπή  της Γ΄ Διεύθυνσης, υποστήριξε τις θέσεις  του Συλλόγου και κατέθεσε την απόφαση του σωματείου (7-3-2018). Τόνισε ότι το αίτημα για άμεση θεσμοθέτηση Δίχρονης Δωρεάν Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» και διεκδίκησε να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, νήπια και προνήπια, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, με μόνιμο προσωπικό, υποδομές σίτισης και ξεκούρασης και σύγχρονα,  ασφαλή Νηπιαγωγεία.

Τονίζοντας ότι η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι πρώτα και κύρια μία σύγχρονη παιδαγωγική ανάγκη, η πρόεδρος, όπως όφειλε σεβόμενη τις αποφάσεις του σωματείου, ξεκαθάρισε ότι  το σωματείο δε συναινεί στα ακατάλληλα κτήρια, στα 25αρια τμήματα και στις μετακινήσεις μικρών παιδιών.

Αποδείχτηκε η εκτίμηση μας για το ρόλο των επιτροπών αυτών, που νομοθετήθηκαν με τροπολογία της τελευταίας στιγμής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του άρθρου 33, για την έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε βάθος τριετίας.

Η κυβέρνηση χωρίς να χρηματοδοτεί, να κάνει τους απαραίτητους διορισμούς, να εξασφαλίζει σύγχρονες υποδομές και υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου (διάλυση ολοήμερου, αύξηση ωραρίου, ελάχιστος αριθμός για τμήμα 14 αντί για 7 παιδιά), επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στους δήμους και στα σωματεία μέσα από τις τριμερείς γνωμοδοτικές επιτροπές και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους  στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών π.χ. Π.Δ. 79 για υποχρεωτικές μετακινήσεις  παιδιών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με απόλυτη ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ Αθήνας η συνεδρίαση της τριμερούς μετατράπηκε σε συνεδρίαση “πολυμερούς”, όπου συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των Δημάρχων, όλοι οι πρόεδροι και όποιος/α άλλος/η ήθελε και καθένας πεταγόταν, όταν γινόταν τοποθέτηση που δεν του άρεσε!

Στα πλαίσια αυτά, ο φραστικός προπηλακισμός και η επίθεση που δέχτηκε η πρόεδρος του Συλλόγου μας από παριστάμενα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, γιατί έβαλε τις σωστές προϋποθέσεις και δε δέχτηκε να κάνει το σωματείο χειροκροτητή της Διοίκησης, τοπικής ή κεντρικής, φανερώνουν το πόσο σοβαρά έχουν πάρει οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τον ρόλο τους σαν υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής!! Αφού τα έδωσαν όλα για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπλύνουν την κυβέρνηση. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να «κάνουμε πλάτες» στην κυβερνητική κοροϊδία.

Οι Παρεμβάσεις, με ανακοίνωση που εξέδωσαν την ίδια μέρα της συνεδρίασης της τριμερούς, συνεχίζοντας την άθλια στάση τους, δε βρήκαν λέξη να πουν για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε για την τακτική της να μεταθέτει την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε Δήμους και Συλλόγους, ούτε φυσικά για το ότι δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Παρεμβάσεις στηρίζουν σε κεντρικό επίπεδο τους κυβερνητικούς χειρισμούς αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο επίπεδο της ΔΟΕ, στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής, είναι ταυτισμένες με τη ΔΑΚΕ, τη ΔΗΣΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση εξαπατά και επιλέγουν και οι ίδιοι να εξαπατούν τους συναδέλφους.

Με το μόνο που ασχολούνται είναι η λεγόμενη «διγλωσσία» της προέδρου του Συλλόγου μας, ίσως μπερδεμένοι από τη συνήθη τακτική τους άλλα να λένε εδώ και άλλα παρακάτω, όπως και στο συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε συμβαίνει, και με κήρυγμα περί δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου, λέγοντας διάφορα ψέματα, κι όλα αυτά για να αποδείξουν ότι η ΑΣΕ δε συναινεί …με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που για να κάνουν τη Δίχρονη απαιτεί μετακίνηση μικρών μαθητών, 25άρια τμήματα κλπ. Τόσος κόπος δε χρειαζόταν. Είναι γνωστή η συνέπεια λόγων και έργων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ όσο και ο αταλάντευτος αγώνας μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική! Τη συναίνεση και τη διγλωσσία την αφήνουμε στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τα έχουν πάρει εργολαβία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κανείς δεν εμποδίζει την κυβέρνηση, τους Δήμους και τη Διοίκηση να προχωρήσουν στην άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Αν πραγματικά το ήθελε η κυβέρνηση, θα ψήφιζε νόμο για την καθολική εφαρμογής της και θα χρηματοδοτούσε τις αναγκαίες υποδομές και φυσικά θα έκανε τους απαραίτητους διορισμούς. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε, γιατί η αντιεκπαιδευτική της πολιτική στηρίζει τις επιχειρήσεις και τσακίζει το λαό και τη μόρφωση των παιδιών του!

Ξεκαθαρίζουμε από την πλευρά μας ότι το σωματείο δε διοικεί, ούτε συνδιαμορφώνει, ούτε συνυπογράφει μαζί με τη Διοίκηση! Το σωματείο παλεύει  με τις θέσεις του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων και δε συνυπογράφει κοινά κείμενα και γνωμοδοτήσεις για να φορτωθεί στην πλάτη του τα κενά, την αδιοριστία και τις ελλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Η θέση του Δ/ντή Εκπαίδευσης  στο τέλος της όλης διαδικασίας  ότι υλοποιείται  στην  παρούσα στιγμή  η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή γιατί «..τους βολεύουν τα νούμερα..» αποκαλύπτει την πολιτική της κυβέρνησης, που  μετράει τις  ανάγκες των μικρών παιδιών σαν κόστος και εξαρτά τη λειτουργία των δομών εκπαίδευσης από τους «δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς» για να πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Χωρίς να κάνουμε  εκπτώσεις σε αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε  να παρθούν όλα τα μέτρα για την  άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο κόντρα στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν τη μόρφωση κόστος και εμπόρευμα.

Αυτή είναι η κατεύθυνση και η δέσμευση του ταξικού κινήματος, που θα συνεχίσει να  παλεύει, ώστε και το τελευταίο προνήπιο να φοιτήσει στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο!

Όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου “Έλλη Αλεξίου” να μετατραπεί σε κυβερνητικό δεκανίκι. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να δυναμώσουν τον αγώνα και να περιφρουρήσουν την αυτοτέλεια του σωματείου απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση και διοίκηση.

11/4/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα