ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ "Κ. Σωτηρίου": Στις 30 Μάη Απεργούμε!!

29/05/2018 - 23:41

Στις 30 του Μάη απεργούμε!

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Κ.Σωτηρίου» την Πέμπτη 24 Μάη η Αγωνιστική  Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) έβαλε το ζήτημα της οργάνωσης και στήριξης  της απεργίας με αιτήματα την ανάκτηση απωλειών και την κατάργηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων.Τονίσαμε την ανάγκη να υπάρξει αγωνιστική,απεργιακή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει εκ νέου μισθούς και συντάξεις και φέρνει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.

Από την μια οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία γιατί συμφωνούν «κατά μέρος» με το πλαίσιο της «κοινωνικής συμμαχίας». Άραγε με ποιο μέρος συμφωνούν; «Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».  Αυτό οραματίζονται για την εκπαίδευση; Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες έστησαν την «κοινωνική συμμαχία», μια συμμαχία που μόνο σκοπό έχει να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Καλούν μάλιστα και σε «πανεθνική μέρα δράσης» με αιτήματα όπως ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα. Λέξη δεν αναφέρουν για τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, μισθούς, συντάξεις, δωρεάν παιδεία και υγεία.

Από την άλλη, οι Παρεμβάσεις, προέβαλαν εμμέσως τη λογική της απεργοσπασίας με το πρόσχημα της διαφωνίας τους με το  πλαίσιο της «κοινωνικής συμμαχίας». Απορούμε πραγματικά, τι τους εμποδίζει να αξιοποιήσουν την ημέρα της απεργίας και να βάλουν το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων;Ένα ακόμη, ευφάνταστο ομολογουμένως,  αντεπιχείρημα για τη συμμετοχή στην απεργία, ήταν το τσουβάλιασμα που φοβούνται ότι θα κάνουν τα ΜΜΕ στις μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Τέτοιους φόβους δεν έχουμε. Πάντα ξεκάθαρα κατεβαίναμε σε απεργίες, σε κινητοποιήσεις με τα δικά μας αιτήματα, ποτέ δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας, ποτέ δεν διεκδικήσαμε κάτι λιγότερο από αυτό που μας αξίζει. Ας προβληματιστούν εκείνοι, που ακόμα και σε πρόσφατες κινητοποιήσεις τα πανό τους ακολουθούσαν τα πανό της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ, αξιοποιώντας την ημέρα της απεργίας καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους εκπαιδευτικούς να απεργήσουν και να διαδηλώσουν βάζοντας στο επίκεντρο τα δικά τους αιτήματα, τις δικές τους διεκδικήσεις. Καλούμε τους συναδέλφους μας να προβληματιστούν και να βάλουν στην άκρη λογικές όπως αυτές που εκφράστηκαν πρόσφατα στη Γ.Σ. του συλλόγου μας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε καλόπιστο συνάδελφο που καταλαβαίνει ότι στις 30 Μάη οι εργαζόμενοι πρέπει  να απαντήσουν και στην κυβερνητική πολιτική  και στο διαλυτικό ρόλο των ηγεσιών  σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προπαγανδίζουν  τη « δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης μαζί με βιομηχάνους και εφοπλιστές μακριά από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η απεργία είναι όπλο της εργατικής τάξης , των εργαζομένων και ως τέτοιο δεν έχουμε σκοπό να το χαρίσουμε στην αστική τάξη, τους κρυφούς και φανερούς υποστηρικτές της. Ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών απεργούμε και καλούμε τους συναδέλφους μας που βιώνουν στην καθημερινότητα τους, τη «δίκαιη ανάπτυξη»,  την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της ΕΕ, των μονοπωλίων, να απεργήσουν και να διαδηλώσουν με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ ,γιατι πάνω απ’όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί,δε θέλουμε να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας,με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

Κάθε κλάδος, εργασιακός χώρος, κάθε περιοχή στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα:

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ! Στην Αθήνα πλ. Ομόνοιας 10:30!  

 Κορωπί,25-5-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα