ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ Χαλκίδας: Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου

21/04/2018 - 02:34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλει την απαράδεκτη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Τελευταίο Θρανίο) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με αφορμή την ιμπεριαλιστική επίθεση των ΝΑΤΟϊκών στη Συρία.

Η ανακοίνωση συντάχτηκε αφού πρώτα η εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο Δ.Σ. κατέθεσε κείμενο καταδίκης της επίθεσης, από το οποίο η πλειοψηφία αφαίρεσε τα κομμάτια που την ενοχλούσαν καταλήγoντας στα δικά της συμπεράσματα τα οποία ευθυγραμμίζονται με την θέση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άφησαν έξω τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχρονικά προσφέρουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και συμμετέχουν στο έγκλημα, την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης και την παραχώρηση βάσεων σε ελληνικό έδαφος.

Αρχικά θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να αποσπάται η συλλογιστική της ανακοίνωσης της ΑΣΕ από τα συμπεράσματα που καταλήγει, πράξη που μας δημιουργεί προβληματισμό για τη σκοπιμότητά της. Γιατί η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τη φρασεολογία και επιχειρηματολογία της ΑΣΕ για να καταλήξει στη θέση της κυβέρνησης την οποία η ΑΣΕ αντιστρατεύεται; Τι επιδιώκουν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας;

Υποστήριξαν ότι η “λύση” και μάλιστα ως “μονόδρομος” είναι η “διπλωματία”, ότι η επίθεση στη Συρία ήταν “παράνομη” και ότι η αιτία της κλιμάκωσης είναι η “διπλωματική αδυναμία”. Αυτά θα πουν στους μαθητές; Αυτές θεωρούν ότι είναι οι αιτίες του πολέμου; Αποφεύγουν να πουν ότι τα μονοπώλια είτε Αμερικάνικα είτε Ρώσικα, είτε Τούρκικα είτε Ευρωπαϊκά συγκρούνται τόσο με “ειρηνικά” όσο και με πολεμικά μέσα. Επίσης, δε μας λένε, ποιοί θα υλοποιήσουν τη διπλωματία; Ανάμεσα σε ποιους και με τι κριτήρια; Αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς σε Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ και σήμερα στη Συρία με την πλήρη υποστήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν κερδοφορήσει από το αίμα αθώων και αμάχων, αυτά τα γεράκια, καλούνται σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ και καθώς φαίνεται και από την Πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να “δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία”.

Από την άλλη, αν μετά από λίγες μέρες αυτές οι επιθέσεις ή οι επόμενες βρουν την κάλυψη και του ΟΗΕ όπως βρίσκουν σήμερα την κάλυψη της Ε.Ε., τότε τι θα πουν οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων; Ότι η επίθεση είναι “νόμιμη”; Άλλωστε αυτό είπε και η ελληνική κυβέρνηση, ότι “δεν στηρίζει ενέργειες που δεν έχουν την κάλυψη του ΟΗΕ”. Αλλά ακόμα κι αν όντως το πιστεύουν, γιατί δεν καταδίκασαν τη ΝΔ που δήλωσε ότι η επίθεση στη Συρία “ήταν αναγκαία και δικαιολογημένη”;

Η πλειοψηφία ακολουθεί την πάγια τακτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο δολοφόνο και το θύμα, κρύβοντας τους πραγματικούς ενόχους, που εκτός από τις κυβερνήσεις, είναι και τα μονοπώλια που τις ελέγχουν, ανάμεσά τους και τα ελληνικά που αποκομίζουν τεράστια οφέλη μέσα σε αυτές τις συμμαχίες δολοφόνων.

Αν οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων είναι στα αλήθεια ενάντια στον πόλεμο, τότε να απαιτήσουν μαζί μας:

  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του Θανάτου στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο μακελειό.

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

  • Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων

    18/4/2018

    Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο το ψήφισμα που κατέθεσε η ΑΣΕ στο Δ.Σ. :

    Σχέδιο ψηφίσματος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, στην πραγματικότητα προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής.

Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους όλους λαούς.

Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια.

Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν.

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στα συλλαλητήρια!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα