ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος»: Σα βγεις στο πηγεμό για να ψηφίσεις...

03/11/2018 - 23:07

«Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. 

Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.»

Μ. Μπρέχτ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Με την τελευταία ανακοίνωση τους τα Προοδευτικά Ρεύματα ξεδίπλωσαν και το ιδεολογικό τους μανιφέστο.  Αν και για την Α.Σ.Ε. και τους συναδέλφους που τη στηρίζουν δεν ήταν άγνωστο, δίνει όμως σε κάθε συνάδελφο που θα ήθελε να ασχοληθεί, την ευκαιρία να  σχηματίσει γνώμη.

Τι μας λέει λοιπόν η πρώτη δύναμη στο σωματείο που μπροστά στις εκλογές των αιρετών μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις, ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα φειδωλή; Μας λέει ότι ο συνδικαλισμός και η δράση των σωματείων θα πρέπει να γίνεται σε κάποιο άλλο σύμπαν και πραγματικότητα, όπου δε θα υπάρχει πολιτική δράση, γιατί όπως ξέρουν και οι μαθητές μας ακόμα πολιτική δράση σημαίνει πολιτικά κόμματα. Τα πολιτικά κόμματα όμως δεν πρέπει (κατά τα Προοδευτικά Ρεύματα) να έχουν καμιά σχέση με τις οργανωμένες διεκδικήσεις των εργαζομένων  για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας, αυτό που στο λεξικό αναφέρεται ως συνδικαλισμός. Σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για «συνδικαλιστικούς βραχίονες», «ιμάντες μεταφοράς» και άλλα  τέτοια. Με απλά λόγια μας λένε «έξω τα κόμματα από τα σωματεία»! Αυτό φωνάζουν και ιδρώνουν να μας πείσουν. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως το έχετε ξανακούσει στις πλατείες του 2011; Μήπως θυμάστε ποιοι το φώναζαν;

Τα Προοδευτικά Ρεύματα προσπαθούν να ξεπλυθούν για τα χρόνια που αρκετοί από αυτούς στήριζαν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Ξεχνάει άραγε ο πρόεδρος του «Δελμούζου» ότι σε μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (Νοέμβρης 2014) καλούσε τους συναδέλφους στις επικείμενες εκλογές να διώξουν την κυβέρνηση (Σαμαρά) και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο («αριστερό» αυτή τη φορά); Ξεχνάνε ότι τα κόμματα που στηρίζαν και μέσα από τις επίσημες συνδικαλιστικές παρατάξεις που ήταν στελέχη τους, ψήφισαν το Μάαστριχτ και το δέσιμο μας στην ΕΕ, ψήφισαν ένα, δύο και τρία μνημόνια με πάνω από 700 σε ισχύ σήμερα νόμους  που μας διαλύουν τη ζωή; Στηρίζουν ή όχι τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κάνοντας καθέναν από μας ένα εν δυνάμη στρατιωτικό στόχο;

Αυτό που προωθούν στην πράξη τα Προοδευτικά Ρεύματα, όταν λένε έξω η πολιτική και τα κόμματα από τα συνδικάτα, είναι επικίνδυνες απόψεις που εκφράζει η μεγαλοεργοδοσία, οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις που την υπηρετούν, αλλά και αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις. Εννοούν δηλαδή τα συνδικάτα να μην έχουν πολιτική που να αμφισβητεί το κυρίαρχο σύστημα, να μην έχουν τα σωματεία την δική τους πολιτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα ασφυκτικά όρια των αναγκών του κεφαλαίου, που ζητά μνημονία διαρκείας για όλους τους λαούς.

Συνάδελφοι των Προοδευτικών Ρευμάτων, απαντήστε λοιπόν  γιατί, όταν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που κομμάτι του είναι η Α.Σ.Ε,  κατηγορεί  Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΟΟΣΑ, κλπ  σαν τους αποκλειστικούς ενόχους για τα χιλιάδες σημερινά μας προβλήματα, υπηρετεί κάτι  ξένο και εχθρικό  απέναντι στα δικαιώματα των συναδέλφων μας;

Η διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, ο αγώνας για δουλειά μόνιμη και σταθερή, η ανάκτηση των απωλειών στα εισοδήματά  μας, ο αγώνας  για κάλυψη όλων των  σύγχρονων, όπως ορίζει η εποχή μας, αναγκών της παιδείας αποκλειστικά με κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση είναι διεκδικήσεις που δεν μπορεί να ξεχωρίσουν  από τον πολιτικό αγώνα, προκειμένου να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρών.

Οι συνάδελφοι που στηρίζουν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και οι εκλεγμένοι σε αυτά είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα.  Επισκέπτονται ΟΛΟ το χρόνο τα σχολεία, ακούνε τους συναδέλφους, έχουν εικόνα τι τους απασχολεί, προσπαθούν να οργανώσουν  τον αγώνα των συναδέλφων, στο βαθμό που μπορούν να δημιουργήσουν αγωνιστικές διαθέσεις. Σε απόλυτη αντίθεση με τη σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ (Προοδευτικά Ρευμάτα) που απονευρώνει, αποσυντονίζει και εκφυλίζει κάθε προσπάθεια αγωνιστικής διάθεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης τους απέναντι στον οργανωμένο αγώνα αποτελεί ο δημόσιος χαρακτηρισμός από την πλευρά του προέδρου της επικείμενης απεργίας της 14/11 (της ΑΔΕΔΥ, όχι καμιάς άλλης) ως εθιμοτυπική!

Συνάδελφοι των Προοδευτικών Ρευμάτων καμαρώνετε για τη μαζικότητα των συνδικαλιστικών ψηφοδελτίων σας, αλλά δεν σας ενδιαφέρει να συμβάλλετε με αυτούς τους συναδέλφους στη δράση για τον κοινό σκοπό. Πως θα παλέψουμε για τα προβλήματα μας, όταν δεν κάνετε τίποτα, δεν θέλετε να κινητοποιήσετε άνθρωπο για να συμμετέχει σε μια κινητοποίηση απεργιακή ή μη, να παρευρεθούν σε μια ΓΣ του Συλλόγου τακτική ή έκτακτη; Με κρυφή χαρά βλέπετε τις άμαζες διαδικασίες, βιάζεστε να το διαλύσουμε μια ώρα γρηγορότερα, έχετε ευτελίσει κάθε διαδικασία, χωρίς εισηγήσεις, χωρίς τοποθετήσεις για τα κυρίαρχα θέματα. Αναλώνεστε σε μια προσχηματική αντιπαράθεση απέναντι σε ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ σε θέματα που στην πραγματικότητα δεν ακουμπάνε στα σημερινά καυτά προβλήματα του κλάδου. Από την άλλη δεν κουνάτε δαχτυλάκι ή δεν παίρνετε την παραμικρή απόφαση αν δεν  ταυτίζεται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ  (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΑΕΚΕ/ΕΡΑ), τις δυνάμεις δηλαδή του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας και αυτούς  που στηρίζουν τα ψηφοδέλτια των Προοδευτικών Ρευμάτων, να προβληματιστούν  πάνω στα θέματα που βάζουμε. Θεωρούμε ότι και στις υπηρεσιακές εκλογές έχει δοκιμαστεί πολλές φορές η λογική του μικρότερου κακού, της ανάθεσης, της προσωπικής σχέσης και δεν έλυσε τα προβλήματα μας, αλλά αντίθετα οδήγησε στην αδράνεια, βοήθησε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις να κερδίζουν χρόνο και να εφαρμόζουν επώδυνα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Σας καλούμε να αγωνιστούμε για τις δικές μας ανάγκες, να δώσουμε τα χέρια για να παλέψουμε για το δίκιο μας, για την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας, να συμπορευτούμε με το συνεπές ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκφράζεται μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στις 7 Νοέμβρη παλεύουμε για σωματεία και εκπροσώπους που αξίζει να έχουμε για εμάς και τα παιδιά μας!

Ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα