Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Α' Αθήνας: Μια οφειλόμενη απάντηση στην Εκπ/κή Παρέμβαση (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) του Συλλόγου μας ή αλλιώς "Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"!

30/05/2017 - 11:17

Σε μια περίοδο που ο λαός μας δοκιμάζεται από τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, με έκπληξη διαβάσαμε σε γνωστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα στην ανακοίνωση της Εκπ/κής Παρέμβασης για τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου μας για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ το παρακάτω σχόλιο "Εντύπωση μας προκαλεί, ότι το ΠΑΜΕ, λαλίστατο κατά τα άλλα, δεν παρέλειψε να καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα, αλλά πριν από την κάλπη, ούτε μισή λέξη δεν είπε για το επίδικο της περιόδου – δηλαδή την ανάγκη αποχής από την αξιολόγηση των διευθυντών." Με το σχόλιο αυτό η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στον Σύλλογό μας αναίρεσε αυτό που η ίδια ισχυρίζεται παραπάνω στην ανακοίνωσή της ότι τάχα "Δώσαμε και δίνουμε αυτή τη μάχη με αγωνιστικότητα, αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος." Δυστυχώς τα γραφόμενά της δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, δείχνουν άνευ προηγουμένου συνδικαλιστική κατρακύλα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

είναι γνωστή η διαχρονική στάση αρχών του ΠΑΜΕ στο ζήτημα της αξιολόγησης. Αναρωτιόμαστε, δε γνωρίζει η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ:

  • Ότι το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια έχει αναδείξει τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν συμβεί και στο ρόλο των διευθυντών; Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπέβαλαν αίτηση για διευθυντές. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ όχι απλά δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο αλλά μέχρι πρότινος είχαν στα ψηφοδέλτιά τους μέχρι και Διευθυντές Εκπαίδευσης (π.χ. Λακωνία)!

  • Ότι το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης πριν δύο χρόνια ως το τέλος, σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις, που μπήκαν στη διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας με τους δείκτες του Υπουργείου με πρώτες τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;

  • Ότι οι αιρετοί του ΠΑΜΕ, σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ, είναι πασίγνωστο ότι δεν αξιολογούν στη διαδικασία ανάδειξης στελεχών (και γι' αυτό διώχτηκε η αιρετός μας στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς), σε αντίθεση με τους αιρετούς των άλλων δυνάμεων (και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) που έγιναν αξιολογητές και βαθμολογούσαν τους υποψήφιους;

  • Ότι μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πριν δύο χρόνια, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίαζε τη συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων ως "μεγάλη τομή", προειδοποίησαν ότι το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο αντιδραστικό και απείχαν; Οι τελευταίες εξελίξεις με τον "νέο νόμο" για την ανάδειξη διευθυντών επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτή τη στάση του ΠΑΜΕ.

  • Ότι εδώ και τρεις μήνες το ΠΑΜΕ διακινεί σε όλο το Δημόσιο και στην Εκπαίδευση αφίσα και τετρασέλιδη ανακοίνωση καλώντας στον "Αγώνα ενάντια στην κρατική αντιδραστική ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ με αποχή από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα"; Αλήθεια δεν είδαν και δε διάβασαν την αφίσα και την ανακοίνωση αυτή, που πήγε σχεδόν σε όλα τα σχολεία του Συλλόγου μας;

  • Αλήθεια, δε διάβασαν την "Πρόταση προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων μπροστά στην 86η ΓΣ της ΔΟΕ", που καταθέσαμε και στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας στις 24/5, όπου αναφέρεται ρητά η παραπάνω θέση του ΠΑΜΕ για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης;

  • Τέλος, δεν άκουσαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ την αναφορά που έκανε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ομιλία της για την αξιολόγηση; Ούτε είδαν την αφίσα του ΠΑΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση που υπήρχε στο χώρο παράλληλα με την εκλογική αφίσα μας; (δες εικόνα)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν καλά οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Έχουν άλλωστε πεπειραμένα στελέχη στον Σύλλογό μας.

Γιατί λοιπόν προχώρησαν σε τέτοια λάσπη; Γιατί, ενώ ψηφίζουν τα πάντα στον Σύλλογό μας μαζί με τη ΔΑΚΕ, που είναι πασίγνωστο ότι συμφωνεί με την αξιολόγηση σε ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ, στρέφονται ενάντια στο ΠΑΜΕ, που έχει συνεπή διαχρονική στάση στο ζήτημα, και την ίδια ώρα δηλώνουν "ενωτικοί" κλπ; Ο εκνευρισμός από την πτώση στις εκλογές αντιπροσώπων για ΔΟΕ σε μια σειρά Συλλόγους, που σχετίζεται με τη στάση στήριξης της κυβέρνησης της "πρώτης φορά αριστερά" και την καλλιέργεια αυταπατών από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, είναι απαράδεκτο να οδηγεί σε μία τακτική ψευδολογίας και συκοφαντίας!

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, που προβληματίζεται για τις εξελίξεις και έχει αγωνία για την πορεία του κινήματος, να προβληματιστεί για τη στάση της Εκπ/κής Παρέμβασης στον Σύλλογό μας.

Καλούμε όλες και όλους να μπουν στον αγώνα για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική λαίλαπα των συνεχών μνημονίων αλλά και το τριετές πρόγραμμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Παιδεία, που μας θέλει τσακισμένους για να φτιάξουμε σκυφτούς εργαζόμενους! Ψηλά το κεφάλι, αντεπίθεση τώρα!

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ, τη δύναμη που παλεύει αταλάντευτα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν υποχωρεί, δεν καλλιεργεί αυταπάτες, δε συναλλάσσεται με τη διοίκηση, έχει ταξικό προσανατολισμό, είναι μπροστά στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες και διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα