Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

12/03/2018 - 19:41

Την Παρασκευή 9/3/18 έγινε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν η εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο μας και η παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας στις 2/3 σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης (Ε.Α.Κ.) ήταν να γίνει την Τετάρτη 14/3 συνάντηση με τις νηπιαγωγούς, μπροστά και στις επερχόμενες εγγραφές των προνηπίων τον Μάιο, και η σύνταξη μιας επιστολής που θα επιδοθεί στον Δήμαρχο την Παρασκευή 16/3 ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) εκφράσαμε σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τη δήθεν εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, στα πλαίσια του πρόσφατα ψηφισθέντος άρθρου 33, τονίζοντας ότι για μας είναι πάγιο αίτημα η καθολική και άμεση εφαρμογή της, για όλα τα παιδιά του λαού. Ως Σωματείο αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καλέσουμε τον Δήμο να απαιτήσει έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών των νηπιαγωγείων και να τον στηρίξουμε σε τέτοια διεκδίκηση. Επίσης, προτείναμε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13 ή 14/3 προκειμένου να συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας, μόνιμους και αναπληρωτές, για τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας που έχουμε μπροστά μας (2χρονη Προσχολική Αγωγή, αξιολόγηση, μόνιμοι διορισμοί, νέες δομές στην Εκπαίδευση) καθώς και για τη συμμετοχή μας με λεωφορείο στην απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευής 16/3. Τέλος, προτείναμε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στα συλλαλητήρια της Τρίτης 20 Μάρτη, που διοργανώνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

Συναδέλφισσες-οι,

Σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο, το μόνο που συμφωνήθηκε στο Δ.Σ. είναι να μπει λεωφορείο για την κάθοδό μας στην απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και η επιστολή των νηπιαγωγών να επιδοθεί κάποια άλλη μέρα στον Δήμαρχο.

Δυστυχώς, η πρότασή μας για γενικότερη κλιμάκωση του αγώνα μας δεν πέρασε από το Δ.Σ. Η παράταξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ε.Α.Κ.) υποστήριξε πως «δεν υπάρχει χρόνος για δύο δουλειές μέσα στην εβδομάδα». Μετέθεσαν επίσης την πραγματοποίηση της έκτακτης Γ.Σ. για την επόμενη εβδομάδα (αφού θα έχει περάσει η απεργία στις 16/3), ακολουθώντας για μία ακόμη φορά την πάγια τακτική της ΔΟΕ να υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις, κάθε φορά που βγαίνουν στο προσκήνιο. Σχετικά με τα συλλαλητήρια της 20ης Μάρτης με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη συμπόρευσή μας με τα υπόλοιπα Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απάντησαν ότι «πρέπει να οργανώσουμε τα συλλαλητήρια του εκπαιδευτικού κόσμου και να επικεντρωθούμε εκεί».

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ NA ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 16ης ΜΑΡΤΗ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα