Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τις εκλογές του Συλλόγου

26/10/2017 - 13:32

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που πήραν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές της 19ης Οκτώβρη για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αγνόησαν τις διασπαστικές προσπάθειες τόσο της πρώην Προέδρου όσο και συνολικά της παράταξης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», οι οποίοι επιχείρησαν να δυναμιτίσουν τη λειτουργία του Συλλόγου (παραιτήθηκαν), να διαλύσουν τη Γ.Σ. ακυρώνοντας τις εκλογές.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που ξεπέρασαν εμπόδια, επέλεξαν και τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), που για πρώτη φορά εκπροσωπείται στο Δ.Σ. με δύο έδρες.

Μέσα στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ζούμε τα τελευταία χρόνια, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση που έσπειραν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, δημιουργείται η επιτακτική ανάγκη της συσπείρωσης όλων των εργαζομένων που πλήττονται από αυτή την βάρβαρη πολιτική, με ενότητα και ταξικό προσανατολισμό. Η ψήφος σου στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών μας επιτρέπει να παλεύουμε από καλύτερη θέση, αλλά χρειάζεται και η δική σου αγανάκτηση να γίνει ο αγώνας που θα βάλει εμπόδιο στα νέα μέτρα που έρχονται. Σπάμε την απογοήτευση, για να μη μείνει κανένας συνάδελφος στο περιθώριο, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, απευθυνθήκαμε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) με ξεκάθαρο τρόπο και προτείναμε να γίνει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Το εκλογικό σώμα μας ανέδειξε δεύτερη δύναμη και βασιζόμενοι σε αυτό προτείναμε να λάβουμε τη θέση του Αντιπροέδρου, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη συνδικαλιστική άδεια για εξορμήσεις στα σχολεία και ενημέρωση των συναδέλφων και να μην χρεωνόμαστε κανονική άδεια κάθε φορά (για τους αναπληρωτές το κόστος κανονικής άδειας είναι 35€), καθώς και τη θέση του ταμία, ώστε να βοηθήσουμε με τα οικονομικά του Συλλόγου. Η πρότασή μας απορρίφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Αντί αυτού, αφού μας δήλωσαν ότι "δίκιο έχετε" αλλά "εμείς έτσι αποφασίσαμε" (!) μας πρότειναν να αναλάβουμε μόνο τη θέση του ταμία, ο οποίος δε δικαιούται συνδικαλιστική άδεια. Δηλαδή δε σεβάστηκαν την ψήφο των συναδέλφων! Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μπροστά σε όλες τις μάχες με βασικό κριτήριο τις ανάγκες μας, μπροστά στους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, να συμμετέχουν ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, στις Γενικές Συνελεύσεις, που χρειάζεται να γίνουν πιο μαζικές και κέντρο αποφάσεων με κατεύθυνση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Χρειαζόμαστε Συλλόγους οργανωτές της πάλης των εργαζομένων στους δύσκολους καιρούς που έρχονται! Να αποδυναμώσουμε με τη δράση και τις αποφάσεις μας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, νέο και παλιό, και τα συμπληρώματά τους. Να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.


ΨΗΦIΣΑΝ

125

ΑΚΥΡΑ

13

ΛΕΥΚΑ 

18

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
(Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

29 (2 έδρες)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

65 (5 έδρες)


 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ!

Οι πιο μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα