Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

14/03/2018 - 17:43

Την Παρασκευή   16 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο της ημέρας απεργιακής δράσης   η ΔΟΕ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας και επιπλέον τρίωρη στάση  με απόφαση του ΔΣ των συλλόγων .

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 κατά την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΠΕ Κοζάνης   οι  παρατάξεις της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  καταψήφισαν από κοινού την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για κήρυξη επιπλέον τρίωρης στάσης εργασίας, με στόχο τη διεκδίκηση με κύριο αίτημα τους μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.  Επίσης καταψήφισαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης  των Εκπαιδευτικών για την καταδίκαση των    επιθέσεων των ΜΑΤ  στο υπουργείο Παιδείας, στην πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, για τους αναπληρωτές,  με την αιτιολογία ότι μας καλύπτει η απόφαση  καταδίκης της ΔΟΕ για το ζήτημα αυτό.

Ενώ «πίνουν νερό στο όνομα της ΔΟΕ», την ίδια στιγμή καταψηφίζουν την πρόταση της ΔΟΕ, που εισηγήθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, για κήρυξη επιπλέον τρίωρης στάσης.
  Οι προαναφερόμενες παρατάξεις  απροκάλυπτα πλέον δείχνουν με τη στάση τους ότι όχι μόνο δεν έχουν καμιά διάθεση  να οργανώσουν τον αγώνα, αλλά  αρνούνται την κήρυξη   της απεργίας, λέγοντας μάλιστα «δεν τις μπορούμε τις απεργίες», ή  «αφού η ΔΟΕ κήρυξε  τρίωρη στάση να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις».

Μάλιστα, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, μη έχοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιδόθηκαν σε ανυπόστατες κατηγορίες και προσβλητικές και προσωπικές επιθέσεις,  για μια ακόμα φορά, εναντίον του μέλους της ΑΣΕ, δείχνοντας όχι μόνο κάθε έλλειψη σεβασμού αλλά κι ότι θεωρούν αντίπαλο την ΑΣΕ κι όχι το πολιτικό σύστημα, αυτό, που κατεδαφίζει εργασιακά δικαιώματα και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

 Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όσο οι παρατάξεις αυτές πλειοψηφούν στα σωματεία, θα καλλιεργείται η ηττοπάθεια, το κίνημα θα οπισθοχωρεί και τα εργασιακά δικαιώματα θα συρρικνώνονται.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση ζητάμε εδώ και τώρα το ΔΣ του ΣΕΠΕ Κοζάνης να πάρει απόφαση για επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας, και κινητοποίηση,  την   Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώστε   να υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών,  όχι μόνο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  αλλά και   στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας,  διεκδικώντας:

  • Διορισμούς εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών
  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών
  • Δωρεών, Δημόσια  και δωρεάν  δίχρονη προσχολική Αγωγή

Συνάδελφοι ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με αυτό το σύστημα!  Η απόφαση είναι ατομική, ο αγώνας συλλογικός! Μπορούμε να τα καταφέρουμε με αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων.

 Μπορούμε να τα καταφέρουμε με ενίσχυση των δυνάμεων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών! 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα