Α.Σ.Ε στο ΣΕΠΕ Λεχαινών:Πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

11/06/2019 - 08:28
  • Στις 11 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη, διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για αντιπροσώπους στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων, μόνιμοι και αναπληρωτές, καλούνται να αποφασίσουν «για το τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα χρόνια», με ποιες θέσεις και ποιες δυνάμεις θα βρίσκονται στο τιμόνι της.
  • Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της μόρφωσης των παιδιών του λαού, έχουμε ανάγκη από μια ΔΟΕ μαχητική, στήριγμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Χρειαζόμαστε κίνημα που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις ανάγκες των παιδιών του λαού κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, της μοιρολατρίας, κόντρα στη λογική της παραίτησης.
  • Δεν μας αξίζει μια Ομοσπονδία στήριγμα όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.. Δεν μας αξίζει μια Ομοσπονδία που αποδέχεται όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, μια Ομοσπονδία που υιοθετεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Δεν μας αξίζει μια συνδικαλιστική ηγεσία στη ΔΟΕ που χαρακτηρίζει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ως «λαϊκισμό και ουτοπία» (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΚΕΕ).
  • Με μαχητικότητα και αισιοδοξία να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού στη ΔΟΕ. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με πείσμα και επιμονή, παλεύει για ένα συνδικάτο αντάξιο των απαιτήσεων των καιρών, των προσδοκιών και των αναγκών μας.
  • Αυτό που λένε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς ότι «αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, φύλλο δε θα κουνιόταν», «μόνο το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθούν οι αγώνες», «μόνο το ΠΑΜΕ πήρε πάνω του την αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ», είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να εκφραστεί ως πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κάλπη.
  • Να γίνει αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, για ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, για την αναζωογόνηση των Συλλόγων μας, για τη διαμόρφωση καλύτερων προϋποθέσεων, ώστε να δυναμώσει η κοινή δράση όλων των εργαζομένων, η συμμαχία για την αντεπίθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, όπλο στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, για ζωή με δικαιώματα.
  • Η πλειοψηφία της ΔΟΕ ακολουθεί τη γραμμή της υπεύθυνης παράταξης που κινείται με βάση τις επιταγές και τα όρια του νόμου. Ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την «αυτονομία» του συνδικάτου, ότι δήθεν δεν υποτάσσεται στους κομματικούς τους φορείς, αλλά τελικά ρούπι δεν ξεφεύγει γιατί αυτή είναι η στρατηγική της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
  • Το λέμε καθαρά σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα: ψηφίζοντας στις επερχόμενες εκλογές αυτές τις παρατάξεις, αντικειμενικά ψηφίζεις υπέρ της αξιολόγησης, ενάντια στον διορισμό όλων των αναπληρωτών, που είτε είσαι ένας απ’ αυτούς είτε όχι βλέπεις ότι μπορούν και πρέπει να διοριστούν όλοι, γιατί αλλιώς δε λειτουργούν τα σχολεία, υπέρ των κριτηρίων, ενώ διαφωνείς με το αλληλοφάγωμα των συμβασιούχων συναδέλφων και το κυνήγι κριτηρίων που τους βάζουν και που θα το φέρουν και στους μόνιμους κ.λπ.
  • Όσο και να φαίνεται σκληρό, έτσι είναι, οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν από τις παρατάξεις αυτές, ανεξάρτητα αν είναι «φίλοι και καλά παιδιά», αυτές τις θέσεις θα στηρίξουν και το φθινόπωρο θα βρεθούμε μπροστά στην εφαρμογή όλων αυτών και με αποφάσεις της 88ης ΓΣ της ΔΟΕ, δηλαδή θα είναι και θέσεις πλέον της Ομοσπονδίας! Και τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τις αντιπαλέψουμε! Γι’ αυτό τώρα γύρνα την πλάτη σ’ αυτούς, που είναι μεγάλο μέρος του προβλήματος, σ΄ αυτούς που ανεξάρτητα από τις δικές σου προθέσεις θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο σου ενάντια σε όλους μας και πρώτα και κύρια σε σένα τον/την ίδιο/α!

 

Τώρα είναι στο χέρι σου! Κάνε ένα βήμα μπροστά!

Ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Δυνάμωσε το Π.Α.ΜΕ.!

Υποψήφιοι  αντιπρόσωποι για την 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

 

Βαρούχας Γιάννης

Κηρύκου Ελένη

Κουτσουρά Ελένη

Μοσχονάς Γεώργιος

Χαρίτος Στρατόνικος

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ
για μόρφωση, μόνιμη δουλειά, δουλειά με δικαιώματα!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ
των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.


 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα