Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε Ξάνθης: Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!
Τις προηγούμενες μέρες στοχοποιήθηκε, από μεμονωμένο γονέα και ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις από την υπηρεσία, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την πρωτοβουλία της να αξιοποιήσει στο μάθημά της την υπόθεση της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι. Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πέρασε και δεν θα περάσει. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για δουλειά με δικαιώματα πάει χέρι – χέρι με τον αγώνα για αξίες και ιδανικά που θα διαπαιδαγωγούν και εμπνέουν τη νέα γενιά.
Η ιστορία της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι έχει ως εξής:
Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 συνελήφθη επειδή χαστούκισε και στη συνέχεια έσπρωχνε και κλωτσούσε ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφο της Μοχάμεντ Ταμίμ. Στις 13 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε στη Δυτική Όχθη η δίκη της Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβρη που συνελήφθη. Με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που αριθμεί πάνω από 92 εκατομμύρια συνδικαλισμένους εργάτες σε 126 χώρες πραγματοποιείται μια μεγάλη καμπάνια για την απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι, την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.
Η Άχεντ Ταμίμι θα μπορούσε να είναι ένα ελληνόπουλο την περίοδο της τριπλής ναζιστικής – φασιστικής Κατοχής. Γιατί το αδίκημά της δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της πατρίδας που της κλέψανε. Το αδίκημά της δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι, από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για «Δημοκρατία και Ελευθερία», που επιβάλλουν το «δίκιο» τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη όπως το Ισραήλ που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος παρά την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου το Δεκέμβρη του 2015.
Ο αγώνας ενάντια στην αδικία του κράτους του Ισραήλ που έχει περιορίσει τον παλαιστινιακό λαό στο 12% της γης του και αυτό διασκορπισμένο, ο αγώνας ενός μικρού κοριτσιού για το δίκιο ενός μικρού λαού απέναντι σε έναν πάνοπλο αντίπαλο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Γιατί μέσα από ένα ζωντανό παράδειγμα αποδεικνύεται πως όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, όσο ισχυρός κι αν είναι ο αντίπαλος εσύ πρέπει να αγωνίζεσαι για να το καταχτήσεις. Και η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται για το δίκιο είναι χρέος κάθε ανθρώπου, κι ακόμα παραπάνω χρέος σε κάθε εκπαιδευτικό να μεταλαμπαδεύσει τέτοιες αξίες στη νέα γενιά.
Ειδικά σε μια περίοδο που η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιδιώκει να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις με το δηλητήριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του φασισμού, του σωβινισμού είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη να διδάσκει την αλήθεια, να μπολιάζει τους νέους με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του αγώνα για το δίκιο.
Η πρωτοβουλία της συναγωνίστριας να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής της, δείχνει το δρόμο για κάθε εκπαιδευτικό.
Το επόμενο διάστημα ο Διδασκαλικός Σύλλογος στα πλαίσια της δράσης: «Μια εικόνα – τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’αφέντη το φαϊ»;» θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση σε συνάντηση για ανταλλαγή σκέψεων πώς θα υλοποιηθεί. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συμμετοχή. Γιατί ο αγώνας για τα δικαιώματα δε δίνεται μόνο έξω από την τάξη αλλά και μέσα στην τάξη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ