Α.Σ.Ε. Φθιώτιδας: Για τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

17/05/2018 - 08:23

Η Α.Σ.Ε. καταδικάζει το νέο εν ψυχρώ έγκλημα που διέπραξαν χτες, μέρα εγκαινίων της νέας αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, και συνεχίζουν σήμερα τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν παραταχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Χρησιμοποιώντας βροχή αληθινών πυρών, δακρυγόνων και βομβών από μαχητικά αεροσκάφη και drones, προσπάθησαν να κλείσουν το στόμα των δεκάδων χιλιάδων άοπλων Παλαιστίνιων διαδηλωτών που βγήκαν να διεκδικήσουν ξανά, όπως κάνουν εδώ και 7 βδομάδες, το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους. 

Παρά την ωμή βία, που έχει προκαλέσει το θάνατο πολλών δεκάδων διαδηλωτών και τον τραυματισμό χιλιάδων, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν κατάφεραν να φιμώσουν το διαμαρτυρόμενο πλήθος.

Σημειώνουμε πως, από τις 30 Μάρτη, 113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από τα ισραηλινά πυρά. Μόνο ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει τραυματιστεί.

Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κόντρα στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ρίχνουν έτσι λάδι στη φωτιά που καίει την ευρύτερη περιοχή και που την ανάβουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Θυσιάζουν τους λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων.

Καταδικάζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ευρωενωσιακές κυβερνήσεις, τα ευρωατλαντικά κόμματα για τη διαχρονική υποκρισία τους και τη συστηματική εξίσωση θύτη και θύματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  «καταγράφει με αποτροπιασμό» τα γεγονότα συστήνοντας «αυτοσυγκράτηση» και «αποφυγή δυσανάλογης βίας». Φυσικά δεν καταδικάζει το Ισραήλ. Αντίθετα, βαθαίνει τη στρατηγική της συνεργασία με ένα κράτος τρομοκράτη της Μ. Ανατολής.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό!

Απαιτούμε:

-- Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-- Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.

-- Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

-- Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

-- Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

-- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

-- Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

-- Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

-- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα