ΑΣΕ: Όλες οι προτάσεις που καταθέτουμε στις ΓΣ Συλλόγων για την 87η Γ.Σ. ΔΟΕ

21/05/2018 - 15:15

Υλικά μας για ΓΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ μπροστά στην 87η Γ.Σ. ΔΟΕ:
Πλαίσιο - Προτάσεις απόφασης για ΔΟΜΕΣ, Προσχολική, Διορισμούς-Αναπληρωτές,
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών
Επανάληψη αποστολής απαραίτητων βοηθητικών υλικών!

Πρόταση ΑΣΕ προς Γ.Σ. Συλλόγων Μάης - Ιούνης 2018

Όλοι και Όλες στις Γενικές Συνελεύσεις

 των ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

Δύναμή μας τα Σωματεία μας και η Συλλογική Πάλη και Διεκδίκηση!

  • Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Απεμπλοκή της χώρας μας!
  • Όλοι στη Γενική Απεργία 30 Μάη και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις με Σωματεία-Ομοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων, μέτρα στήριξής τους! 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
  • Απόσυρση νομοσχεδίου για νέες Δομές στην Εκπαίδευση - Όχι στην αντιδραστική - αντιεκπαιδευτική αξιολόγησή!
  • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, Δημόσια και Δωρεάν για όλα τα παιδιά. Άμεση δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων με ευθύνης της κυβέρνησης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα τύμπανα του πολέμου δυναμώνουν στη γειτονιά μας με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς. Οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής και οι πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ και των δορυφόρων τους, που διεξάγονται στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τη στήριξη και ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης, φέρνουν ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αυτές φέρνουν ήδη νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων στη χώρα μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΛΑΩΝ!  Αποτελεί το μεγαλύτερο “πλυντήριο” των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ακολουθεί με συνέπεια και ακόμα πιο πρόθυμα την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο των αερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

Είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δίνει το 2% (4 δις!) του ΑΕΠ για πολεμικούς – ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και νοικιάζει πολεμικές φρεγάτες από τη Γαλλία, να μας λέει δια στόματος Γαβρόγλου ότι “δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση”, να μην προβλέπει ούτε ένα ευρώ για υποδομές και διορισμούς για να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, να στερεί από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη!

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής!

Τη "δίκαιη ανάπτυξη", που από κοινού ΕΕ, ΟΟΣΑ, κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου και των μνημονίων, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τη «νέα συμμαχία τους», μαζί με τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες, προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας και στα σχολειά μας!

Η κυβέρνηση καλλιεργεί νέες αυταπάτες για έξοδο από τα Μνημόνια με τους 1000 νόμους τους να εφαρμόζονται ως το 2060 (!), μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να πηγαίνουν στα τάρταρα, να ακονίζει τα μαχαίρια για νέα προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η αξιολόγηση, να αρπάζει τη λαϊκή κατοικία με τους πλειστηριασμούς, να σφίγγει τη μόνιμη θηλιά φοροληστείας και περικοπών. Μόνο και μόνο από τη νέα μείωση του αφορολόγητου ένας εκπαιδευτικός θα χάσει σχεδόν έναν ακόμα μισθό! Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από τα Μνημόνια με νέα Μνημόνια, με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να συμφωνούν πλήρως με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ! Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

30 Μάη Όλοι στην Πανεργατική Απεργία και στα Συλλαλητήρια των ταξικών Σωματείων!

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, φτωχούς ΕΒΕ και αγρότες, γυναίκες, νέους και νέες, παίρνουμε μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις των ταξικών σωματείων σε όλες τις πόλεις στις 30 Μάη. Όλοι στον αγώνα ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα!

Μπροστά μας είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση!

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αναπληρωτών και μονίμων το τελευταίο διάστημα ανέδειξαν ότι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, να στριμώξει την κυβερνητική πολιτική. Δυναμώνουμε αυτό τον αγώνα το επόμενο διάστημα!

Νέος κρίκος στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων είναι και το σχέδιο νόμου για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης». Ένα ακόμα προαπαιτούμενο στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων με Ε.Ε. και «θεσμούς». Βασικές πλευρές νομοσχεδίου και κυβέρνησης είναι:

  • Η προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης στα χνάρια του ν. 3848/2010, που δρομολογείται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης ως και τη σχολική μονάδα, αλλά και σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Κλάδου, αφού θα αξιολογούνται μέχρι και οι Υποδιευθυντές/Τομεάρχες, αλλά και όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για οποιαδήποτε θέση, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί μέσα από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Η συγχώνευση βασικών υποστηρικτικών Δομών με εντελώς διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. ΚΕΔΔΥ, ΠΛΗΝΕΤ, ΣΣΝ, ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ), μεταφέροντας όλη την ευθύνη αποκλειστικά στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και ταυτόχρονα οι περικοπές σε προσωπικό.
  • Η προώθηση αντιδραστικών – αντιεπιστημονικών αλλαγών στην Ειδική Αγωγή και η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, όπου θα υπάρξει ένα πραγματικό πισωγύρισμα, αφού τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην πράξη διαγράφονται ως ομάδα προτεραιότητας και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχώρησε σε νέο εμπαιγμό γονιών και εκπαιδευτικών σχετικά με την Προσχολική Αγωγή! Ψήφισε το άρθρο 33 του ν. 4521/2018, που θεσμοθετεί την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής, με μηδενική χρηματοδότηση(!) για υποδομές, με μηδενικούς διορισμούς (!) και ολοκλήρωσή της σε βάθος …τριετίας! Η δημοσίευση της ΚΥΑ, που ορίζει μόνο 184 από τους 325 Δήμους όπου θα εφαρμοστεί η Δίχρονη από το 2018-19 (στους οποίους εφαρμόζεται ήδη!), οι οποίοι αντιστοιχούν μόλις στο 32% του πληθυσμού (!) κι έτσι μένουν απέξω πάνω από το 75% των προνηπίων (!), έπεισε και τον πιο δύσπιστο για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης!

Στον κυβερνητικό αυτό εμπαιγμό συνέβαλε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που χαιρέτισε έναν «κολοβό» νόμο και τώρα …κλαψουρίζει για την ΚΥΑ! Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους!

Μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!

Δυναμώνουμε την πάλη μας – τις διεκδικήσεις μας για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών! Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση αναπληρωτή! ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μέτρα στήριξής τους (σίτιση, διαμονή, μετακίνηση).
  • Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου για τις νέες Δομές και την αντιδραστική αξιολόγηση στην Εκπαίδευση.
  • Να παρθούν τώρα μέτρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά. Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Γενικής Μόρφωσης για όλα τα παιδιά!
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα Μ.Κ., αναγνώριση 2ετίας 2016 – 2017!
  • Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).
  • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία, Α, Β τάξεις Δημοτικού,  20 μαθητές το ανώτερο στις υπόλοιπες τάξεις.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για ΝΑΤΟ και πολεμικούς εξοπλισμούς. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής:

  • Συζητάμε με τους μαθητές μας για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στα θύματά τους πρόσφυγες και μετανάστες και στον Παλαιστινιακό λαό!
  • Το Σωματείο μας, όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα». Οργανώνουμε την ακύρωσή της στην πράξη.
  • Προχωράμε σε νέες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης, όταν θα δίνονται τα έντυπα των απολύσεων στους αναπληρωτές.

 

 

Μάης 2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα