Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλεισμός της ΑΣΕ από το Προεδρείο στη Β' ΕΛΜΕ Αθήνας!

14/01/2019 - 22:35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας:
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  αυθαίρετος και προκλητικός αποκλεισμός της ΑΣΕ από το Προεδρείο!!!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταγγέλλει τον αποκλεισμό της, για δεύτερη συνεχόμενη συνδικαλιστική χρονιά, από το προεδρείο της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Η πλειοψηφούσα παράταξη των Παρεμβάσεων, παρότι διαθέτει μόνο σχετική πλειοψηφία με τρεις έδρες, ζήτησε και πήρε δύο θέσεις (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο). Για τη θέση του Γραμματέα επιλέχθηκε συνάδελφος από την δεύτερη δύναμη (ΣΥΝΕΚ). Οι Παρεμβάσεις, με περισσή αλαζονεία και υποκρισία, επανέλαβαν το παιχνίδι που έπαιξαν και πέρσι (και μάλιστα σε χειρότερη έκδοση) αποκλείοντας την ΑΣΕ. Εμείς ψηφίσαμε όπως και πέρσι, τους προτεινόμενους, από τις Παρεμβάσεις ως πρώτη δύναμη για Πρόεδρο, από τα ΣΥΝΕΚ ως δεύτερη για Γραμματέα και από την ΑΣΕ ως τρίτη για Αντιπρόεδρο.

Οι Παρεμβάσεις ζήτησαν, προσχηματικά και «πονηρά», από την ΑΣΕ να προχωρήσει μαζί τους σε «προγραμματικό προεδρείο», πάντα «καπαρώνοντας» δύο θέσεις για τον εαυτό τους και «παραχωρώντας» τη μία εναπομένουσα. Κι αυτό, όταν γνωρίζουν καλά πως η θέση μας πανελλαδικά είναι αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, ώστε να αποτυπώνεται σε αυτό η βούληση των συναδέλφων. Έτσι, στη Β΄ ΕΛΜΕ έπρεπε να δοθεί στην ΑΣΕ η θέση του Αντιπροέδρου, που μας αναλογούσε. Η απλή αναλογική στα σωματεία, φαίνεται ότι είναι α λα καρτ για τις Παρεμβάσεις (κι όχι μόνο). Και μάλιστα, ενώ όφειλαν να απολογηθούν, επέλεξαν ξανά να φέρουν εμπόδια στην επιλογή του κλάδου να δώσει στις εκλογές για ΔΣ την τρίτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ΑΣΕ, με ό,τι αυτονόητα αυτό συνεπάγεται για το Προεδρείο.

Εμείς, προφανώς, δεν υπογράφουμε δήλωση μετάνοιας για να στήσουμε εκ των υστέρων, μετά τις εκλογές και πίσω από τις πλάτες του κλάδου, «προγραμματικό προεδρείο»!!! Δεν πρόκειται «να βγάλουμε λάδι» την παράταξη των Παρεμβάσεων, στη στάση της να βάλει πλάτη στην κυβερνητική εναλλαγή, με κοινά σχήματα με τα ΣΥΝΕΚ, σπέρνοντας αυταπάτες στο κίνημα, με αναμονή υπέρ της αντινεοφιλελεύθερης – αντιμνημονιακής επιλογής και αναζητώντας για χρόνια το «πρόσημο» της κυβέρνησης!!! Ούτε, βέβαια, στον τυχοδιωκτισμό από τη μία να εγκλωβίζουν δυνάμεις ως εξαπτέρυγα σε ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ κι από την άλλη να δίνουν όρκους για τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος. Το αν οι θέσεις της ΑΣΕ και τα αιτήματα που διατυπώνει είναι σε κατεύθυνση αγωνιστική, που διευκολύνουν την οργάνωση και την προοπτική της πάλης, ή όχι μπορεί να το κρίνει ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος και δεν χρειαζόμαστε την αξιολόγηση και την «πιστοποίηση» κανενός.

Τέλος, ας απαντήσουν όλες οι δυνάμεις για το τι ψήφισαν και για το από πού προέκυψε, για μια ακόμη φορά, μία ψήφος πλέον εκείνων των Παρεμβάσεων για τη θέση του Αντιπροέδρου (πήρε 4 ψήφους και εκλέχθηκε). Θυμίζουμε ότι πέρσι αυτό έγινε από τη ΔΑΚΕ, όπως δηλώθηκε δημοσίως στο ΔΣ (πως προτιμά τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από το ΠΑΜΕ). Η ΔΑΚΕ, φέτος, σιώπησε ένοχα για το τι έπραξε. Τα ΣΥΝΕΚ (2 έδρες) είπαν πως θεωρούν πιο λογική την πρόταση για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Μετά από αυτά ο εκλεγείς από τις Παρεμβάσεις Αντιπρόεδρος (η εκπρόσωπος της ΑΣΕ πήρε μόλις 3 ψήφους) δήλωσε πως «δεν πρέπει κανείς να ψάχνει τι έγινε, αφού η ψηφοφορία είναι μυστική»!!! Τέτοια διαφάνεια οι δημοκράτες!!!

Ο κλάδος χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα και να απαντήσει στην αλαζονεία, την αδιαφάνεια και την υποκρισία. Οι συνάδελφοι που αντιλαμβάνονται πως η ΑΣΕ θα αξιοποιούσε τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο για την καλύτερη οργάνωση της πάλης, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια που ορθώνουν οι σύγχρονοι «Ιανοί». Η ΑΣΕ, ακόμη πιο μαχητικά, θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της για την ανασύνταξη του κινήματος.

Αθήνα 12-01-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα