Για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου (χαιρετισμός)

18/05/2019 - 16:49

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Νιώθουμε την ανάγκη να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που στήριξαν και τίμησαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ της 15ης Μάη, καθώς και όλους όσοι δεν έκαναν το βήμα, αναγνωρίζουν όμως την ανάγκη ύπαρξης ενός ανυπότακτου συνδικαλιστικού κινήματος, προσηλωμένου στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και στο συνεπή αγώνα που σαν στόχο έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών εργαζομένων και μαθητών, στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή.

Η εκλογή, μετά από χρόνια, 2ου εκπροσώπου στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ από τις ταξικές δυνάμεις, η αύξηση του ποσοστού και η παγίωση σε δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη στους καθηγητές στη Λέσβο, αποδεικνύει την ορθότητα των στόχων πάλης που θέσαμε και δίνει τη δυνατότητα για παρεμβάσεις με γνώμονα τις διεκδικήσεις που ακουμπούν στα πραγματικά προβλήματα και στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Αποτελεί ράπισμα στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό της συναίνεσης, της υποταγής και του οχαδερφισμού που στρώνει το χαλί για να υλοποιηθούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του «εξορθολογισμού», των συγχωνεύσεων, της υποστελέχωσης, της αδιοριστίας, της ελαστικής εργασίας, της κινητικότητας, της αντιδραστικής «αξιολόγησης» που ακολουθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στα χρόνια της κρίσης, με την καθοδήγηση της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ντόπιου κεφαλαίου.

Σπάσαμε την αυτοδυναμία των «λαθροϊδεών» του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των εθνικιστικών εξάρσεων της ηγεσίας της ΔΑΚΕ απ’ τις οποίες δεν γλίτωσαν ούτε τα ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα, μικροί μαθητές που ενώ γλίτωσαν την φωτιά του πολέμου και τη μανία της θάλασσας έπεσαν πάνω στη μανία «ευυπόληπτων»  εθνοπαλληκαράδων.

Οι αγώνες μας έφεραν στο προσκήνιο το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών. Στριμώξαμε την κυβέρνηση και αποκαλύψαμε τις ψεύτικες προεκλογικές της υποσχέσεις για 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κάτω από τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να θεσμοθετήσει την άδεια ανατροφής 3,5 μηνών αλλά και τις 15 επιπλέον ημέρες αναρρωτικής για βαριά νοσήματα στους αναπληρωτές.

Δώσαμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αντιδραστικές - αναχρονιστικές αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το Λύκειο πιο ταξικό, περιορίζουν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, «εξαφανίζουν» μια ολόκληρη τάξη κάνοντάς την προπαρασκευαστική για τις εξετάσεις. Το σχολείο που φτιάχνουν αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού γιγαντώνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο.

 Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να δυναμώσει, τα προβλήματα είναι εδώ δεν έχουν προεκλογικά και εκλογικά χρονοδιαγράμματα, δυσβάστακτα, καθημερινά με πραγματική αιτία την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμφωνούν και τα άλλα αστικά κόμματα παρά τις επιμέρους διαφορές τους και που υπαγορεύεται από τον ΟΟΣΑ , την ΕΕ και το Κεφάλαιο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη βάση των κοινών προβλημάτων, βάζοντας στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, αλλά και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στην εκπαίδευση που εναρμονίζονται μαζί τους φανερά ή κάτω από το μανδύα  ενός «προοδευτισμού» και «αριστερισμού» που εγκλωβίζει στα συστημικά δίπολα οδηγώντας σε απογοήτευση και ηττοπάθεια.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για τη διαμόρφωση μιας πλατιάς και βαθιάς κοινωνικής συμμαχίας που να απαντά στη ρίζα των προβλημάτων προσηλωμένη στους στόχους και την προοπτική του ταξικού εργατικού κινήματος για λύσεις σε όφελος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στα συμφέροντα των τραπεζιτών, των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι συνάδελφοι είναι εδώ, είμαστε όλοι εδώ, να δώσουμε τη θέση που αρμόζει στο σωματείο στη συνείδηση του ανυποχώρητου και μαχόμενου δασκάλου, εργαζόμενου και μαθητή.

ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων - αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
  • Μόνιμους διορισμούς των 30.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
  • Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.
  • Προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας.

Απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που στήνονται, μια επιλογή έχουμε: Να καταδικάσουμε με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού! Στους Αγώνες, στα Σωματεία, στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, στις Ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!

 

Μάιος 2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα