Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ

30/10/2018 - 21:26

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που στις 29 Οκτωβρίου πλημμύρησαν τους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο λύκειο. Πραγματοποιήθηκαν μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Λύκειο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Θέλουμε σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Σε αυτές τις κινητοποιήσεις για ακόμα μια φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ).

Δεν μας κάνει εντύπωση, αφού τελικά στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν υπάρχουν τρεις παρατάξεις που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά η εξής μια: αυτή που υπηρετεί την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης για μια εκπαίδευση με όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς, με υποβαθμισμένα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Η στάση τους και η υποκριτική τους τακτική απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο δείχνει ότι θέλει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…

Η ΑΣΕ εδώ και μέρες, στείλαμε πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για να υπάρχει συμμετοχή των συναδέλφων με διευκολυντική στάση εργασίας στην κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στο νέο Λύκειο, προτείνοντας ως πλαίσιο την ίδια την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το νέο Λύκειο. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την συγκεκριμένη πλειοψηφία.

Φαίνεται ότι η  απόφαση της ΟΛΜΕ για το νέο Λύκειο ήταν για το ξεκάρφωμα. Έβγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, όχι και να γίνουν μαζικοί αγώνες με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς  για να εμποδίσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Τι και αν δεκάδες 15μελή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, η ΑΣΓΜΕ, οι ενώσεις Γονέων των μουσικών και καλλιτεχνικών λυκείων, αλλά και πολλές ΕΛΜΕ πήραν απόφαση για αυτή την κινητοποίηση, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας έδειξαν υπευθυνότητα και σύνεση… για να μπορεί απρόσκοπτα η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της.

Συνάδελφοι, δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην επιβεβαιώνεται η ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ανάγκη δηλαδή να βγάλουμε από την πλάτη των σωματείων  τις δυνάμεις που στηρίζουν αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις, να γίνουν τα σωματεία πραγματικά στηρίγματα, οργανωτές της πάλης για τα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να μην δώσουν πράσινο φως σε αυτές τις πολιτικές, να αναδείξουν εκπροσώπους που θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων για όλα τα προβλήματα τους. Η άνοδος των δυνάμεων της ΑΣΕ σε αυτές τις αρχαιρεσίες μπορεί να γίνει το βήμα, να δώσει το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε την «κανονικότητα» του μεταμνημονιακού μνημονίου, ότι όλοι αυτοί που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς δεν θα βρουν την πόρτα ανοιχτή!!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και στις τρεις κάλπες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ!!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα