Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Για την υποδοχή του Υφυπουργού Παιδείας

31/10/2017 - 16:42

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  «ΥΠΟΔΟΧΗ»  ΤΟΥ  ΥΦΥΠΟΡΓΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Την Πέμπτη  26/10 πραγματοποιήθηκε  παρέμβαση των εκπαιδευτικών  του  ΠΑΜΕ στο χώρο του Met Hotel στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούνταν το 26ο Συνέδριο Ευρωπαικού Φόρουμ Τεχνικής και Επαγγελματική Eκπαίδευσης, στο οποίο παρευρισκόταν και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ από κοινού με τους φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών παρέθεσαμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τις διεκδικήσεις μας.

 

Απαιτήσαμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα στα σχολεία, να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, άμεση στήριξη των μαθητών, να ξεκινήσει τώρα η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, άμεσα μέτρα για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και χωρίς καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ, άμεσα μέτρα για τα εκατοντάδες παιδιά που ακόμη περιμένουν την παράλληλη στήριξη, άμεσα μέτρα στήριξης των συναδέλφων αναπληρωτών!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης την Ανώτατη Εκπαίδευση έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι όροι για να σπουδάζουν οι φοιτητές απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια, με δωρεάν συγγράματα, επαρκή υλικοτεχνικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και να καταργηθούν όλα τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, να δοθεί άμεσα λύση για τους 222 φοιτητές που δεν πήραν δωμάτιο φέτος στις Εστίες Θεσσαλονίκης ενώ είχαν κάνει αίτηση, να γίνει ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, ενοικίαση δωματίων για να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια τις σπουδές τους, επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τις ήδη υπάρχουσες εστιακές κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας ο κ. Μπαξεβανάκης αποχώρησε, αρνούμενος να απαντήσει στα φλέγοντα ζητήματα που θέσαμε!

 

Συνεχίζουμε στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, κανένας να μην τσιμπήσει στο παραμύθι της κυβέρνησης περί ‘’δίκαιης’’ ανάπτυξης!

 

 Κλιμακώνουμε τη δράση μας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων σε κάθε πόλη της Ελλάδας στις 30 Οκτώβρη, μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς,  για να σταλεί ηχηρό μηνυμα σε κυβερνηση-ΕΕ-κεφάλαιο ότι δεν θα παραδωσουμε τις ανάγκες μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα