Δήλωση της Μαρίας Μάλλη, μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε Δράμας, εκλεγμένης με την ΑΣΕ

11/10/2018 - 15:23

Δράμα, 21/9/2018

Δήλωση – τοποθέτηση στη Σχολική επιτροπή Α’ θμιας Εκπ/σης Δήμου Δράμας

Δεν παραγνωρίζω την καλή θέληση και τη διάθεση μελών της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπ/σης να μοιραστούν δίκαια τα ελάχιστα, σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων, χρήματα που διαχειρίζεται στις σχολικές μονάδες της ευθύνης της.

Το έλλειμμα στην κρατική χρηματοδότηση, δυστυχώς, δεν μπορεί να καλυφθεί με την καλή θέληση και ευχολόγια.

Συμφωνώ, κρίνοντάς το απαραίτητο, να υπάρχει χρηματικό ποσό στα ταμεία των σχολείων πέρα από τα ποσά που διαθέτει η Σχ. Επιτροπή σε αναθέσεις για την κάλυψη διάφορων αναγκών.

Διαφωνώ στα ποσά που αναλογούν στα σχολεία. Όσο δίκαια και να μοιράσεις τη φτώχεια, τ΄αποτελέσματα των ελλείψεων είναι εμφανή, διαχρονικά και επικίνδυνα γι΄αυτό που λέμε Δημόσιο Σχολείο.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι τεράστιες και των Δημοτικών αρχών που συμπορεύονται μ΄αυτές τις πολιτικές των περικοπών στα κοινωνικά αγαθά ανάλογες.

Έχουν κύρια την ευθύνη για τη μετατροπή εκπαιδευτικών και γονιών σε "κυνηγούς" δωρεών και χορηγιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, πρακτική που αποδομεί το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και πρέπει να βρει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία απέναντι, διεκδικώντας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας σε υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, λειτουργικές δαπάνες και ό, τι άλλο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

 

Μαρία Μάλλη

Μέλος της Σχ. Επ. Α΄θμιας Εκπ/σης Δ. Δράμας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα