Δήλωση των εκπροσώπων της ΑΣΕ στην ΟΛΜΕ: Φτάνει πια ο εμπαιγμός στους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής!

23/11/2018 - 01:12

Δήλωση των εκπροσώπων της ΑΣΕ στην ΟΛΜΕ

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στους συμβασιούχους συναδέλφους
της Ειδικής Αγωγής!

Την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018 έγινε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Δ/ντη της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Κασσιανό με θέμα τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το επικείμενο σύστημα διορισμών που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγο διάστημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω του εκπροσώπου της, εμπαίζει τους χιλιάδες συμβασιούχους αναπληρωτές, τους μαθητές και τους γονείς της Ειδικής Αγωγής. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι «πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι» που η κυβέρνηση υπόσχεται 4,5 χιλιάδες προσλήψεις την ίδια στιγμή που σήμερα δουλεύουν πάνω από 14 χιλιάδες συνάδελφοι σε όλες τις δομές της Ειδικής Αγωγής και ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία ενώ υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να γραφτούν γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό (π.χ. 150 παιδιά ειδικής Αγωγής στην Α’ ΔΔΕ δεν μπόρεσαν να γραφτούν φέτος, παράλληλη μέχρι και σε 5 παιδιά κλπ).

Την ίδια ώρα μπαίνει στην λογική των κριτηρίων, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια και κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές που έχουν δουλέψει στην Ειδική Αγωγή. Επί της ουσίας ο Δ/ντης  της Ειδικής Αγωγής παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει ανατροπή στους πίνακες των αναπληρωτών και ότι «….ψάχνουν να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στους 3 άξονες κριτηρίων, την προϋπηρεσία (που θα έχει ταβάνι), τα ακαδημαϊκά προσόντα και τα κοινωνικά κριτήρια….». Δηλαδή ότι όχι μόνο θα υπάρξουν συνάδελφοι που θα μείνουν εκτός διορισμού αλλά και ότι ακόμα και κάποιοι που βρίσκονται στους πίνακες θα μείνουν εκτός. Συνειδητά παίζουν το παιχνίδι της πολυδιάσπασης, και της κατηγοριοποίησης των αναπληρωτών το γνωστό «διαίρει και βασίλευε».

Τεράστιες ευθύνες έχει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ) για το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση εδώ και χρόνια. Τη στιγμή που πάνω από 20.000 αναπληρωτές μένουν έξω , ενώ ακόμα και η υπόσχεση για 15.000 διορισμούς στο μέλλον είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, έχει πλήρως αποδεχθεί τη λογική πρώτα συμβασιούχος και μετά βλέπουμε, μπαίνει σε λογικές «κανιβαλισμού» με το να διαμαρτύρεται για την αναλογία Γενική και την Ειδική Αγωγή, για την αναλογία στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Προτείνει κριτήρια απολύσεων οδηγώντας χιλιάδες συμβασιούχους στην συνεχή περιπλάνηση και την ανεργία.

Το μόνο αίτημα σήμερα που μπορεί να απαντήσει όχι μόνο στην προκλητική κοροϊδία του Υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας για ουσιαστική μόρφωση και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουν τώρα στην εκπαίδευση. Τώρα 25 χιλιάδες διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.  Οποιαδήποτε άλλη θέση οδηγεί στην πολυδιάσπαση και τον ατομικισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους και τα σωματεία να είμαστε σε ετοιμότητα, σε θέσεις μάχης! Καμιά αναμονή, ξέρουμε τι θα φέρει το Υπουργείο. Να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά με κινητοποιήσεις στα σχέδια τους για απολύσεις!

Τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ακτύπης Δημήτρης,

Δάρδαλης Νίκος

Αθήνα, 22 Νοέμβρη 2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα