Δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα

14/01/2019 - 21:54

Απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά.

Στην Πάτρα εκπαιδευτικοί μαζί με φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έγινε και δρώμενο από αναπληρωτές θεατρολόγους. Ακολούθησε πορεία ως την πλατεία Γεωργίου. Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών ταξίδεψε στην Αθήνα για να συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση και πορεία εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και στη Χίο. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες αναπληρωτές, μεταξύ αυτών και από τις Οινούσσες και τα Ψαρά. Επίσης, εργαζόμενοι από χώρους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από 10 εκπαιδευτικούς ταξίδεψε στην Αθήνα για τη συμμετοχή στην κεντρική κινητοποίηση.

Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία της πρωτοβάθμιας του νομού με βασικό αίτημα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι εκπαιδευτικοί έκαναν συγκέντρωσή στις 11 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης. Στην συγκέντρωση χαιρέτισαν σωματεία εργαζομένων της πόλης, καθώς και σύλλογοι φοιτητών. Συμμετείχαν απεργώντας δάσκαλοι και καθηγητές του νομού, ενώ μερίδα των εκπαιδευτικών συμμετείχε και στην συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα. Οι εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν για άλλη μια φορά μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και  με τη μαζική τους κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Πηγή 902.gr

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα