Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στη Χίο

17/01/2019 - 21:12

Πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση σήμερα στη Χίο στην οποία κάλεσε ο Σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και συμμετείχε με απόφασή της και η ΕΛΜΕ Χίου.

Βασικό αίτημα η απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις απολύσεις εκπαιδευτικών και μόνιμοι Μαζικοί διορισμοί αναπληρωτών.

Συμμετείχαν αναπληρωτές, μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στήριξαν και εργαζόμενοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στα πλαίσια της απόφασης της αδεδυ για 24ωρη απεργία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Δ. Νομικός, χαιρέτισε τους απεργούς από το σωματείο του ΣΕΣΝΟΧ (Νοσοκομείο Χίου), των ΟΤΑ Δ. Χίου, αλλά και συνταξιούχους αλλά και από άλλους χώρους του δημοσίου που πήραν μέρος στην κινητοποίηση. Αναφέρθηκε στα διεθνή μηνύματα συμπαράστασης προς τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ενώ στηλιτευσε δηλώσεις που έγιναν πριν την απεργία κα μιλούσαν για "άναρχες φωνές που δεν λύνουν προβλήματα στην εκπαίδευση...", και για "θετικά" στο νομοσχέδιο των απολύσεων. Το λόγο πήρε επίσης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως όπως η υγεία έτσι και η παιδεία είναι υπόθεση του λαού και πρέπει να είναι αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και από τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας στις Οινούσσες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία  όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως "σήμερα το μάθημα αρχίζει από" Α". Αντίσταση, αγώνας, αξιοπρέπεια...", για μονιμοποίηση τωρα όλων των αναπληρωτών. 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα