ΕΛΜΕ Ζακύνθου:«Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά – Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους να επιβάλουν με τους αγώνες τους τα δικαιώματά τους»

01/05/2019 - 15:06

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε κοινή, με τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα και το Εργατικό Κέντρο, Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο

Συνάδελφοι,

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά σημαδεύεται από την επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων και ο κλάδος μας στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με θυσίες αποσπάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φορολογίας για τους εργαζομένους, τους ανέργους τους φτωχούς αγρότες και τους ΕΒΕ από τη μία, μείωση φόρων, ανακεφαλαιοποιήσεις, επιδοτήσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες από την άλλη. Αυτή είναι η πολιτική που ασκούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, και με ιδιαίτερη ένταση την τελευταία δεκαετία, με την πρόθυμη στήριξη των εταίρων τους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Στην εκπαίδευση η αντιλαϊκή πολιτική αποτυπώνεται στο στοίβαγμα μαθητών σε τάξεις ακόμα και στο σεισμογενή-σεισμοπαθή νομό μας, στις απολύσεις αναπληρωτών, ανθρώπων δηλαδή που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, στην εφαρμογή του Νέου Λυκείου, ενός Λυκείου πιο ταξικού, πιο ανταγωνιστικού, πιο επιθετικού ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Τα μέτρα αυτά έχουν διπλό στόχο: τόσο το να οδηγηθεί μεγάλη μάζα μαθητών πρόωρα στην κατάρτιση και στα φτηνά μεροκάματα ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, όσο και το να μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδεία, ώστε να περισσέψουν χρήματα για να δοθούν στα ελληνικά μονοπώλια και στους ξένους δανειστές τους. Μονά-ζυγά δικά τους δηλαδή!

Συνέχεια της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων, είναι και η συνειδητή πρόσδεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα του ΝΑΤΟ. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τα κοιτάσματα στην περιοχή δεν προμηνύουν τίποτα το θετικό για το λαό  μας και τους υπόλοιπους λαούς, αφού η Ιστορία έχει δείξει ότι οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ταυτόχρονα και δρόμοι αίματος.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στο παλιό ΕΚΖ στις 10.30. Απέναντι σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή μας σήμερα και θα ζητήσουν αύριο το αίμα μας στα πεδία των πολέμων τους δήθεν στο όνομα της «εθνικής ενότητας», αντιτάσσουμε το σύνθημα: «Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών ενωμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ενάντια στους εκμεταλλευτές τους».

Το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα