ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για τη μη λειτουργία του τομέα Ηλεκτρολόγων του ΕΠΑΛ Μοιρών

04/10/2018 - 08:55

  Την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης για τους διορισμούς έγινε και στο Ηράκλειο κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου συμβασιούχοι και μόνιμοι καθηγητές, γονείς και μαθητές διεκδίκησαν το αυτονόητο, σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αποκαλύπτοντας τι παραμύθι είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κανονικότητας στα σχολεία. Η ίδια εξάλλου  η πραγματικότητα με τα πολλά κενά στα σχολεία του νομού ήδη τρεις βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων το αποδεικνύει περίτρανα.

Δυναμική ήταν ή παρουσία γονέων και μαθητών από τη Μεσαρά που ζητούσαν να λειτουργήσει η ειδικότητα Ηλεκτρολόγων στο 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών και να μπορέσουν τα παιδιά να τελειώσουν τη Γ Λυκείου. Μάλιστα, καθώς εξέπνεε η προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής τους, οι μαθητές κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείου, να αλλάξουν ειδικότητα, δηλαδή να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό που έχουν επιλέξει ή να μετακινηθούν μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, δηλαδή σε απόσταση 70km από τα σπίτια τους!

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής όχι μόνο απουσίαζε χωρίς καν να έχει ορίσει αντικαταστάτη με αποτέλεσμα γονείς, μαθητές και καθηγητές σε μία από καιρό προγραμματισμένη κινητοποίηση να αναζητούν αρμόδιο να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι οι μαθητές μπορούν να μετακινηθούν ή να αλλάξουν ειδικότητα! Την ίδια στάση κράτησαν και οι αρμόδιοι του Υπουργείου. Δεν μας εκπλήσσει όμως η στάση τους. Είναι ή ίδια πολιτική που έχει κλείσει πολλά σχολεία, συγχωνεύει τμήματα, ενοποιήσει ειδικότητες. φέρνει ένα Νέο Λύκειο πολύ πιο ταξικό και ανταγωνιστικό, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνει τα σχολεία χωρίς καθηγητές, τσακίζει μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

  • Καταγγέλλουμε τη μη λειτουργία του Τμήματος των Ηλεκτρολόγων  στη Γ΄ Τάξη του  ΕΠΑΛ των Μοιρών.
  • Διεκδικούμε την άμεση ανάκληση της αντιδραστικής απόφασης,  την επαναλειτουργία  του τμήματος και την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματος  της φοίτησης των μαθητών μας στην ειδικότητα που επέλεξαν και στο ΕΠΑΛ που φοιτούν
  • Καταγγέλλουμε την μη εκπροσώπηση του απόντα περιφερειακού διευθυντή σε τόσο φλέγοντα για την εκπαίδευση θέματα.
  • Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη, τη  στάση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης που…απαίτησε (!) να…αλλάξουν ειδικότητα οι μαθητές(!) ή  να μεταφερθούν στην πόλη του Ηρακλείου.
  • Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των μαθητών μας, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, αν μέχρι αύριο δεν υπάρξει απάντηση στο δίκαιο αίτημα, μαζί με μαθητές – γονείς - καθηγητές θα πραγματοποιήσει και νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3/10/2018 και ώρα 13:30μ.μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα