ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για τα ΕΛ.ΠΕ

20/11/2018 - 18:35

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απροκάλυπτη παρέμβαση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, με στόχο να χειραγωγήσουν μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, ώστε να χαιρετίζουμε, όλοι μαζί, τον δήθεν «εθνικό στόχο» για την άντληση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, από τα ΕΛΠΕ και τους λοιπούς μονοπωλιακούς ομίλους. Να κλείνουμε τα μάτια στους ματωμένους δρόμους του πετρελαίου, της ενεργειακής φτώχειας για το λαό και τη νεολαία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Να τους ευχαριστούμε κι από πάνω για την «προσφορά» τους!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε από καιρό  καταγγείλει ότι τα ΕΛΠΕ προετοίμασαν και χρηματοδότησαν την τελευταία πενταετία πρόγραμμα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει», που υλοποιήθηκε σε σχολεία νησιωτικών περιοχών από την εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Τώρα, αξιολογώντας προφανώς τις αντιδράσεις που υπάρχουν (βλέπε ανακοινώσεις ΕΛΜΕ-ΚΙ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ), στελέχη του ομίλου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για την «κοινωνική εταιρική ευθύνη». Σε αυτήν θα χαιρετίσουν εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ο Περιφερειάρχης και εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών Κεφαλονιάς (ΝΔ) και Ιθάκης (ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ κά.) οι κκ. Δήμαρχοι. Την ίδια μέρα τα ΕΛΠΕ θα παραδώσουν πετρέλαιο  σε σχολεία. «Χάντρες για τους Ιθαγενείς», με ομοψυχία του αστικού πολιτικού κόσμου, προκειμένου να μπήξουν πανηγυρικά τους εκμεταλλευτικούς χαυλιόδοντες των γεωτρύπανων στα θαλάσσια οικόπεδα της περιοχής!!!

Για ποια «ευθύνη» των αδίστακτων καπιταλιστών μπορεί να γίνει λόγος, όταν τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ μόνο για το α΄ εξάμηνο 2017 ήταν 224 εκατομμύρια ευρώ (+107,4%), και, από την άλλη μεριά, οι λαϊκές οικογένειες, τα σχολεία, τα νοσοκομεία στενάζουν και παγώνουν από έλλειψη πετρελαίου, προκειμένου να γίνεται η σχετική οικονομία μειώνοντας τις ώρες χρήσης; Τα ΕΛΠΕ γελιούνται αν νομίζουν πως θα επαναλάβουν ανενόχλητα στα νησιά μας, το αίσχος που καταγγέλθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας (βλέπε Κορδελιό κλπ.). Δηλαδή, το να στήσουν έναν τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης οργανώσεων, φορέων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης, απλών ανθρώπων και παρεμβάσεων σε σχολεία. Όλα στο βωμό να χτυπηθεί όποιος αντιδρά σε θέματα που η εταιρεία θεωρεί ότι τη δυσφημούν και ότι θίγουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, γιατί στα πλαίσια της «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης», τα ΕΛΠΕ προετοιμάζουν επισκέψεις στα σχολεία. Δηλαδή, την ώρα που μπαίνουν εμπόδια στη δράση και τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων, είναι ελεύθεροι οι πετρελεάδες, που καταληστεύουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, να παρεμβαίνουν στα σχολεία για να χειραγωγούν τους μαθητές και την κοινωνία γενικότερα, ώστε να γίνει αποδεκτή η επιχειρηματική τους δραστηριότητα..

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το λαό και ειδικά τη νεολαία των νησιών μας να αντισταθεί στην επιχείρηση εκμαυλισμού συνειδήσεων. Καλεί ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς να μην υιοθετήσουν και να μην διευκολύνουν  με κανένα τρόπο τις παραπάνω επιδιώξεις. Τώρα χρειάζεται να οργανωθεί ο αγώνας κόντρα στην επιχείρηση χειραγώγησης συνειδήσεων από τη μεριά των  μονοπωλιακών ομίλων - κυβέρνησης – τοπικής διοίκησης. Αγώνας για :

  • Πλήρη κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων σε θέρμανση, χωρίς χορηγίες και χορηγούς.
  • Ενέργεια στην υπηρεσία του λαού και των παιδιών του, με απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή μας.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα