Ενημέρωση-συμπεράσματα για το ρόλο του ΠΥΣΠΕ Λέσβου και των υπηρεσιακών συμβουλίων γενικά

17/09/2018 - 11:58

Eνημέρωση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λέσβου (τακτικού –αναπληρωματικού) με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη σχολική χρονιά 2018 -2019.

Συμπεράσματα που αφορούν το ρόλο των ΥΣ και την τακτική των πλειοψηφιών τους.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Με τον μεταμεσονύχτιο αγώνα δρόμου ταχύτητας όπως καθιερώθηκε απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και χρονικά αναβαθμίστηκε απ’ τους ΣΥΡΙΖA-ΑΝΕΛ, άνοιξε και η νέα σχολική χρονιά. Με βαλίτσες και τέκνα παραμάσχαλα έκλεισε η πρόσληψη και παρουσίαση των αναπληρωτών στα τοπικά ΠΥΣΠΕ. Με την τοποθέτησή τους την Παρασκευή 7/9/2018 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του Υ.Σ. ( ΠΥΣΠΕ Λέσβου) που αφορούσαν τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και τις υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπ/κών ( υπερ/θμίες – διαθέσεις – αποσπάσεις κτλ).

Έχει γίνει πια ξεκάθαρο όσο αφορά τη ‘’νόμιμη’’ ιεράρχηση των διαδικασιών ( για να απαντηθούν απορίες συναδέλφων στο ποια προηγείται και ποια έπεται) ότι :

Απόλυτη προτεραιότητα όλων των διαδικασιών έχει η πιστή εφαρμογή - προώθηση χωρίς παρεκκλίσεις και στο ακέραιο όλου του νομικού αντιεκπαιδευτικού πλαισίου όπως αυτό συνδιαμορφώθηκε απ’ τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ δεν είχαν την παραμικρή αντιπαράθεση ή διαφορά στην ερμηνεία του αντίστοιχου νομικού πλαισίου με κύρια στόχευση τη μείωση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων στη βάση των 25 μαθητών ανά τμήμα και ιδιαίτερο ζήλο για τους μαθητές της Ά τάξης ! (24 μαθητές στο 11οΔημ. Σχ., 25 στο 9ο Δημ. Σχολείο Μυτιλήνης κτλ…….)

Η επίτευξη και θωράκιση αυτού του στόχου επιστράτευσε όλα τα μέσα θεμιτά κι αθέμιτα με αλληλοσυμπλήρωση μεταξύ πλειοψηφίας ΠΥΣΠΕ και Δ/ντριας Εκπ/σης στη συγκάλυψη αυτής της πολιτικής.

Υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών – νηπίων εκτός περιοχής διαμονής , συνεργασία με πρόθυμους Δ/ντές, επίκληση αδυναμιών του Δήμου για κάλυψη κτηριακών αναγκών, απόδοση ευθυνών της λειτουργικότητας ενός σχολείου στις πρωτοβουλίες ή όχι των Δ/ντών, ενεργοποίηση της επιτροπής ,καταψήφιση όλων των προτάσεών μας σ’ αυτό το θέμα κτλ.

Ταυτόχρονα τα κενά στην Ειδική Αγωγή και η σφαγή στην παράλληλη στήριξη ( περίπου 35 κενά ) δείχνουν ότι το ‘’ενταξιακό σχολείο’’ που χρόνια διαφήμιζαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν είναι άλλο από το φτηνό σχολείο που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στην Ειδική Αγωγή, συμπιέζει εκρηκτικά τις τάξεις και αναγκάζει τους γονείς σιγά σιγά να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Η αφοσίωση που δείχνουν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι αξιοζήλευτη!!

Τόλμησαν, άσχετα αν μετά από τις παρεμβάσεις μας το πήραν πίσω, να μοιράσουν αναπληρώτρια παράλληλης στήριξης τοποθετώντας την σε δύο νηπ/γεία που απείχαν μεταξύ τους 80 χμ!!!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ως αιρετοί εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ παρεμβαίνουμε στη συνέχεια και εξέλιξη των διαδικασιών ( υπερ/θμιες –διαθέσεις –αποσπάσεις- βελτιώσεις – τοποθετήσεις )παρά την τελική καταψήφισή τους.

Κρίνεται επιτακτική η αντιμετώπιση των στοχευμένων ‘’διαφωνιών’’ των μελών του ΥΣ κατά τη διαχείριση του νομικού πλαισίου στην εξέλιξη των διαδικασιών. Οργιάζει κάθε φορά το πολυμήχανο ταπεραμέντο της πλειοψηφίας που δίνει ‘’λύσεις’’ έχοντας πάντα βέβαια μπροστά του το ίδιο ακριβώς νομικό πλαίσιο. ( π.χ. Υπεραριθμίες και αποσπάσεις μαζί, με μόρια αποσπάσεων – το ίδιο μενού με μόρια μεταθέσεων - υπεραριθμίες χωριστά από αποσπάσεις – αποσπάσεις και διαθέσεις μαζί με μόρια αποσπάσεων – αποσπάσεις που προηγούνται των διαθέσεων – διαθέσεις που προηγούνται των αποσπάσεων ……….)

Το μοναστήρι να ‘ναι καλά κι από καλόγηρους χίλιους!!!

Αποδεικνύεται διαχρονικά ως συνειδητή η επιλογή καλλιέργειας κλίματος αλληλοφαγώματος κι αποπροσανατολισμού. Εκεί κινούνται με στόχο να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προξένησαν οι αποφάσεις τους. Ταυτόχρονα συγκαλύπτεται μέσα στο θολό τοπίο των γκουρού των νομικών εξηγήσεων η αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζεται η προώθησή της.

Γι’ αυτό και κάθε αναγκαστική υποχώρηση των μελών της πλειοψηφίας του ΥΣ από τον άξονα του ‘’διαίρει και βασίλευε’’ είναι πάντα προσωρινή και καθόλου ευπρόσδεκτη.

Με την πρώτη ευκαιρία κι ανάλογα το πελατολόγιό τους ή την αναιρούν ή διαστρεβλώνουν πλήρως το περιεχόμενό της. Η πρόσφατη για παράδειγμα υιοθέτηση εκ μέρους της πλειοψηφίας ενιαίων κανόνων και ίσης αντιμετώπισης εντός των πλαισίων μιας διαδικασίας που με ευθύνη του Υπουργείου εξελίσσεται σε φάσεις (π.χ. αποσπάσεις εντός – εκτός – α΄φάση – β΄φαση) μετατράπηκε επικίνδυνα και προκλητικά σε ανατροπή όλων των διαδικασιών στο όνομα της ‘’ίσης αντιμετώπισης’’!!!

Μ’ αυτό το σκεπτικό ανατράπηκαν!!! οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών που ως διαδικασία είχε ολοκληρωθεί από τις 7/9 (απόφαση του ΠΥΣΠΕ) δηλαδή τέσσερις μέρες πριν εμφανιστεί από το πουθενά με ευθύνη βέβαια του Υπουργείου η μετάταξη συναδέλφων και η τοποθέτησή τους (ΠΥΣΠΕ 11/9).

Συνειδητά επέλεξαν την αντιπαράθεση αναπληρωτών και μονίμων αφού στην ίδια συνεδρίαση καταψήφισαν πρότασή μας για χωρισμό τμημάτων ( πρόταση για τη λειτουρ/κότητα σχ.μονάδων σχετ. site συλλόγου) που θα έλυνε το πρόβλημα και κυρίως προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Συνειδητά επέλεξαν την αντιπαράθεση αναπληρωτών και μονίμων γιατί ούτε την πρότασή τους εφάρμοσαν όπως την έθεσαν αφού οι μεταταγμένοι δεν προηγούνταν (κατά το σκεπτικό τους) μόνο των αναπληρωτών αλλά και αυτών που έχουν διατεθεί από τη Β/θμια όπως και των αποσπασμένων.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Το διοικητικό team  ΣΥΡΙΖΑ – ΔΑΚΕ της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πλειοψηφίες των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ των προηγούμενων ετών, αφού μεταλαμπαδεύτηκε με επιτυχία όλη η ‘’πλούσια εμπειρία’’ και στους νεοφώτιστους ‘’αριστερούς’’ όπως τους αρέσει να αποκαλούνται.

Για την κάλυψη όλων των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας η συσπείρωση κι οργάνωση στα σωματεία μας και η συμπόρευση με το γονεϊκό κίνημα είναι μονόδρομος για τους Εκπ/κούς, τους γονείς, τους μαθητές.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Λέσβου και Λήμνου άμεσα να πάρουν θέση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις.

Η επόμενη μέρα που μας υπόσχονται

κουνώντας μας πέρα δώθε αμερικάνικα σημαιάκια

είναι χτισμένη με τα υλικά του χθες, με τα παλιά και νέα μνημόνια.

Υπηρετεί τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, που είναι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων με τον μόχθο των πολλών.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τις ζωές μας και τα δικαιώματα των μαθητών μας!

Μακροθανάσης Δημήτρης

Μαδυτινός Κώστας

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα