Επιτροπή Ειρήνης Ν.Ηρακλείου: Εκδήλωση για την Ειρήνη από εκπαιδευτικούς και μαθητές

07/06/2018 - 10:38

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ν.Ηρακλείου, μέλος της ΕΕΔΥΕ, στις 2 Ιουνίου 2018 στο Πολύκεντρο Ηρακλείου, με σκοπό την παρουσίαση των μαθητικών δημιουργιών σχολείων του νομού, που συμμετείχαν στη φετινή δράση με θέμα:

«Μια εικόνα τρία ερωτήματα: 
Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; 
Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; 
Γιατί “να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ” ; »

Οι μαθητές ζωγράφισαν, έγραψαν ιδέες και τραγούδησαν, για να εκφράσουν τις σκέψεις τους για τον πόλεμο και την προσφυγιά, για τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου ανέδειξαν τις αιτίες των πολέμων, την ανάγκη της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, τον αγώνα που πρέπει να κάνουν όλοι οι λαοί για να φέρουν στη Γη την Ειρήνη.

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των μικρών παιδιών του τμήματος 1 του Νηπιαγωγείου Κοκκίνη Χάνι, που συγκίνησαν με τις γλυκές τους φωνές τραγουδώντας αντιπολεμικά τραγούδια και προβάλλοντας μέσα από σχετικό βίντεο το ποίημα που έφτιαξαν για το παιδί του πολέμου, καθώς και το παραμύθι που δημιούργησαν και δραματοποίησαν με τίτλο «Οι άνθρωποι και οι πόλεμοι».

Συμμετείχαν ακόμα με προβολή βίντεο με τις αιτίες και τις συνέπειες των πολέμων τμήματα από το 11ο Δ.Σ. Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Μοιρών, το Γυμνάσιο Βιάννου, ενώ ιδιαίτερα ήταν τα ομαδικά και ατομικά εικαστικά έργα που αποτύπωναν πλευρές των πολέμων και της ειρήνης τμημάτων του 5ου ΔΣ Ηρακλείου, του 24ου ΔΣ Ηρακλείου, του 14ου ΔΣ Ηρακλείου, του Γυμνασίου Γαζίου.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ ο Νίκος Πατεράκης, πρόεδρος της τοπικής γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης, τονίζοντας την ανάγκη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα, αποκαλύπτοντας το ρόλο του ΝΑΤΟ. 
Στα παιδιά που συμμετείχαν με τα έργα τους, δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα