Η ΔΑΚΕ στη ΣΤ ΕΛΜΕ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης!

12/01/2019 - 21:58

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας.

Ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών στις 11/1/19, ενάντια στο νόμο έκτρωμα, το νόμο απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η απεργία αυτή δείχνει πως οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και αγωνίζονται για μια εκπαίδευση στο μπόι των αναγκών μας.

Η απεργία αυτή θορύβησε την κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό που απάντησε με ωμή βία – ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στους εκπαιδευτικούς στέλνοντας δύο συναδέλφους εκπαιδευτικούς και έναν φοιτητή της φιλοσοφικής στο νοσοκομείο. Δεν κατάλαβε όμως η κυβέρνηση πως ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»

Το ίδιο πράγμα δεν καταλαβαίνει (;) και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας (από τη ΔΑΚΕ), νυν πλειοψηφών σύμβουλος του υπό συγκρότηση ΔΣ, που προβάλλει φτηνές δικαιολογίες (ότι δήθεν δεν έχει συγκροτηθεί το νέο ΔΣ, παρότι έχει την απόλυτη πλειοψηφία η ΔΑΚΕ με 5 έδρες) προκειμένου να υπονομευθεί η 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για τη Δευτέρα!!! Κι αυτό όταν υπάρχει «παρότρυνση» από την ΟΛΜΕ, που οι ίδιες δυνάμεις (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΣΚ / ΠΕΚ) κυριαρχούν, ώστε οι κατά τόπους ΕΛΜΕ να δώσουν τρίωρες στάσεις !!! Τα προσχήματά του καταρρίπτονται από τις ίδιες τις εξελίξεις, αφού μια σειρά ΕΛΜΕ πανελλαδικά είναι υπό συγκρότηση των ΔΣ, όμως σπεύδουν και αποφασίζουν απεργιακά. Επιπλέον, με δική του κωλυσιεργία δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το ΔΣ. Έτσι η ΔΑΚΕ κρύβεται στο λαγούμι της και αποδεικνύεται «δίγλωσση»: άλλα λέει στην Ομοσπονδία άλλα λέει και πράττει στις κατά τόπους ΕΛΜΕ. Η ουσία είναι μία: αποδεικνύονται ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της!!! Τέτοια στάση απέναντι σε απολύσεις και ωμή βία!!!

Σε επανειλημμένες προσπάθειες μας δεν απαντά στο τηλέφωνο και όταν επιτέλους το έκανε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία είπε πως «την Τρίτη θα αποφασίσει για τη δράση του Σωματείου ενόψει των εξελίξεων, δηλαδή στις 15/1/19, τότε θα αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες το ΔΣ αν θα πάρει απόφαση για τρίωρη πρωινή στάση για την απεργία της Δευτέρας 14/1/19»

Ήδη δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σωματείο της ΣΤ` ΕΛΜΕ, με συναδέλφους που ήθελαν να συμμετάσχουν στην απεργία της Παρασκευής 11/1/19 και ήταν ακάλυπτοι, καθώς όχι μόνο δεν είχε προκηρύξει στάση το ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ, αλλά ήταν άφαντος και ο πλειοψηφών σύμβουλος. Τα ίδια για μια ακόμη φορά όταν αναφωνεί πως «δεν εξαγγέλλω στάση μέσα στο Σαββατοκύριακο», μάλλον θέλει μόνο καθημερινές εργάσιμες για να δουλέψει το κίνημα για την απεργία!!! Ακολούθως, όταν ρωτήθηκε για το αν διαφέρει από την υπόλοιπη ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ που συμφώνησε για την απεργία της 14/1/19, μας είπε «πως διαφέρει και ο ίδιος λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες». Σ` αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες ενδιαφέρον έχει να έχουμε και τη γνώμη και των υπολοίπων εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στην ΣΤ` ΕΛΜΕ αλλά και των άλλων παρατάξεων (δηλαδή των κυβερνητικών ΣΥΝΕΚ), που μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει σημεία ζωής,ώστε να μην κρύβονται πίσω από παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Άλλωστε, ο επικεφαλής των ΣΥΝΕΚ στη ΣΤ’ ΕΛΜΕ είχε δηλώσει παλιότερα ότι ντρέπεται να ζητήσει από τους συνάδελφους να κατεβούν σε στάση, όταν βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση!!! Για τέτοια «αντιπολίτευση» στη ΔΑΚΕ μιλάμε!!! Οι φθηνές δικαιολογίες κ. πλειοψηφούντα σύμβουλε της ΣΤ` ΕΛΜΕ δεν ταιριάζουν σε κάποιες τέτοιες στιγμές που οι συνάδελφοι χτυπιούνται με δακρυγόνα έξω από τη βουλή ούτε βέβαια δικαιολογείται η σιωπή των ΣΥΝΕΚ.

Καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα να βγει η στάση, για να πάμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις μας.

Συνάδελφοι, δεν τρομοκρατούμαστε όσο και αν η κυβέρνηση βρίσκει στηρίγματα και μέσα στους κόλπους μας. Εμείς δίνουμε το δυναμικό «παρών» με τους υπόλοιπους συναδέλφους για να  αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» - απολύσεις αναπληρωτών!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κανένας απολυμένος συνάδελφος!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία τη Δευτέρα 14 Γενάρη και στη συγκέντρωση στις 3:00 στο Σύνταγμα.

 

 

Σάββατο 12 Γενάρη 2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα