Η ηγεσία της ΟΛΜΕ άφησε έξω τις ΕΛΜΕ από τη συνάντηση στο υπ. Παιδείας

21/07/2018 - 01:35

Δελτίο Τύπου για την Παράσταση ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΩΣ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΞΩ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

Στις 18/7 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ με κάλεσμα στις ΕΛΜΕ  ενάντια στο κλείδωμα των τμημάτων (μεταξύ των οποίων και των  ολιγομελών)  και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε λειτουργικά μέσα στον Ιούλιου. Εκπρόσωποι από διάφορες ΕΛΜΕ της Αττικής αλλά και από άλλα μέρη (ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υπερασπίζοντας το αίτημα το κλείδωμα όλων των τμημάτων και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνονται τον Σεπτέμβρη μετά τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και αφού υπάρχει η πραγματική εικόνα των αναγκών στα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας σε μια επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, αφού έκλεισε έξω από το Υπουργείο τους εκλεγμένους εκπρόσωπους του Κλάδου, αρνήθηκε να γίνει κοινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ (9-10 σωματεία). Ζήτησε να γίνει χωριστή συνάντηση των ΕΛΜΕ με άλλο εκπρόσωπο του Υπουργείου και μάλιστα αλαζονικά και προκλητικά είπε ότι στη συνάντηση των ΕΛΜΕ μπορούν να είναι μόνο τρεις εκπαιδευτικοί!

Σε αυτή τη λογική των αποκλεισμών βρήκε μάλιστα ανοιχτές θύρες από την ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ/ ΔΑΚΕ), που, ενώ η ίδια η ΟΛΜΕ καλούσε τις ΕΛΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας, η ίδια ηγεσία δεχόταν τα πρωτοβάθμια σωματεία, που είναι η βάση οργάνωσης των συναδέλφων, να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου, σε ένα στημένο παιχνίδι και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων!

Και καλά για το Υπουργείο καταλαβαίνουμε ότι μάλλον δεν το ενδιαφέρει να ακούσει από πρώτο χέρι, από τους ίδιους τους εκλεγμένους κάθε ΕΛΜΕ, τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική του για εκπαιδευτικούς και  μαθητές.

Αλλά το να έχει βαστάζο σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά την ίδια την ηγεσία της ΟΛΜΕ, που κορμός της είναι οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας, είναι κάτι που πρέπει να θορυβήσει κάθε συνάδελφο. Έτσι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, με κλειστές συναντήσεις, με αποκλεισμούς, με τις ΕΛΜΕ στον ρόλο του φτωχού συγγενή;

Είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο θα τρίβει τα χέρια του με τέτοιες ηγεσίες!

19/7/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα