ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Συλλόγου "Πρόοδος": ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ η στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για μέτρα παρεμπόδισης της αξιολόγησης

29/05/2013 - 11:40

Την Τετάρτη 22/5 πραγματοποιήθηκε η Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Πρόοδος». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατάθεσαν στη συνέλευση συγκεκριμένες προτάσεις για μια σειρά ζητήματα (αξιολόγηση, συνδρομή στη ΔΟΕ, ειδική αγωγή κ.α.).

Για το ζήτημα της αξιολόγησης που είναι γνωστό σε όλους τι έρχεται προτάθηκε:

  1. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα, των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο.

  1. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου…). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.

  1. Κανένας αξιολογητής δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία. Στη βάση αυτή και σε αυτή τη φάση, προτείνουμε να διαγραφούν από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι τα «πρώτα βιολιά» και ήδη «έχουν πιάσει δουλειά».

Μόλις διαβάστηκε η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στελέχη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ σηκώθηκαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να μην παρθεί καμιά απόφαση.

Αρχικά απαίτησαν να μη συζητηθεί το θέμα στη γενική συνέλευση λόγω περιορισμένου χρόνου και πρότειναν στο σώμα να μεταφέρει τη συζήτηση στην επόμενη γενική συνέλευση, δηλαδή το φθινόπωρο!!!

Όταν όμως είδαν τις αντιδράσεις των συναδέλφων, άρχισαν να παίρνουν συνεχώς το λόγο με αποτέλεσμα να μην ακούγεται κανένας συνάδελφος με διαφορετική άποψη και να ροκανίζουν το χρόνο της συνέλευσης μιας και αμέσως μετά ξεκινούσαν οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν από το προεδρείο της συνέλευσης να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία. Τότε οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έφεραν σε αντιπαράθεση απόφαση προηγούμενης γενικής συνέλευσης (29/11/12) που μιλούσε γενικά για την αξιολόγηση με την πρόταση του ΠΑΜΕ που έβαζε συγκεκριμένα μέτρα παρεμπόδισης.

Η απόφαση της Γ.Σ. 29/11/12 έλεγε συγκεκριμένα:

«Δε συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Παιδείας. Αρνούμαστε την αξιολόγηση.

Κανένας-καμία συνάδελφος μέλος του συλλόγου μας να μη γίνει αξιολογητής. Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί την αξιολόγησή του. Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει στο συνδικάτο. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξη αξιολογητών και αξιολογούμενων στο ίδιο συνδικάτο».

Είναι φανερό ότι η παραπάνω απόφαση καταγγέλλει μεν την αξιολόγηση, δεν παίρνει όμως ξεκάθαρη θέση για το ποια θα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα παρεμπόδισης που θα πάρει το σωματείο μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης.

Με λίγα λόγια έκαναν ότι μπορούσαν να μην περάσει η πρόταση του ΠΑΜΕ για συγκεκριμένα μέτρα, δηλαδή για πρακτικά μέτρα όπως τι θα κάνουμε από τώρα και μέχρι το Σεπτέμβρη προκειμένου να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τα μέλη του συλλόγου.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες

Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος. Να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη Γ.Σ. να αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα παρεμπόδισης της αξιολόγησης και προετοιμασίας των συναδέλφων για τη ενιαία στάση που πρέπει να κρατήσουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Δεν θέλουν προετοιμασμένους και ενωμένους τους συναδέλφους απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης. Δεν θέλουν το κίνημα να δυναμώνει μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, να οργανώνει τον αγώνα και την πάλη του από τα κάτω και να στηρίζεται στον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους. Δε θέλουν αγώνες με οργάνωση, συμμαχία με άλλους κλάδους και κλιμάκωση.

Η στάση τους στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ (15/5/13) αυτό αποδεικνύει. Αγώνες που κλείνουν πριν καλά καλά αρχίσουν.

Τέλος είναι γνωστό ότι στα ψηφοδέλτια των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ υπάρχουν δεκάδες διευθυντές. Ποια θα είναι άραγε η στάση των διευθυντών που ήταν υποψήφιοι με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην αξιολόγηση;

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα