ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη

20/10/2018 - 16:03

Δελτίο Τύπου

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και την εργατική τάξη σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586 και 511 ευρώ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ.

Κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που θέλει να επιβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, λέγοντας σταθερά πως δεν συντρέχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση, οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση.

Το ΠΑΜΕ λαμβάνοντας υπόψη του τη χθεσινοβραδινή απόφαση για απεργία που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας (ΕΚΑ), καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν ενιαία σε αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή, καμία επιπλέον καθυστέρηση. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που όπως στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ έτσι και χθες στη συνεδρίαση του ΕΚΑ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν τις προτάσεις για απεργιακή απάντηση.

Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα "μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων".

Στις 14 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά. Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Στη μάχη όλες οι δυνάμεις. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα