Πανελλαδική Γραμματεία: Καλό ταξίδι σύντροφε Μάριε!

02/08/2019 - 12:50

Καλό ταξίδι σύντροφε Μάριε

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 29 χρονών ο αγωνιστής  δάσκαλος Μάριος Αμανατίδης από τον Καλαμώνα Δράμας, την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, το ξημέρωμα σε τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Δράμας - Καβάλας . 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση την Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και εργάστηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Κρήτη, την Εύβοια και τα δύο τελευταία χρόνια στη Δράμα.

Μέλος του Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και αντιπρόσωπος του Συλλόγου στο τελευταίο Συνέδριο της ΔΟΕ με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, μάχιμος μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Δάσκαλος- ειδικός παιδαγωγός με ιδιαίτερη έγνοια για την Ειδική Αγωγή αγωνίστηκε με πάθος  για τη δημόσια παιδεία, για μόνιμους διορισμούς και τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Έδινε μέσα από το ταξικό κίνημα αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους, δίπλα στους γονείς και αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες και στον αυταρχισμό της Διοίκησης, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Εξαιρετικά αγαπητός στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και την κοινωνία.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Δοξάτου Δράμας στις εκλογές της 26ης Μάη και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Δοξάτου.

Θα μας συντροφεύει στους αγώνες με το ήθος και τη σιγουριά του για την τελική νίκη του δίκιου. Θα ΄ναι πάντα στη σκέψη μας! 

Με βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό του συναγωνιστή Μάριου εκφράζουμε τα ειλικρινή, βαθιά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 6.00 μ.μ., στον I.N. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καλαμώνα Δράμας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα