Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών την Παρασκευή 11/1

08/01/2019 - 23:34

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 13:00

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 4μ.μ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

Με αποφάσεις των σωματείων μας παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στη σύσκεψη που πραγματοποιούν με πρωτοβουλία τους σωματεία από όλη τη χώρα για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.

Απαντάμε συλλογικά και συντονισμένα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα «προσλήψεων – διορισμών» που αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, απέναντι στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δε θα δεχτούμε τη διάσπαση και τον κανιβαλισμό στα πλαίσια των εκπαιδευτικών για ένα αέναο κυνήγι μοριοδότησης για την πιστοποίηση «προσόντων». Δε θα δεχτούμε την πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, αφού πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές µακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

Προσπερνάμε τις πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που αντί να προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, διευκολύνουν την κυβέρνηση με τη στάση τους! Δε θέλουν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα! Είναι απέναντι από το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» - απολύσεις αναπληρωτών!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κανένας απολυμένος συνάδελφος!

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη καλούν και συμμετέχουν μέχρι στιγμής:

  • ΕΛΜΕ: Α' Δυτικής Αττικής, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Ζακύνθου, Α’ Θεσσαλονίκης, Λήμνου, Πειραιά (παρατηρητής), Β’ Αθήνας (παρατηρητής),
  • Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
  • ΣΕΠΕ: Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσής «Γ.Σεφέρης», Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Λήμνου, Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Περάματος – Κερατσινιού «Ν.Πλουμπίδης»
  • Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση

Οι απολύσεις δε θα περάσουν!

Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

9 Γενάρη 2019

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα