Περιοδεία εκλεγμένων της ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά και ΣΕΠΕ "Ν.Πλουμπίδης"

17/01/2018 - 00:49
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Εκλεγμένοι της ΑΣΕ στα  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και του ΣΕΠΕ Κερατσινίου- Περάματος ''Ν. Πουμπίδης'' περιόδευσαν από κοινού νωρίς το πρωί της Δευτέρας 15/1  στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κερατσινίου και κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και ταυτόχρονα να δώσουν βροντερό παρόν στο απογευματινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6.00 μ.μ.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κερατσινίου- Περάματος Ν. Πλουμπίδης Βασίλης Βατίστας τόνισαν την ανάγκη κοινού μετώπου όλων των εκπαιδευτικών μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους απέναντι στην  κυβέρνηση, καθώς τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και του συμπληρωματικού μνημονίου για την Παιδεία εντατικοποιούν το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, συγχωνεύουν εκ νέου σχολεία, οδηγούν σε δραστικές μειώσεις τις προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Αναφέρθηκαν ακόμα στα εμπόδια που βάζει το πολυνομοσχέδιο στην κήρυξη απεργίας κάτι που γίνεται ύστερα από απαίτηση του ΣΕΒ, των Εφοπλιστών και γενικότερα του κεφαλαίου, προκειμένου να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα, γιατί ξέρουν ότι τα μέτρα είναι σκληρά και προσπαθούν να προλάβουν ενδεχόμενη κλιμάκωση και ένταση της πάλης των εργαζομένων.

 

Τέλος, ανέδειξαν τις ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, που έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην υπάρχει κοινός απεργιακός βηματισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι δυνάμεις αυτές αποτελούν τα συνδικαλιστικά ποδάρια των αστικών κομμάτων τους που πίνουν νερό στο όνομα της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης και τα οποία θέλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα.

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα