ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Συνεχίζουμε την Αλληλεγγύη - Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

27/07/2018 - 15:32

Αντίστοιχα ψηφίσματα έχουν ανακοινώσει ο ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης" και ο ΣΕΠΕ Χαϊδαρίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

O Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε.  Αν. Αττικής « o Σωκράτης» εκφράζει την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη και συμμετέχουμε είτε στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική είτε με αιμοδοσία στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου καθώς και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων : Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ), Γ.Ν. Η ΕΛΠΙΣ (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από τις  9 π.μ. - 20 μ.μ.

Η ασύλληπτη αυτή τραγωδία με τα δεκάδες θύματα που αυξάνονται συνεχώς δείχνει την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού,την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό και δομές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του συστήματος Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα και ικανοποιητικά σε μια απότομη προσέλευση τραυματιών. Είναι τεράστιες οι ευθύνες διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της τωρινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που με τις πολιτικές τους θυσιάζουν τη ζωή και την περιουσία  του λαού στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, καθώς η χώρα μας παραμένει δεύτερη σε εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.

 1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.
 2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
 3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
 4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
 5. Εκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους
 6. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων τωναυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλιση τους, τα ένσημα τους.
 2. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
 3. Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
 4. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
 5. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
 6. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα

Για το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα