ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Όχι στην τρομοκρατία της COSCO

21/08/2018 - 21:08

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ COSCO

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας της Cosco, σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) Μάρκο Μπεκρή, την περασμένη Τρίτη, την στιγμή που ο ίδιος μιλούσε σε εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. 

Σε μία περίοδο που η διαδικασία διεκδίκησης από την ΕΝΕΔΕΠ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά είναι σε εξέλιξη, η εργοδοσία, στηριγμένη στην πολιτική και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κινητοποιεί τους μηχανισμούς της για να στήσει εργοδοτικό σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της και κάθε αντεργατικό μέσο για να πετύχει τους σκοπούς της.

Εργοδοσία και Κυβέρνηση ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: οι πρακτικές του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και δυναμώσουν τον αγώνα τους και την ταξική τους αλληλεγγύη τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Cosco, καθώς τέτοιες επιθέσεις θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους σύσσωμο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν! Δε θα βρουν τόπο να σταθούν ούτε στο λιμάνι ούτε και σε κανέναν τόπο δουλειάς.

ΓΙΑ  ΤΟ   Δ.Σ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ  ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                    ΝΤΙΑΝΑ   ΛΙΑΚΟΥ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα