Σ.Ε.Π.Ε Λήμνου:Κάλεσμα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

07/12/2018 - 21:30

  Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας στις 7 μ. μ. σύμφωνα με την παρακάτω εισήγηση :

Βρισκόμαστε λίγο πριν τη μέση της σχολικής χρονιάς και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων, 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, στο 3,6% του ΑΕΠ.  Στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπονται για ακόμα μια φορά προνόμια και δώρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 25%, η μείωση φορολογίας και επί των διανεμόμενων κερδών, στο 10% από 15%, και φυσικά δεκάδες δις ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο. Ακόμα και τα 140 εκ. € που είχαν προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών της Προσχολικής Αγωγής (κτήρια για Νηπιαγωγεία) καρατομούνται.

Αυτή η «δίκαιη» για την οικονομική ολιγαρχία ανάπτυξη, σημαίνει τη συνέχεια των 700 µνηµονιακών νόµων σε βάρος των εργαζομένων, των χαρατσιών, των ματωμένων  πλεονασμάτων έως το 2060.

  • Ξεκίνησε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που έλεγαν πως θα καταργούσαν.
  • Έρχεται η ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου, που ουσιαστικά φτάνει και μέχρι τη μείωση των 2/3 ενός μισθού τον χρόνο!!
  • Παραμένει ο νόμος λαιμητόμος του Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα γήρατος μετά τα 67! Οι 13 μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις ισχύουν στο 100% για παλιούς και νέους συνταξιούχους. Το ΕΦΑΠΑΞ για χιλιάδες συναδέλφους έχει κάνει ήδη φτερά.
  • Παραμένουν οι παγωμένοι μισθοί, την ίδια ώρα που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο! 

Η “επόμενη μέρα” βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο και για την Παιδεία σε ισχύ:

  • Είναι εδώ οι απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, τα τσακισµένα εργασιακά δικαιώµατα των συµβασιούχων, το τεράστιο κόστος διαβίωσης. Η κυβερνητική απάτη και διασπαστική τακτική για τα κριτήρια των 4500 διορισµών, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών και αφήνουν την τεράστια πλειοψηφία των αναπληρωτών στην αδιοριστία και στο αδιέξοδο. 
  • Είναι εδώ η δύσκολη καθηµερινότητα που ζούµε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς. Οι περικοπές ωρών, το κλείσιµο των ολιγοµελών τµηµάτων στα ΕΠΑΛ, οι ανατροπές στις εργασιακές µας σχέσεις. Οι σχεδόν µηδενικές µεταθέσεις, η συµπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία, η παράλληλη σε 4-5 µαθητές!
  • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.
  • Όλοι νόμοι και οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με στόχο τις περικοπές αναγκών σε προσωπικό (ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια, ολομελή σε ΕΠΑΛ κ.ά.).
  • Είναι εδώ ο νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης”, που δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει τον δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα.
  • Το νέο Λύκειο που ανακοινώθηκε και είναι εξεταστικό κέντρο αποστεωμένο από τη γενική παιδεία.
  •  Είναι εδώ το σχολείο που στερεί όλο και περισσότερο το δικαίωµα των µαθητών στη µόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισµό και τον αθλητισµό, που ορθώνει νέα ταξικά τείχη για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών, που διαχωρίζει και ξεσκαρτάρει νέους ανθρώπους. Νέα εμπόδια ορθώνονται και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
  • Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νέο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει παραπέρα τα πτυχία των ΤΕΦΑΑ.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δε λένε κουβέντα για τις τεράστιες απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, στηρίζουν πλήρως μια πολιτική που δεν έχει δημοσιονομικό χώρο για 25.000 μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα, για τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων, αλλά στηρίζει με κάθε μέσο την μεγαλοεργοδοσία για να θησαυρίζει τα κέρδη της και δίνει κάθε χρόνο 4 δις € για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Παρά τις κοκορομαχίες τους δε χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει κανείς τα κοινά σημεία στο νέο Λύκειο Αρβανιτόπουλου και Γαβρόγλου, στη στρατηγική του αυτόνομου σχολείου και της αξιολόγησης (βλέπε νέες δομές και ΠΕΚΕΣ).

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, αποδεικνύεται ο καλύτερος “ντίλερ” των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα τους σε γκρίζες ζώνες, σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Ουσιαστικά από κοινού με τη ΝΔ στηρίζουν τη στρατηγική της  “Ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης” στα Βαλκάνια, ειδικά με τη συμφωνία για την ΠΓΔΜ.

Η πολιτική αυτή των ανταγωνισμών, των επεμβάσεων και των πολέμων πάντοτε χρησιμοποιεί το δηλητήριο του μίσους και της διχόνοιας ανάμεσα στους λαούς, σπέρνοντας στη νέα γενιά, στους μαθητές μας τις ιδέες του εθνικισμού και του φασισμού.  Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω ο φασισμός από τα σχολεία μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας!

  • Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης!
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!
  • Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!
  • Καμιά υποβάθμιση των πτυχίων των ΤΕΦΑΑ! Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού!
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
  • Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
  • Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Οργανώνουμε την πάλη μας!

  • Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για το σχέδιο απολύσεων που θα φέρει η κυβέρνηση. Απαντάμε με 24 απεργία.
  • Σύσκεψη αναπληρωτών μαζί με την ΕΛΜΕ, με πολύμορφές δράσεις.
  • Συμμετέχουμε στην καμπάνια και στη δράση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών  για τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.
  • Υπογράφουμε το ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ.
  • Οργανώνουμε με αποφάσεις σωματείων, συλλόγων διδασκόντων τον αγώνα για την ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης. Καλούμε τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις αποχής.
  • Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να  αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. 

                                                       Ο πρόεδρος                                                           Η γραμματέας

                                                    Μαδυτινός Κωνσταντίνος                                     Κατεβαινίδου Γεσθημανή

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα