ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Αποφάσεις Τακτικής ΓΣ του Συλλόγου 29/11/18

02/12/2018 - 22:17

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 29/11/2018

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη Γ.Σ. του Σωματείου μας και καλεί την επόμενη φορά να είναι όλοι οι συνάδελφοι παρόντες!

Το Δ.Σ. χαιρετίζει ιδιαίτερα τη μαζική παρουσία των αναπληρωτών συναδέλφων και ιδιαίτερα αυτών που για πρώτη φορά ήρθαν στον Σύλλογό μας αλλά και στον Κλάδο και τους καλεί να συσπειρωθούν στον Σύλλογό μας, στο Σωματείο μας και να απευθύνονται στο Δ.Σ. για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους! Συνάδελφοι αναπληρωτές, συλλογικά και όχι ατομικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούμε τη μονιμοποίησή σας και την εξίσωση των δικαιωμάτων σας με των μονίμων!

Η Γ.Σ., αφού συζήτησε για τις εξελίξεις, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • Υπερψήφισε τον οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. για το έτος 2017 – 2018.
  • Υπερψήφισε τον ενδιάμεσο απολογισμό πεπραγμένων του διετούς θητείας Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2017- 2018 και σας στάλθηκε με το 124ο Ενημ. (δείτε sylimvrioti.gr).

Για τα 2ο 6ο Νηπιαγωγεία Καισ/νής, η Γ.Σ. αποφάσισε: Συμπορευόμαστε με τον Σύλλογο Γονέων των 2ου και 6ου Νηπιαγωγείων και την Ένωση Γονέων Καισαριανής και διεκδικούμε από το Υπ. Παιδείας την επισκευή του αύλειου χώρου των Νηπιαγωγείων αυτών, που κτηριακά είναι κληροδότημα και ανήκει απευθείας στο Υπ. Παιδείας. Στηρίζουμε την κινητοποίηση, που θα γίνει στην Καισαριανή την Τρίτη 4/12 στις 8 π.μ. Καταγγέλλουμε τη στάση και τον εμπαιγμό του Υπ. Παιδείας απέναντι στους γονείς! Να γίνουν τώρα τα απαιτούμενα έργα, ώστε όλα τα παιδιά των δύο Νηπιαγωγείων να είναι ασφαλή!

  1. Ψήφισε Πλαίσιο Πάλης και Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο διάστημα.
  2. Ψήφισε απόφαση για μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και συμμετοχή του Συλλόγου μας στη Συγκέντρωση στα Προπύλαια και Πορεία στη Βουλή στις 10/12/2018 στις 18.00.
  3.  Πήρε απόφαση διεκδίκησης της άμεσης εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και στους δήμους της περιοχής μας, με την εξασφάλιση της ανάλογης υποδομής, με αφορμή τις τριμερείς και την περικοπή των 140 εκατ. ευρώ για κτηριακή υποδομή!
  4. Ψήφισε να πάρει ο Σύλλογος Πρωτοβουλία και να ζητήσει από τους Δήμους να εξασφαλίσουν αντισεισμική-αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολείων της περιοχής μας.
  5. Πήρε απόφαση: «Δεν έχει θέση στα σχολεία μας το δηλητήριο και το μίσος των εθνικιστών! Ζήτω η φιλία των λαών!»
  6. Ψήφισμα ενάντια στη στοχοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που ανάλογο είχε ψηφίσει και το Δ.Σ.
  7. Ψήφισμα να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων!
  8. Ψήφισμα να σταματήσει κάθε δίωξη στην καθαρίστρια από τον Βόλο!
  9. Ψήφισμα καταδίκης της τιμωρίας του ναύτη, που βγήκε στην αναφορά ενάντια στο ΝΑΤΟ!
  10. Ψήφισμα για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκλεγμένων στο ΔΣ της ΔΟΕ αλλά και όλων των αναπληρωτών, το είχε ψηφίσει και το Δ.Σ.
  11. Ψήφισμα καταγγελία στις απειλές νοσταλγών της χούντας κατά μελών του Συλλόγου Αριστοτέλη, το είχε ψηφίσει και το Δ.Σ.

Ακολουθούν όλες οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, ορισμένες θα σταλούν και ξεχωριστά.

  1. ΠΛΑΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε λίγο πριν τη μέση της σχολικής χρονιάς και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων, 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, στο 3,6% του ΑΕΠ.  Στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπονται για ακόμα μια φορά προνόμια και δώρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 25%, η μείωση φορολογίας και επί των διανεμόμενων κερδών, στο 10% από 15%, και φυσικά δεκάδες δις ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο. Ακόμα και τα 140 εκ. € που είχαν προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών της Προσχολικής Αγωγής (κτήρια για Νηπιαγωγεία) καρατομούνται.

Αυτή η «δίκαιη» για την οικονομική ολιγαρχία ανάπτυξη, σημαίνει τη συνέχεια των 700 µνηµονιακών νόµων σε βάρος των εργαζομένων, των χαρατσιών, των ματωμένων  πλεονασμάτων έως το 2060.

  • Ξεκίνησε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που έλεγαν πως θα καταργούσαν.
  • Έρχεται η ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου, που ουσιαστικά φτάνει και μέχρι τη μείωση των 2/3 ενός μισθού τον χρόνο!!
  • Παραμένει ο νόμος λαιμητόμος του Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα γήρατος μετά τα 67! Οι 13 μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις ισχύουν στο 100% για παλιούς και νέους συνταξιούχους. Το ΕΦΑΠΑΞ για χιλιάδες συναδέλφους έχει κάνει ήδη φτερά.
  • Παραμένουν οι παγωμένοι μισθοί, την ίδια ώρα που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο! 

Η “επόμενη μέρα” βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο και για την Παιδεία σε ισχύ:

  • Είναι εδώ οι απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, τα τσακισµένα εργασιακά δικαιώµατα των συµβασιούχων, το τεράστιο κόστος διαβίωσης. Η κυβερνητική απάτη και διασπαστική τακτική για τα κριτήρια των 4500 διορισµών, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών και αφήνουν την τεράστια πλειοψηφία των αναπληρωτών στην αδιοριστία και στο αδιέξοδο. 
  • Είναι εδώ η δύσκολη καθηµερινότητα που ζούµε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς. Οι περικοπές ωρών, το κλείσιµο των ολιγοµελών τµηµάτων στα ΕΠΑΛ, οι ανατροπές στις εργασιακές µας σχέσεις. Οι σχεδόν µηδενικές µεταθέσεις, η συµπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία, η παράλληλη σε 4-5 µαθητές!
  • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.
  • Όλοι νόμοι και οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με στόχο τις περικοπές αναγκών σε προσωπικό (ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια, ολομελή σε ΕΠΑΛ κ.ά.).
  • Είναι εδώ ο νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης”, που δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει τον δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα.
  • Το νέο Λύκειο που ανακοινώθηκε και είναι εξεταστικό κέντρο αποστεωμένο από τη γενική παιδεία.
  •  Είναι εδώ το σχολείο που στερεί όλο και περισσότερο το δικαίωµα των µαθητών στη µόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισµό και τον αθλητισµό, που ορθώνει νέα ταξικά τείχη για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών, που διαχωρίζει και ξεσκαρτάρει νέους ανθρώπους. Νέα εμπόδια ορθώνονται και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δε λένε κουβέντα για τις τεράστιες απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, στηρίζουν πλήρως μια πολιτική που δεν έχει δημοσιονομικό χώρο για 25.000 μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα, για τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων, αλλά στηρίζει με κάθε μέσο την μεγαλοεργοδοσία για να θησαυρίζει τα κέρδη της και δίνει κάθε χρόνο 4 δις € για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Παρά τις κοκορομαχίες τους δε χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει κανείς τα κοινά σημεία στο νέο Λύκειο Αρβανιτόπουλου και Γαβρόγλου, στη στρατηγική του αυτόνομου σχολείου και της αξιολόγησης (βλέπε νέες δομές και ΠΕΚΕΣ).

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, αποδεικνύεται ο καλύτερος “ντίλερ” των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα τους σε γκρίζες ζώνες, σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Ουσιαστικά από κοινού με τη ΝΔ στηρίζουν τη στρατηγική της  “Ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης” στα Βαλκάνια, ειδικά με τη συμφωνία για την ΠΓΔΜ.

Η πολιτική αυτή των ανταγωνισμών, των επεμβάσεων και των πολέμων πάντοτε χρησιμοποιεί το δηλητήριο του μίσους και της διχόνοιας ανάμεσα στους λαούς, σπέρνοντας στη νέα γενιά, στους μαθητές μας τις ιδέες του εθνικισμού και του φασισμού.  Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω ο φασισμός από τα σχολεία μας!

Συνάδελφοι, μπροστά να βάλουμε τις ανάγκες μας!

  • Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης!
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!
  • Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων! Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων!
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου–14ου μισθού και των αναδρομικών τώρα! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
  • Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
  • Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Οργανώνουμε την πάλη μας!

  1. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για το σχέδιο απολύσεων που θα φέρει η κυβέρνηση. Απαντάμε με 24ωρη απεργία.

-Κάνουμε συσκέψεις αναπληρωτών κι οργανώνουμε πολύμορφές δράσεις.

-Συμμετέχουμε στην καμπάνια και στη δράση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών για τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων. Όλοι τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στο Συλλαλητήριο για του μόνιμους διορισμούς στην Αθήνα (6 μ.μ. Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή).

  1. Οργανώνουμε με βάση την απόφαση του Συλλόγου μας και άλλων Σωματείων και Συλλόγων Διδασκόντων τον αγώνα για την ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης. Καλούμε τις Ομοσπονδίες να πάρουν επιτέλους αποφάσεις αποχής.
  2. Στηρίζουμε τον αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία για την απόσυρση του άρθρου 40.
  3. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να  αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων.
  4. Πραγματοποιούμε συσκέψεις με τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων για τις υποδομές, την Προσχολική Αγωγή, το νέο Λύκειο.
  5. Παρεμβαίνουμε ώστε να προχωρήσει άμεσα η μελέτη και η κατασκευή του νέου διδακτηρίου για τα 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, πάντα σε συνεργασία με γονεϊκό κίνημα.
  6. Κάνουμε Παράσταση στο Υπ. Παιδείας και στους Δήμους διεκδικώντας λύσεις για τα κτηριακά και άλλα προβλήματα των ειδικών σχολείων της περιοχής (ΕΛΕΠΑΠ, Ειδ. Βύρωνα, Ρ. Ιμβριώτη).
  7. Παρεμβαίνουμε στους Δήμους περιοχής μας, ώστε να δώσουν πρόταση και να διεκδικήσουν-εξασφαλίσουν υποδομή για να εφαρμοστεί άμεσα η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.
  8. Να ξεκινήσει και να διοργανώσει ο Σύλλογος ιστορικούς περιπάτους σε χώρους της Αττικής και φυσικά τις πολιτιστικές δράσεις που κάνει κάθε χρόνο (θέατρα, παιδικές παραστάσεις…).                                           

29 Νοέμβρη 2018

  1. Απόφαση για μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και συμμετοχή του Συλλόγου μας στη Συγκέντρωση στα Προπύλαια και Πορεία στη Βουλή στις 10/12/2018 στις 18.00.

Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση έχει επιπτώσεις πρώτα απ΄ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Δεν πάει άλλο!

Η πολιτική, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -  ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και οι επιθυμίες του ΣΕΒ που θεωρούν τη μόρφωση και τους εργαζόμενους κόστος, τσακίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά. Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα των 20.000 διορισμών της ίδιας επί υπουργίας Φίλη, των 10.000 του Σαμαρά και του Λοβέρδου, των 15.000 του Γαβρόγλου από τις οποίες μόνο οι 4.500 μπήκαν στο σχέδιο προϋπολογισμού και αφορούν όλους του κλάδους της Ειδικής Αγωγής, δηλ. σταγόνα στον ωκεανό! Τέρμα πια στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων!

Παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο σύστημα διορισμών με κριτήρια, που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους! Καλλιεργούν το διαίρει και βασίλευε για να περνάνε ανενόχλητα την αντιλαϊκή τους βαρβαρότητα, που τσακίζει τους μαθητές μας, τους συναδέλφους μας αναπληρωτές και το δημόσιο σχολείο! Θα μας βρουν μπροστά τους!

Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είναι νέοι επιστήμονες και θέλουν και έχουν ανάγκη να εργαστούν. Είναι νέοι άνθρωποι και θέλουν να κάνουν φίλους και οικογένεια ή έχουν οικογένεια και θέλουν να είναι μαζί με τους/τις συντρόφους τους και τα παιδιά τους. Έχουν ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές και δε μπορούν να εργάζονται τη μια στον Έβρο και την επόμενη χρονιά στην Κρήτη. Είναι παιδαγωγοί και θέλουν να συνδεθούν με τους μαθητές τους, γι’ αυτό δεν πρέπει να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο κι από τόπο σε τόπο! Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία!

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της περυσινής αλλά και φετινής χρονιάς, που βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ και την Κυβερνητική καταστολή, είναι ελπιδοφόρες και μας δείχνουν τον δρόμο. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά θα το κερδίσουμε μόνο μέσα από την πάλη μας! Συνεχίζουμε!

Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:

  1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!
  2. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων - αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
  3. Μόνιμους διορισμούς των 25.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!
  4. Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. Βαθμολογική αναγνώριση της διετίας 2015-17.
  • Δωδεκάμηνες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή-συμβασιούχου συναδέλφου.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) και κάθε άλλου εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με τους μόνιμους συναδέλφους.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΜ.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης για όλους και εξασφάλιση (φτηνής) κατοικίας σε όσους προσλαμβάνονται στις τουριστικές περιοχές.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τις αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο!
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ώστε να είναι ΟΛΟΙ στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Λειτουργία παντού από την έναρξη της σχολικής χρονιάς των αναγκαίων Ειδικών Σχολείων, Τμημάτων Ένταξης και Τάξεων Υποδοχής και έναρξη αμέσως της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της ΠΔΣ.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10/12/2018 ΣΤΙΣ 18.00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ 25.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ!

  1. Νοέμβρη  2018
  2. Απόφαση διεκδίκησης της άμεσης εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και στους δήμους της περιοχής μας με την εξασφάλιση της ανάλογης υποδομής, με αφορμή τις τριμερείς και την περικοπή των 140 εκατ. ευρώ για κτηριακή υποδομή!

Αυτές τις μέρες, για δεύτερη φορά  μέσα στο 2018,  η κυβέρνηση έχει το θράσος και καλεί σε συνεδρίαση τις τριμερείς επιτροπές  του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (Δ/ντής Εκπαίδευσης, Δήμαρχος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών περιοχής).

Η κυβέρνηση με το άρθρο 33 του νόμου 4521/2018, θεσμοθέτησε στις αρχές του 2018 την «έναρξη» εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με στόχο την ολοκλήρωσή της  σε βάθος τριετίας, χωρίς να προβλέπει προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε έναν διορισμό, ούτε 1€ για χτίσιμο νέων Νηπιαγωγείων! Στην ουσία θεσμοθετήθηκε τη Δίχρονη εκεί που η ίδια η ζωή  είχε λύσει το ζήτημα και ήδη εφαρμοζόταν.

Παράλληλα, με τις λεγόμενες τριμερείς συμβουλευτικές επιτροπές έδωσε στους Δημάρχους τη δυνατότητα να έχουν λόγο για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι η Δίχρονη Π.Α. στον Δήμο τους, ανοίγοντας  τον δρόμο της εμπλοκής των Δήμων σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υποχρεωτική εκπαίδευση!

Η κυβέρνηση, χρησιμοποίησε αυτές τις επιτροπές ως άλλοθι για να ρίχνει την ευθύνη στους Δήμους (και οι Δήμοι στην κυβέρνηση) για το αν παίρνουν ή όχι μέτρα για την εφαρμογή στην περιοχή τους της Δίχρονης Υποχρεωτική Προσχολικής Αγωγής,  χωρίς κόστος για το κράτος.

 Άλλωστε και με τη δημοσιοποίηση της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), την άνοιξη του 2018, που καθόρισε ότι μόνο 184 Δήμοι μπήκαν στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2018-19  (μόλις το 25% περίπου των προνηπίων), αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση εμπαίζει για άλλη μια φορά, γονείς, νηπιαγωγούς και εργαζόμενες/ους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τώρα η κυβέρνηση δηλώνει ότι στοχεύει να μπουν στο πρόγραμμα την επόμενη χρονιά – τη δεύτερη του τριετούς προγράμματος- άλλοι 100 Δήμοι, που και πάλι δε θα είναι ο κορμός των μεγάλων αστικών κέντρων. Το ως τώρα έξοδό της γι’ αυτό είναι 95 προκάτ αίθουσες για όλη τη χώρα, που έχουν ξεμείνει από κάποιο άλλο έργο και ό,τι ελάχιστο έκαναν κάποιοι Δήμοι!!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε, κόβει και το ελάχιστο ποσό των 140 εκατ., που είχε προβλεφθεί για τη «δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης – νηπιαγωγείων»! Η περικοπή του ποσού αυτού, όπως και των 190 εκατ., που ήταν για την επέκταση των σχολικών γευμάτων, και των 240 εκατ., που ήταν για τα φάρμακα των πιο φτωχών κ.ά., γίνεται για να μη γίνει η πολλοστή περικοπή στις συντάξεις! Ντροπή τους! Και μας μιλάνε για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή! Η κοροϊδία συνεχίζεται!

Φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αρχή φάνηκε ότι δεν είχε σκοπό να εφαρμόσει τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, αφού καθόρισε τριετές πρόγραμμα και βλέπουμε (είναι γνωστό ότι οι μεγάλοι Δήμοι θα είναι και φέτος αλλά και του χρόνου απέξω) και δεν εξασφάλισε τους όρους εφαρμογής της!

Απλά, παίζει παιχνίδι στην πλάτη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που είναι κατά χιλιάδες έξω από τη Δημόσια Προσχολική Αγωγή (50 χιλιάδες προνήπια απέξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία και το 1/3 των μικρότερων έξω από τους παιδικούς σταθμούς!) και στην πλάτη γονιών, νηπιαγωγών κι εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς!

Στην κοροϊδία αυτή η κυβέρνηση, πέρα από τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ, βρήκε συνοδοιπόρους και στον Κλάδο, καταρχήν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, αλλά και όσες δυνάμεις στήριξαν με πολλούς τρόπους την κυβέρνηση: χειροκρότησαν τον κολοβό νόμο για τη Δίχρονη, στήριξαν πλήρως τις τριμερείς εξαπάτησης, καλλιέργησαν συντεχνιακά αντανακλαστικά, έλεγαν και λένε δίχρονη τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις – να τα βάλουμε δηλαδή τα παιδιά και σε τρώγλες και να υποβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την υποδομή απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από την υποχρέωσή της να φτιάξει υποδομές - ή τα «ρίχνανε» στους Δημάρχους – που έχουν τη δική τους ευθύνη στο βαθμό που δεν έκαναν πρόταση και δε διεκδίκησαν υποδομή - που δεν εφάρμοσαν στον Δήμο τους τη Δίχρονη κλπ! Δηλαδή όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση!

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι υπάρχει σήμερα  η παιδαγωγική ανάγκη και η δυνατότητα να είναι όλα τα παιδιά ως 6 ετών σε δομές Προσχολικής Αγωγής, ενώ για τα προνήπια - νήπια 4-6 ετών η φοίτηση να είναι υποχρεωτική στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Με βάση τα παραπάνω διεκδικούμε:

Να παρθούν τώρα όλα τα  μέτρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις (υποδομές, προσλήψεις Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού), ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική τώρα με ευθύνη του Υπ. Παιδείας πανελλαδικά για όλα τα παιδιά, ώστε όλα τα νήπια–προνήπια να φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και στους Δήμους ευθύνης του Συλλόγου μας (Βύρωνα 15 τουλάχιστον αίθουσες – Καισαριανής 8 αίθουσες– Παγκρατίου δηλ Δήμο Αθήνας τουλάχιστον …. αίθουσες ).

  1. ΤΩΡΑ παίρνουμε πρωτοβουλία για τη θωράκιση και προστασία των σχολείων των περιοχών μας (Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου)

Κύριοι Δήμαρχοι

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, τις πλημμύρες πέρσι στην Μάνδρα Αττικής, τον σεισμό πριν λίγες μέρες στη Ζάκυνθο  θεωρούμε ότι τα σχολεία, μια σειρά χώροι μαζικής συνάθροισης και άθλησης της νεολαίας, όπως και άλλες δημόσιες υποδομές (νοσοκομεία, πολιτιστικά μνημεία κοκ.) στην περιοχή μας δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ ολοκληρωμένα από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ – νυν ΚΤΥΠ ΑΕ), παρά μόνο κατά περίπτωση και εποπτικά.

Επίσης, η ευθύνη για τα σχέδια πολιτικής προστασίας των σχολείων, παρά τα αιτήματα του μαζικού κινήματος, έχουν μετακυλιστεί στην αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευτικών, χωρίς ποτέ να γίνει μια επιστημονική προσαρμογή στα δεδομένα από φορείς όπως ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Καμία σύνδεση, στην πράξη, δεν έχει γίνει και με την ένταξη των σχεδίων αυτών στον ευρύτερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχώρησε στη θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής μεταθέτοντας την ευθύνη της εφαρμογής της στους Δήμους.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία. Οφείλονται σε πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και εφαρμόζονται και σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου για πέρασμα των έργων ασφάλειας και θωράκισης των σχολείων σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου – στη λογική «κόστους – οφέλους» – να πριμοδοτηθούν οι κερδοφόρες επενδύσεις, αποτελεί πρόκληση. Η δέσμευση χρημάτων από κωδικούς για τα σεισμόπληκτα σχολεία ώστε να εξευρεθούν δόσεις για το χρέος, η υποστελέχωση των αρμόδιων φορέων (όπως ο πρώην ΟΣΚ), οι διαδικασίες εκχώρησης σχολικών υποδομών στο υπερταμείο για εκποίηση και η γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

Το μαζικό κίνημα απαιτεί:

1. Τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων σύμφωνα με το νέο αντισεισμικό κανονισμό και, φυσικά, διεκδικεί νέες, σύγχρονες, δημόσιες και ασφαλείς υποδομές.

2. Επιπλέον, στα ζητήματα της ασφάλειας, εξ αντικειμένου, εντάσσεται το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών των Δήμων για τη σωστή συντήρηση των σχολείων αλλά και για τη θωράκιση σε αντισεισμική-αντιπυρική-αντιπλημμυρική βάση.

3. Για όσα τέτοια κτήρια δεν προκύψει η επάρκεια να αντικατασταθούν άμεσα με σύγχρονα αντισεισμικά κτηριακά συγκροτήματα.

4. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

5. Επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας των σχολείων, με την ευθύνη του ΟΑΣΠ.

6. Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων, με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους.

7. Καμία εκχώρηση χώρου στον οποίο λειτουργεί σχολείο ή έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει σχολείο στο υπερταμείο.

8. Να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αθλητισμό – πολιτισμό, με διαμόρφωση κατάλληλων ασφαλών υποδομών σε όλη την περιοχή.

9. Να ελεγχθούν οι χώροι μαζικής συνάθροισης της νέας γενιάς.

10. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος μέσω των σχολικών επιτροπών, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή, για την κάλυψη των αναγκών και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

11. Άμεσα μέτρα για την εφαρμογή σε κατάλληλα και ασφαλή  κτίρια της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

12. 15 νήπια – προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α΄ και Β΄ τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις.

Σαν πρώτο βήμα προχωρούμε σε συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας με τις παραπάνω προτάσεις μας και ζητάμε να μάθουμε τι κινήσεις έχει  κάνει μέχρι τώρα και τι προτίθεται να κάνει η κάθε δημοτική αρχή.

Παγκράτι 29/11/2018

 

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Με αφορμή την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι εθνικιστικοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές, καθώς και ορισμένα κρούσματα απειλών σε καθηγητές μπροστά τις σχολικές γιορτές της 28η Οκτωβρίου και της 17ης Νοέμβρη,  απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, καλώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση του φασισμού.

Έξω οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα από τα σχολεία μας.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία! Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων.
  • Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να  αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές μας τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο και τον Χορτιάτη.

Να «φάνε πόρτα» από τα σχολεία όλοι όσοι με δόλιο τρόπο επιδιώκουν να παρασύρουν τους μαθητές μας, κάτω από την κουκούλα τη ανωνυμίας και των  ανυπόγραφων καλεσμάτων, σε ενέργειες και δράσεις που σχεδιάζονται από τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και από διάφορα εθνικιστικά site, που τις προηγούμενες μέρες υμνούσαν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον Χίτλερ και κάθε λογής κατακάθι της Ιστορίας.

Αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού!

  • Όταν φουντώνει ο τσακωμός ανάμεσα στους καπιταλιστές για να τα κέρδη τους, όταν προετοιμάζονται για νέους πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τότε είναι που ξεθάβουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον εθνικισμό και το φασισμό, τότε είναι που βγάζουν από τα λαγούμια τους τους φασίστες, για να κάνουν τη βρώμικη δουλεία για λογαριασμό του σύστηματός τους: Δηλαδή να αθωώσουν το κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές και να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους και της διχόνοιας ανάμεσα στους λαούς.
  • Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν εμπειρία από το πώς αξιοποιήθηκαν οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί, όπως για παράδειγμα τη δεκαετία του ΄90. Διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα (την πρώην Γιουγκοσλαβία), γέμισαν αίμα και πόνο την περιοχή μας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.  
  • Η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποδεικνύεται ένα πραγματικό πλυντήριο που ξεπλένει τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είναι η ενίσχυση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ , τις ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη. Διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού γιατί υιοθετεί την ανιστόρητη θέση περί «μακεδονικού έθνους και γλώσσας». Βασικό σκοπό έχει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εξίσου επικίνδυνα είναι τα συνθήματα του τύπου: «Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» που καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό μέσα στη χώρα μας και θέτουν ανοιχτά ζήτημα αλλαγής συνόρων. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορική περιοχή της Μακεδονίας μοιράστηκε το 1913 με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπέγραψε ο Βενιζέλος και τότε πήραν: η Ελλάδα το 51%, η Σερβία το 39% (ΠΓΔΜ), η Βουλγαρία το 9,5% και η Αλβανία το 0,5%.
  • Είναι απαράδεκτη η αξιοποίηση γεγονότων, όπως ο θάνατος του ομογενή Κ. Κατσιφά από μια σειρά δυνάμεις, δυστυχώς και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα (βλ. ανακοίνωση ΔΑΚΕ Καθηγητών) για την καλλιέργεια εθνικιστικών και συντηρητικών αντανακλαστικών απέναντι σε άλλους λαούς.

Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι το δηλητήριο του εθνικισμού! Εχθροί μας δεν  είναι οι γείτονες λαοί είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δυναμώνουμε την πάλη απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το Λύκειο και για όλα τα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται και τελικά βολεύει την κυβέρνηση.

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και το ταξικό του περιεχόμενο, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ με αποφάσεις να αναλάβουν δράση και να καλύψουν όλους τους συναδέλφους!

29 Νοέμβρη 2018

6. Η ΛΑΣΠΗ, Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!

Το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Πειραιά βρέθηκε στο στόχαστρο κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ, μετά από ανώνυμη (!) καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, που έγινε μάλιστα πολλούς μήνες πριν.

Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά και έχει σαν στόχο την κατασυκοφάντηση και τρομοκράτηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει σαν στόχο τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, μέσα από την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στα συνδικάτα. Το γεγονός, άλλωστε, δεν είναι μεμονωμένο.

Πριν λίγες μέρες, άνδρας του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας πιάστηκε (στα πράσα) να παρακολουθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πάλι με πρόσχημα μία ανώνυμη καταγγελία, απαιτεί στοιχεία και διευθύνσεις μελών του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης!

Οι ευθύνες Δικαιοσύνης και κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες!

Με όπλο την πρωτοφανή αλληλεγγύη των εκατοντάδων σωματείων-φορέων,  Όχι μόνο δεν έπιασε η λάσπη ενάντια στην ΕΛΜΕ, αλλά γύρισε και μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, που λειτουργεί με βάση το καταστατικό του και το νόμο 1264/1982. Η εξελεγκτική επιτροπή, οι Γενικές Συνελεύσεις μας και πάνω από όλα τα ίδια τα μέλη, είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι για τον έλεγχο των οικονομικών του σωματείου.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά όπως και κάθε σωματείο, έχει έσοδα αποκλειστικά από τα μέλη της. Δεν διαχειρίζεται κρατικό χρήμα, δεν έχει έσοδα από εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίριο, δεν απασχολεί υπαλλήλους. Τα έξοδά της κατευθύνονται στις ανάγκες της οργάνωσης του Αγώνα και της πάλης (ανακοινώσεις, αναλώσιμα, πανό κλπ...), σε δικαστικούς αντιπροσώπους για την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών (μεγάλο μέρος), σε έξοδα για τη λειτουργία του σωματείου, αλλά και την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ.

Όλα τα παραπάνω, ελέγχονται από 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ματαιοπονούν λοιπόν όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να συκοφαντήσουν το σ.κ.      Άδικα κουράζονται...Δεν τρομάζουν κανέναν.

Καλούμε Εισαγγελία Πειραιά και Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσουν την στοχοποίηση της ΕΛΜΕ, με αστήρικτες και ανυπόστατες καταγγελίες. Να παραδοθεί στην ΕΛΜΕ ο Η/Υ που κατασχέθηκε από την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία μας. Να σταματήσει κάθε περαιτέρω δίωξη!

29 Νοέμβρη 2018

  1. Ψήφισμα να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτες από την αρχή της χρονιάς καθαρίστριες των σχολείων!

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ “ΡΟΖΑ ΙΒΜΡΙΩΤΗ” θεωρεί πως πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) η αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες και η κοινή δράση ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν. Οι καθαρίστριες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, αντιμετωπίζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της «εργολαβίας» ανά αίθουσα που καθαρίζουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά τους (10μηνη ή τώρα διετή σύμβαση, αμοιβή συνήθως με 200 - 300 ευρώ, εξαίρεση από την ειδική ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, από επιδόματα – δώρα, απόλυση κάθε καλοκαίρι στη διάρκεια του οποίου δεν έχουν καν ασφάλιση κοκ.). Σε περίπτωση ασθένειας οφείλουν να βρουν αντικαταστάτη και να τον πληρώσουν από την τσέπη τους!!! Τρανό παράδειγμα της στάσης του κράτους είναι η αντιμετώπιση ως «εγκληματία», η καταδίκη και η φυλάκιση της καθαρίστριας στο Βόλο, στην οποία συμπαραστεκόμαστε αμέριστα. Ζητάμε την αναίρεση της άδικης απόφασης, την αθώωσή της και την επιστροφή στη δουλειά της.

Οι καθαρίστριες απολύθηκαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017 - 2018 τον Ιούνη και προσλήφθηκαν ξανά (πάντα μετά από αξιολόγηση) το Σεπτέμβρη για τη νέα χρονιά 2018 - 2019. Από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτες, με διάφορα προσκόμματα και δικαιολογίες. Έχουν, δηλαδή, πέντε μήνες γεμάτους να βάλουν έστω κι ένα ευρώ στην τσέπη τους, ενώ οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν»!!! Δεν έχουν ένα ευρώ να κάνουν γιορτές!!!

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία προεκλογικά είχε αναγάγει τις καθαρίστριες σε κεντρικό μοτίβο της καμπάνιας της, ποδοπάτησε το «γάντι», το σύμβολο του αγώνα τους. Με μια σειρά «ρετούς», που έχει το θράσος να διαφημίζει, δεν άγγιξε αλλά αντίθετα διατηρεί το κύριο: το καθεστώς ομηρίας και ελαστικής εργασίας. Η ΝΔ και οι λοιπές δυνάμεις του αστικού κόσμου, που «καυγαδίζουν» επί παντός επιστητού με την κυβέρνηση, δεν ψελλίζουν ούτε μία λέξη, αφού συμφωνούν με αυτή την πολιτική, την οποία «δαφνοστεφανώνουν» ΕΕ και ΟΟΣΑ. Η κατάσταση έχει άμεση επίπτωση στη σχολική υγεία. Κι αυτό παράλληλα με το γεγονός ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές των δήμων υποβαθμίζει τόσο τα μέσα προστασίας των καθαριστριών όσο και την ποσότητα και ποιότητα των απαραίτητων καθαριστικών που χρησιμοποιούνται στα σχολεία. Στην ίδια «ρότα» με την κυβέρνηση βρίσκονται και μια σειρά Δήμοι της χώρας, που καλύπτονται πίσω από τις κυβερνητικές δικαιολογίες, που δεν διεκδικούν την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, ούτε κάνουν τίποτε για να κάνουν γιορτές οι καθαρίστριες και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος της Αθήνας, ο οποίος, την ώρα που οι καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες και τα σχολεία στενάζουν από τις περικοπές και τίθενται υπό καθεστώς «επιτροπείας», επιστρέφει στο κράτος από το κονδύλι των σχολικών επιτροπών 761.000 ευρώ, λες και δεν είχαν τι να τα κάνουν! Κι από πάνω, μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα, υποτίθεται, θα έρχονταν μέσα προστασίας για τις καθαρίστριες, τα οποία δεν έχουν φθάσει ποτέ στα σχολεία και δεν έχουν δοθεί ποτέ στις καθαρίστριες.

  • Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά (μισθολογικά και ασφαλιστικά) δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ώστε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να υπάρχει τακτική ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά), για τις καθαρίστριες και τα σχολεία.

Η διεκδίκηση των παραπάνω στόχων πρέπει να γίνει με κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών – καθαριστριών!!! Το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση αφορά αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κοκ.) - καθαρίστριες – φύλακες. Να προγραμματιστούν άμεσα κοινές παραστάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Δήμους, Υπουργεία. Κοινός αγώνας, κοινή υπόθεση η απόκρουση των κυβερνητικών απατών, κοινή η ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο αιτήματα με κριτήριο τις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των πολλών κι όχι με κριτήριο τα κέρδη των λίγων!!!

29 Νοέμβρη 2018

  1. Ψήφισμα να σταματήσει κάθε δίωξη στην καθαρίστρια από τον Βόλο!

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφου καθαρίστριας η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί 20 χρόνια σε παιδικό σταθμό του Βόλου και η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη διότι εργαζόταν με «πλαστό απολυτήριο» δημοτικού. Η συνάδελφος ήταν απόφοιτη της Ε΄ δημοτικού και όχι της ΣΤ΄.

Τη στιγμή που άλλες ακόμα πιο καραμπινάτες οικονομικές υποθέσεις εκκρεμούν ζημιώνοντας το δημόσιο κατά εκατομμύρια ευρώ, το κράτος και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη καταδικάζουν και φυλακίζουν μια εργαζόμενη γυναίκα. Aποδεικνύεται ότι η αστική δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι, εξοντώνει τους εργαζόμενους και αφήνει στο απυρόβλητο τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.    

Η συνάδελφος ούτε έκλεβε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά.

Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας απαιτεί να τερματίσει τώρα ο γολγοθάς της συναδέλφου, άμεσα να αποφυλακιστεί και να γυρίσει στη δουλειά της.

Παγκράτι, 29/11/2018

  1. Ψήφισμα καταδίκης της τιμωρίας του ναύτη που βγήκε στην αναφορά διαμαρτυρόμενος για τη συμμετοχή του στόλου στο ΝΑΤΟ!

Η Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» χαιρετίζει τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ) που βγήκε στην αναφορά επειδή  εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων και για αυτή την στάση τον τιμωρούν με μετάθεση σε άλλο πλοίο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμμετέχει και οργανώνει φιέστες και πανηγύρια για την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, για τη βαθύτερη συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων είναι η ίδια όψη του άλλου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις Νατοϊκές επεμβάσεις. Καμία σχέση δεν έχουν οι ανταγωνισμοί τους με αυτά που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα. Δίνουν 4.2 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς, έχουν κάνει το Αιγαίο Νατοϊκό στρατόπεδο. Προωθούν τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων παίρνοντας ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

Τα σχέδια τους στέλνουν τα πλοία σε ξένα νερά με σκοπό τη συμμετοχή στη δολοφονική ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Sea Guardian» στέλνουν τους φαντάρους έξω από τα σύνορα για να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.  

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες στα θύματα των πολέμων τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη και  καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τιμωρία του.

  • Δε δεχόμαστε κανένα ελληνικό πλοίο να σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ.
  • Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.
  1. Ψήφισμα για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκλεγμένων στο ΔΣ της ΔΟΕ αναπληρωτών, το είχε ψηφίσει και το Δ.Σ. Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων

Το Υπ. Παιδείας με απόφασή του στις 17/9 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγγελία Δηνοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την τιμωρητική διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του ΔΣ.

Το υπουργείο στην πράξη τιμωρεί κάθε αναπληρωτή, αφού απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης, δηλαδή την ΑΠΟΛΥΣΗ - ΑΝΕΡΓΙΑ στο μέλλον.

Είναι μια κίνηση που ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ίδιων των αναπληρωτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας σε επίπεδο ΔΣ της ΔΟΕ. Δεν απαγορεύει μόνο τη συνδικαλιστική δράση σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με νόμους που χτυπούν ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία. Όλα αυτά, συμβαίνουν σε μία περίοδο που η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Σε μια περίοδο που ΕΕ-κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν τη μόνιμη εργασία, ελαστικοποιούν και «μονιμοποιούν» τις εργασιακές σχέσεις,  αμφισβητώντας και τα ίσα δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες – ποινές  και απειλές απόλυσης.

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Για να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας.

Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει άμεσα και ξεκάθαρα θέση.

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

  1. Καταγγελία για απειλές ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας απέναντι σε μέλη του Συλλόγου  «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Μετά τις πολλαπλές  ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες από τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τις επιθέσεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, πολιτικούς αντιπάλους, τα διάφορα μισαλλόδοξα, αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά κηρύγματα, ανοίγει τώρα ένα καινούριο μέτωπο με τον κόσμο της εκπαίδευσης για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Διάφοροι ακροδεξιοί και φασιστικοί κύκλοι, η φασιστική εφημερίδα Στόχος,  ο Θάνος Τζήμερος ξαναχτύπησαν απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με αναρτήσεις  στο facebook βίντεο με μέρος από την γιορτή που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Αριστοτέλης, με τα τμήματά τους της Στ’ τάξης, με τίτλο «Δάσκαλοι-σκουπίδια, γιορτές-σκουπίδια, η Παιδεία μια απέραντη χωματερή».

Κάποιοι άλλοι, ανέβασαν με πρωτοβουλία τους το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube βρίζοντας τους εκπαιδευτικούς γιατί πραγματοποιούν γιορτές για το Πολυτεχνείο μέσα σε κλίμα εθνικιστικής υστερίας και φασιστικών απειλών. Με τον τρόπο αυτό η εκπαιδευτικός Ρέππα Ντίνα, πρόεδρος του Συλλόγου, μία από τις δασκάλες που πραγματοποίησε τη γιορτή καθώς και ο διευθυντής της μίας σχολικής μονάδας Κλουκίνας Λεωνίδας, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ακροδεξιών επιθέσεων με ύβρεις και απειλές.  

Οι παραπάνω ενέργειες είναι συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο λέγοντας: «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δε θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος».

Είναι συνέχεια της πολιτικής ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να μην πραγματοποιήσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου  φέτος, επιδιώκοντας να ξεχαστεί η επέτειος καθώς και το αντιφασιστικό πνεύμα του Πολυτεχνείου!

Είναι συνέχεια της στάσης της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα με τις κοινές εμφανίσεις στο Καστελόριζο, στα εθνικιστικά συλλαλητήρια μαζί με τους κυβερνητικούς εταίρους (ΑΝΕΛ) αλλά και την αντικομμουνιστική επιχειρηματολογία κυβερνητικών παραγόντων, ξεπλένουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α.

Καταγγέλλουμε τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύονται από ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους,  καθώς και αμετανόητους νοσταλγούς της χούντας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή στους συναδέλφους μας. Δηλώνουμε επίσης, ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, ώστε να σιωπήσει η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι σε βαθιά αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές ενέργειες, πέφτει στο κενό! Οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού δεν μας τρομοκρατούν, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως τώρα!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν τόσο τους ίδιους τους χρυσαυγίτες, όπου αυτοί εμφανίζονται, αλλά και αυτούς που τους θρέφουν και τους ενισχύουν με την ανοχή τους.

            Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να σπείρουν.

Ο αγώνας μας για δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία ενάντια στους νοσταλγούς του ναζισμού, του φασισμού και της δικτατορίας του 1967 είναι διαρκής κι ακλόνητος!

29 Νοέμβρη 2018

Τις παραπάνω αποφάσεις πήρε η Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας 29/11/2018.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Καλδέλη Ντίνα                                  Βογιατζάκη Μάχη

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα