ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Δελτίο Τύπου για τη Σύσκεψη που έγινε στις 20/2 στο Παγκράτι

02/03/2019 - 12:17

Δελτίο Τύπου για τη Σύσκεψη που έγινε στις 20.2.2019 στο Παγκράτι

 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - Ενώσεις Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής, 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων και Σύλλογοι Γονέων

«Για τις εξελίξεις στο θέμα των Σχολικών Υποδομών της περιοχής μας, το νέο σύστημα «προσλήψεων-διορισμών», δηλαδή απολύσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τον λεγόμενο «προγραμματισμό και αποτίμηση», δηλαδή την προωθούμενη αξιολόγηση, τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή»

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα ζητήματα και καταλήχθηκαν τα παρακάτω:

Εκπαιδευτικοί και γονείς θα αγωνιστούμε από κοινού για να αποκτήσουν οι περιοχές μας καλύτερα σχολεία, για να έχουν τα παιδιά μας καλύτερη μόρφωση, για να αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί ως παιδαγωγοί των παιδιών και να τους εξασφαλίζονται οι εργασιακοί, οικονομικοί όροι και οι αναγκαίες υποδομές ώστε να κάνουν σωστά το έργο τους και για να είναι οι γονείς αρωγοί στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι να αντιμετωπίζονται ως πελάτες βάζοντας κάθε φορά το χέρι βαθιά στην όλο και πιο άδεια από την αντιλαϊκή πολιτική τσέπη μας.

Στη βάση αυτή αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, γενναία χρηματοδότηση για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.
  • Θα κάνουμε παράσταση-συνάντηση με τους δήμους των περιοχών μας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και η αντίστοιχη Ένωση Γονέων και Σύλλογοι Γονέων, ζητώντας να ενημερωθούμε για τα μέτρα και τα προγράμματα, που έχει κάθε δήμος για τη σχολική στέγη, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια της ζωής παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, που ζουν ή μπαίνουν καθημερινά στα σχολικά κτήρια και συγκεκριμένα να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής-αντιπυρικής θωράκισης των σχολείων μας! Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την κτηριακή υποδομή για την εφαρμογή άμεσα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Επίσης, θα ζητήσουμε να λυθούν τα χρόνια και επείγονται ζητήματα ανά δήμο, π.χ. στέγαση σχολείων ΕΛΕΠΑΠ σε δημόσιο κτήριο, στέγαση και λειτουργία 1ου Ειδικού Δημοτικού Βύρωνα, νέο διδακτήριο για 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βύρωνα κλπ.
  • Στηρίζουμε το αίτημα για 30.000 μόνιμους διορισμούς τώρα, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά από την πρώτη μέρα τους εκπαιδευτικούς τους!
  • Συμπορευόμαστε με τα πάνω από 140 Συνδικάτα του Δημοσίου, που έχουν πάρει πρωτοβουλία και ζητάμε να καταργηθεί κάθε συνταγματική απαγόρευση στα πλαίσια της αναθεώρησης και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι του Δημοσίου.
  • Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου 4547/2018, την πλήρη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με όλο τα απαραίτητο προσωπικό και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων διεπιστημονικών δομών που απαιτούνται, ώστε να γίνεται έγκαιρα - και με τον επιστημονικά ορθό τρόπο - η διαδικασία της διάγνωσης, της αξιολόγησης και κατ’ επέκταση της υποστήριξης. Να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη.
  • Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα για όλα τα παιδιά. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Καμία κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Σύγχρονες υποδομές, χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος για να την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, μόρφωση και συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κανένα παιδί έξω από το δημόσιο σχολείο.

Στους επερχόμενους αγώνες, θα είμαστε συνοδοιπόροι, εκπαιδευτικοί και γονείς, για  να διεκδικήσουμε το πραγματικά σύγχρονο και επιστημονικά αναγκαίο για τα παιδιά μας!                       

24/2/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα