ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να σταματήσουν οι συνεχείς κι αναίτιες επιθέσεις κατά των συναδέλφων του 9ου Δημ. Σχ. Αθηνών

25/04/2018 - 13:55

Να σταματήσουν τώρα οι συνεχείς και αναίτιες επιθέσεις
ενάντια στους συναδέλφους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών!
Να ανακληθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα!
Να πάρουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι αρμόδιοι!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την τακτική μιας μικρής μειοψηφίας γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, που συνεχώς καταφεύγουν σε γραπτές «καταγγελίες» και λεκτικές ύβρεις ενάντια σε συναδέλφους αλλά και συνολικά στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου.

Συγκεκριμένα με τα έγγραφά τους αυτά οι συγκεκριμένοι γονείς κατηγορούν συναδέλφους για κακή συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές, για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι σε οικογενειακές καταστάσεις, για διακρίσεις προς μαθητές, αλλά και ότι δείχνουν ανοχή απέναντι σε μαθητές που εμπλέκονται σε περιστατικά «βίας» και ότι δε λαμβάνουν μέτρα για να τα σταματήσουν, καθώς και άλλες κατηγορίες, που δεν προκύπτουν από πουθενά!

Παράλληλα υπάρχουν απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για συναδέλφους, ενώ υπήρξε και περιστατικό όπου συνάδελφος δέχτηκε όχι μόνο λεκτικές ύβρεις αλλά ακόμα και απειλές!

Αγαπητοί γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,

το σίγουρο είναι ότι τα περιστατικά αυτά αφορούν ελάχιστους γονείς και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκουν τη μεγάλη πλειοψηφία των γονέων με τους οποίους υπάρχει άριστη σχέση και συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Τα περιστατικά όμως αυτά δυσκολεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί προκαλούν συνεχή ένταση κι αναστάτωση, αναγκάζουν τον κάθε συνάδελφο, τη Διεύθυνση του Σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων να ασχολείται διαρκώς με αυτά, την ώρα που όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ασχολούνται απερίσπαστοι με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα περιστατικά αυτά ταυτόχρονα προσβάλλουν τους συναδέλφους, τους υποτιμούν ως παιδαγωγούς, ως εργαζόμενους, ως ανθρώπους του πνευματικού μόχθου! Την ώρα που σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν, τις περισσότερες φορές μόνοι και αβοήθητοι από την πολιτεία, να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν, δέχονται αυτή την επίθεση! Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Αγαπητοί γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,

βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει πληγεί από τα αντιλαϊκά μέτρα, το χτύπημα των μισθών και των συντάξεων, την υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η ανεργία τσακίζει και η φτώχεια έχει χτυπήσει πολλά λαϊκά σπίτια! Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η αντιεκπαιδευτική πολιτική στερεί από τα σχολεία την αναγκαία χρηματοδότηση για σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν για καιρό ακάλυπτα, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και να επιβαρύνονται τόσοι οι συνάδελφοι όσο και η λειτουργία του σχολείου. Τα ολοήμερα σχολεία υπολειτουργούν για αρκετό καιρό δημιουργώντας πλείστα προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς (και στο σχολείο σας λειτούργησαν αρκετά τμήματα ολοήμερου χάρη στην προσφορά συναδέλφων!).

Επιπλέον η Δημόσια Ειδική Αγωγή υποβαθμίζεται συνεχώς και, αν η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί «κόστος» για τις κυβερνήσεις, τη μόρφωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που απαιτεί όντως γενναία χρηματοδότηση, δεν είναι διατεθειμένοι να την προσφέρουν (πολλά παιδιά δεν έχουν παράλληλη στήριξη, ένα τμήμα ένταξης δε φτάνει σε σχολεία με 200 – 350 μαθητές). Γι’ αυτό πετάνε στην κυριολεξία τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσα στα γενικά σχολεία, χωρίς την αναγκαία επιστημονική στήριξη και βοήθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια, που μένουν αβοήθητα, τους γονιούς που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά μόνοι τους, τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες, και το σχολείο, που, με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο καλά θα μπορούσε.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο «εχθρός» δεν είναι «εντός των τειχών» του 9ου Δημοτικού Σχολείου αλλά έξω από αυτό και συγκεκριμένα βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που θεωρεί κόστος τη μόρφωση των παιδιών και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και σας ζητάει πολλές φορές να πληρώνετε από την ήδη άδεια τσέπη σας για τη λειτουργία του.

Φίλοι γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,

μέσα σε αυτό το πλαίσιο εργάζεται σήμερα ο εκπαιδευτικός, σε αρκετά δύσκολες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι εκπαιδευτικοί έχουμε πληγεί από την πολιτική αυτή, ιδιαίτερα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Το χειρότερο όμως είναι ότι η κατάσταση μέσα στο σχολείο έχει αλλάξει, τα παιδιά φέρνουν μαζί τους τις δυσκολίες που περνάει η οικογένεια, η σχολική ζωή καθρεπτίζει τη χειροτέρευση της ζωής όλων των εργαζομένων.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, όχι απλά δε βοηθάει η προαναφερόμενη επίθεση μικρής μερίδας γονιών, αλλά δημιουργεί πολλές φορές ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στη ζωή των συναδέλφων. Μας χτυπάει η αντιλαϊκή πολιτική, εκπαιδευτικούς και γονείς, δε χρειάζεται να χτυπιόμαστε και μεταξύ μας! Γιατί τότε τρίβουν τα χέρια τους οι κυβερνώντας μετακυλώντας τις δικές τους ευθύνες σε όλους εμάς, με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά μας, που τους αξίζει μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, ανάλογη με τις μεγάλες οικονομικές, επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

Φίλοι γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,

πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει το μέτωπο γονιών εκπαιδευτικών να γίνει αρραγές! Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, και παρουσιάζονται πολλά πιστέψτε μας, γιατί το σχολείο είναι «ζωντανός οργανισμός», πρέπει να λύνονται με σωστή επικοινωνία, συζήτηση, συλλογική στάση και δράση και να μη θεωρούμε ότι εχθρός μας είναι ο διπλανός μας, γιατί τότε αθωώνουμε τον πραγματικό!

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλους τους γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών να συνεργαστούν με τους συναδέλφους του σχολείου, να ανακληθούν οι τελευταίες καταγγελίες και να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία για το καλό των παιδιών μας!

 Σε κάθε περίπτωση:

  • Ζητάμε να γίνει άμεσα συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, για να συζητήσουμε για όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Ζητάμε να γίνει συγκέντρωση όλων των γονιών, ώστε το σωματείο μας να συζητήσει μαζί σας για όλα αυτά.
  • Να ανακληθούν τα έγγραφα από τους ίδιους τους γονείς και να γίνει σαφές ότι η όποια επικοινωνία από δω και πέρα θα γίνεται με σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε εμπλεκόμενου.
  • Να πάρει θέση και ο Σύλλογος Γονέων γι’ αυτά και να καλέσει τα μέλη του να τα ανακαλέσουν.
  • Να πάρει θέση ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και να κλείσει οριστικά τα ζητήματα αυτά.
  • Να πάρει θέση η Σχολική Σύμβουλος και να στηρίξει τους συναδέλφους και το σχολείο.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», στον οποίο είναι μέλη οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας, που δίνουν τη ζωή τους για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχολείο προς όφελος των παιδιών. Αν δεν ανακληθούν τα έγγραφα, με το πέρας των διαδικασιών αυτών, το Δ.Σ. θα προχωρήσει παραπέρα σε δραστικότερες κινήσεις, απαιτώντας να γίνει σεβαστή η παιδαγωγική και προσωπική αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα