ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Ο αγώνας μας συνεχίζεται ως τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων!

28/01/2019 - 00:55

Ο αγώνας μας συνεχίζεται ως τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων!

Για να γίνουν τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών! Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Αντιπαλεύουμε συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απήργησαν και πήραν μέρος στις μαζικές, μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 17/1, που αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα για ζωή, δουλειά και μόρφωση με δικαιώματα!

Δε μας φοβίζει, αντίθετα μας κάνει πιο δυνατούς, η κυβερνητική βία και καταστολή! Ξέρουμε ότι όπου δεν πιάνουν τα ψέματα, οι ψεύτικες ελπίδες και γενικά η εξαπάτηση των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, χρησιμοποιούν την «πειθώ» των ΜΑΤ , όπως έκαναν και σε μας τους εκπαιδευτικούς!

Ο αγώνας μας αυτός έδειξε ένα μέρος της δύναμης που έχουμε οι εργαζόμενοι, όταν αποφασίσουμε να πάρουμε την τύχη στα δικά μας χέρια και να θέσουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας! Κόντρα στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που καλλιεργούν την αδράνεια και την απογοήτευση.

Οι κινητοποιήσεις μας στρίμωξαν κι αποκάλυψαν την προεκλογική απάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – (ΑΝΕΛ) για διορισμούς σε βάθος τριετίας! Πόσες τριετίες έχουμε ακούσει ως τώρα!

Αποκάλυψαν σε γονείς και εργαζόμενους τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νέου συστήματος πρόσληψης – απόλυσης αναπληρωτών, που έχει τη σφραγίδα Ε.Ε. και ΟΟΣΑ, που απαξιώνει το πτυχίο, πετάει στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς των αναπληρωτών και καθιερώνει ένα ατέλειωτο εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων.

Ακύρωσαν στην πράξη τον βρώμικο στόχο της κυβέρνησης να στήσει σκηνικό ανθρωποφαγίας ανάμεσα στους αναπληρωτές ανάλογα με το τι έχει συγκεντρώσει καθένας στη χρόνια αδιοριστία!

Οι αγώνες μας ανέδειξαν ότι τα κριτήρια που βάζουν στους αναπληρωτές θα είναι και κριτήρια για την επερχόμενη αξιολόγηση των μονίμων, για να τους οδηγήσουν σε ένα ατελείωτο κυνηγητό προσόντων ως τα 67!

Έφεραν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Έγινε πιο φανερό σε ευρύτερα τμήματα εργαζομένων το τι σημαίνει να είναι κάποιος συμβασιούχος – αναπληρωτής, να αλλάζει κάθε χρόνο σχολεία, να μην μπορεί να κάνει οικογένειας, να ζει σε μόνιμη ανασφάλεια και αγωνία! Τι σημαίνει για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών!

Ο δίκαιος αγώνας μας κέρδισε την αλληλεγγύη και την εκτίμηση των άλλων εργαζομένων, του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος, των φοιτητών αυριανών συναδέλφων μας, γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που πορευτήκαμε μαζί τους! Ο αγώνας μας έγινε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την πρώτη μέρα, σε ένα σχολείο που θα τα μορφώνει και δε θα τα εξοντώνει!

Στον αγώνα μας φανερώθηκαν οι εχθροί και οι φίλοι μας! Αυτοί που στήριξαν τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα και ποιοι είναι απέναντι. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ΚΙΝΑΛ διαγκωνίστηκαν στα κριτήρια απόλυσης και στη χρόνια αδιοριστία! Είναι αυτοί που θεωρούν «εφικτό» να δίνουν 4 δις στο μακελλάρη ΝΑΤΟ και άπειρα δις στις επιχειρήσεις, αλλά «ανέφικτο» να δώσουν 500 εκατομμύρια για να γίνουν 30.000 μόνιμοι διορισμοί! Να τους τιμωρήσουμε παντού!

Βάζουμε ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Το αίτημα που προβάλλαμε ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», μαζί με δεκάδες άλλους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ και Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών, για: «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων» έδωσε δύναμη και μαχητικότητα στον αγώνα μας, γιατί είναι ρεαλιστικό, γιατί απαντά στις ανάγκες των μαθητών, γιατί συγκρούεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην πράξη είναι το μοναδικό αίτημα που υπερασπίζεται το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΔΟΕ (όπως και των ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ) υπονόμευσε στην πράξη τις κινητοποιήσεις! Δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση της πάλης, καλλιέργησε απογοήτευση και αδράνεια. Κυρίως όμως γιατί οι δυνάμεις αυτές του κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδέχονταν ό,τι έλεγε η κυβέρνηση περί “αδυναμίας μαζικών διορισμών” (δημοσιονομικοί περιορισμοί!), τις λεγόμενες “επιταγές του νόμου”, γι’ αυτό και όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσαν το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο. Ως βολικοί συνομιλητές της κυβέρνησης μιλούσαν για “καλύτερα” κριτήρια διορισμών! Να γιατί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της πάλης μας είναι η αλλαγή των συσχετισμών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δε δίνουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και  τους συνεταίρους της, σε όλα τα κόμματα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα αντιλαϊκά μνημόνια, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στην πολιτική της ελαστικής εργασίας.

Ήδη έχουμε πάρει θέση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης, που εν μέσω κινητοποιήσεων η κυβέρνηση προωθεί με την υπογραφή και της νέας Υπ. Απόφασης! (147ο Ενημ. Συλλόγου).

Ήδη έχουμε καλέσει τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης μέσω των οποίων η κυβέρνηση επιχειρεί πάλι να φορτώσει στους εκπαιδευτικούς την «ένταξη» των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο γενικό σχολείο χωρίς την αναγκαία επιστημονική στήριξη! (βλ 148ο Ενημ. Συλλόγου)

Παλεύουμε αταλάντευτα να γίνει επιτέλους πράξη η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, να δημιουργηθούν τώρα οι προϋποθέσεις, ώστε τώρα όλα τα νήπια-προνήπια να ενταχθούν στο δημόσιο Νηπιαγωγείο!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να αποκτήσουν τα σχολειά μας σύγχρονη κτηριακή υποδομή! Να γίνει αντιπλημμυρικός, αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Να κατασκευαστεί με γρήγορους ρυθμούς το κτήριο που θα στεγάσει τα 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βύρωνα! Να στεγαστούν τα 12/θέσιο Ειδικό Δημοτικό και το 1ο Ειδικό Νηπ/γείο ΕΛΕΠΑΠ.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα, ώσπου να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές! Να γίνουν τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, που ήταν και το κεντρικό αίτημα του πρόσφατου αγώνα μας, που τον κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα:

  • Καλούμε στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια το Σάββατο 26/1 στις 12 μ.
  • Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να πάρουν μέρος στην πλατιά – ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημόσιου, της Τετάρτης 30 Γενάρη στις 6 μ.μ., στο NOVOTEL με θέμα: την κλιμάκωση της πάλης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Κλιμακώνουμε με νέα πανελλαδική κινητοποίηση, που θα συναποφασίσουμε όλα τα σωματεία στις 30/1.
  • Προχωράμε σε νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας το αμέσως επόμενο διάστημα!
  • Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών στα πλαίσια του Συλλόγου μας μέσα από τη Γ.Σ.
  • Μοιράζουμε στους γονείς και πλατιά στις γειτονιές γράμμα για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.
  • Προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας για το κεντρικό ζήτημα των διορισμών αλλά και για όλα τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                             Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα