ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Όλοι τη Δευτέρα 26/8 στις 11 π.μ. στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας

23/08/2019 - 23:11

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ τη Δευτέρα 26/8 στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας στην Παράσταση Διαμαρτυρίας!!!

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας περνούν για άλλη μία χρονιά τον δικό τους "Γολγοθά", με τα γνωστά ερωτήματα να τους βασανίζουν (πότε θα δηλώσουν περιοχές, πότε θα δουλέψουν, αν θα δουλέψουν).

Όλες οι κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ και η τωρινή της ΝΔ), αναμασώντας την ίδια καραμέλα γεμίζουν τα σχολεία με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, ενώ πάνω από 30.000 συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια και, ταυτόχρονα, πάνω από 35.000 συμβασιούχοι συνάδελφοι αναπληρώνουν τους εαυτούς τους σχεδόν 20 χρόνια γυρνώντας όλη την Ελλάδα!!!

Είναι απαράδεκτο αυτό που επιδιώκει να κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, να γίνουν δηλαδή οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018!!!

Αν συμβεί αυτό, χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας, δηλαδή όλη η φετινή προϋπηρεσία, αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια

χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό. Ακόμη, πολλοί συνάδελφοι που για ορισμένους λόγους (λόγοι υγείας, γέννηση τέκνου) δεν είχαν κάνει τα χαρτιά τους πέρυσι, φέτος θα οδηγηθούν στην ανεργία. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά.

Δε θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα της κυβερνητικής κοροϊδίας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβρη!

  • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος!

  • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία!

  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση! Καμία απόλυση αναπληρωτή. Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11 π.μ.!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα