ΣΕΠΕ "Ρ. Ιμβριώτη": Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18 Δεκέμβρη

16/12/2018 - 23:43

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

ΗΜΕΡΑ  ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2019!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την άθλια πραγματικότητα της «μεταμνημονιακής εποχής» και της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους δεν μπορούν να την κρύψουν, ούτε τα ψέματα, ούτε τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία  κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, θα συνεχίσουν να πληρώνουν, με τη διατήρηση των κουτσουρεμένων μισθών και συντάξεων, ΕΝΦΙΑ και δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δις. ευρώ με τη μείωση των δαπανών κατά:

275 εκ. ευρώ για τις συντάξεις, 63 εκ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας των 361 ευρώ, 65 εκ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, που προστίθεται στις περσινές μειώσεις των 363 εκ. ευρώ, σε σχολεία και δήμους (που σε πολλούς πλέον τα ίδια έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και φορολογία ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση), 190 εκ. ευρώ από τα σχολικά γεύματα, 140 εκ. ευρώ για τη δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης, 240 εκ. ευρώ από την επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας τους ενώ αυξάνεται κατά 191 εκ. ευρώ, το κονδύλι για την επιδότηση των εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαχητική απάντηση με την συμμετοχή τους, στη Συγκέντρωση στις 18 του Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού διεκδικώντας:

1. Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

2. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Λεβέντης, να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

3. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Επαναφορά των 13ου-14ου μισθών. Επιστροφή όλων των απωλειών σε μισθούς – συντάξεις, επιδόματα.

4. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές επιτροπές, για την εφαρμογή της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής.

5. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

6. Απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, τους δήμους ακόμα και για 500 ευρώ. Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

7. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

8. Να καταργηθεί ο νόμος "Κατρούγκαλου". Και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

9. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία.

10. Υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Δημόσιες δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις για τις εργατικές οικογένειες.

11. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια, στην ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

12. ΟΧΙ στις νατοϊκές δαπάνες και την εμπλοκή του λαού μας στις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                           Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                         Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα