ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Καταγγελία: Απαράδεκτη και η φετινή υποχρεωτική μετακίνηση νηπίων και προνηπίων στο Δήμο Αχαρνών

21/06/2019 - 09:19

Καταγγελία: Απαράδεκτη και η φετινή υποχρεωτική μετακίνηση νηπίων και προνηπίων στο Δήμο Αχαρνών

Συνάδελφοι

Μετά τη λήξη των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, συνεδρίασε η τριμελής επιτροπή για να κατανείμει το μαθητικό δυναμικό που «πλεονάζει» σε όμορα σχολεία. 90 Νήπια και Προνήπια αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία  διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ενώ 40 μαθητές  έχουν κριθεί «επιλαχόντες», το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δε θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο! 

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον που το πήγαινε η  Κυβέρνηση όταν νομοθετώντας τη Δίχρονη Υποχρεωτική προσχολική Αγωγή προσδιόριζε και τη μηδενική κρατική δαπάνη για υποδομές που θα στήριζαν τη νομοθετική ρύθμιση. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αντί να χρηματοδοτήσει την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, για να φιλοξενήσει όλα τα νήπια και προνήπια, κατέφυγε σε αλχημείες - τριμερείς επιτροπές για να αποφασίσουν αυτές αν θα εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή σε κάθε Δήμο, τριμελείς επιτροπές για να «διαχειριστούν» το μαθητικό δυναμικό που «περισσεύει» καταργώντας έτσι τα γεωγραφικά όρια των σχολείων αλλά και δημιουργώντας πολυπληθή τμήματα.

Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και τις προηγούμενες που τόσα χρόνια δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή, αλλά αφήνουν νήπια και προνήπια να φοιτούν σε προκάτ αίθουσες, σε πρώην μαγαζιά, χωρίς προαύλια ή εντελώς ακατάλληλα.  

Απαιτούμε ΤΩΡΑ το Υπ. Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές! Να μη μείνει κανένα παιδί απέξω! Να μην αναγκαστεί καμία λαϊκή οικογένεια να καταφύγει σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία βάζοντας πάλι βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη!

  • Εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση, από το κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να λυθούν τα προβλήματα των κτηριακών υποδομών, της λειτουργίας και του προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών Νηπιαγωγών.
  • 15 παιδιά ανά τμήμα και 2ο Νηπιαγωγός σε τμήματα με 22 έως 25 παιδιά.

Όλοι και όλες στην Κινητοποίηση, μαζί με τους γονείς, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα